Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jediný film, v ktorom uvidíte Toma Hardyho, ako na gay párty pláca prakerom po zadku nahého kolouška. "Gayovosť" jedného z bratov je tiež strojcom najvtipnejšej scény filmu (prvé stretnutie s lasvegaským mafiánom Chazzom Palminterim). Zábavná gangsterka, stojaca viacej na cool exhibícii hlavného dvoj-herca, než na dramaturgickom dejovom oblúku. Práve vzťah medzi bratmi a ich odlišnosť, ktorú Hardy zvládol tak dobre, sú motorom filmu. Tiež ma potešilo zobrazenie londýnskeho retropodsvetia optikou americkych gangsteriek (Scorsese). Druhá polovica filmu by sa dala zrýchliť, no i tak dávam štvrtú hviezdu. Pre diverznosť Hardyho double-kreácie, ktorú skúmať ma proste bavilo viacej než som čakal. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy v dvojroli skutočne nesklamal a posledné roky som si ho veľmi obľúbil. Čítam mnohé sklamané recenzie, ale ja som spokojný. Prečo by mal byť každý mafiánsky film rovnaký? Love story mi vôbec nevadila, práve naopak, bola urobená s citom a dobre zapadla do príbehu. Chazz Palminteriho som nevidel snáď od Príbehu z Bronxu. Zostarol, ale stále mu tie mafiánske role seknú. T. Hardy je momentálne na vrchole, tak dúfam, že mu to vydrží čo najdlhšie. 80%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Rodina je základ státu. Brian Helgeland byl vždycky docela zajímavý chlapík, když se mu to sejde, divák se může tetelit blahem. A Tom Hardy je zase dříč, který ze sebe v posledních letech vymačkal tolik, že si ho museli všimnout i diváci v Mongolsku. Jemu i jeho bráchovi leží (nejen) londýnské podsvětí u nohou. Jeden je typický charismatický kořen, inteligentní manažer, se slušným přehledem i solidní vyřídilkou. Tu má i jeho bratr, jenže ten je zároveň nevypočitatelný, agresivní podivín a představuje tak trochu neřízenou střelu. Oba hraje právě Hardy. A na oba je radost pohledět. Jenže samotný příběh není až tak atraktivní. Je to stylově natočené, je to absurdní i přitažlivé, ale poměrně rychle se to začne zajídat. Tvůrci se úplně nerozhodli, co vlastně chtějí divákovi nabídnout, krkolomně hledají, co by měli nabídnout: tu černý humor, tam divoká scéna, pak romantická sekvence, záhy drsný pěstní souboj. A nakonec nám to všechno nabobtnalo na předlouhých 133 minut, které nejsou zdaleka tak živelné a dynamické, jak bych si přál. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Helgeland musí psát jen scénáře, protože jakmile je za kamerou, tak to nemá drajv a výsledek je nijaký. A u takovéhle retro gangsterky je to škoda dvojnásob, jelikož forma OK, životních mouder/pravd málo, Chazze Palminteriho ještě méně a dějová struktura filmu je jenom aby nějaká byla. Jinak je to ONE-MAN-SHOW Toma Hardyho který je brilantní a ještě brilantnější. Kdybych si chtěl pustit v jeden večer předskokana a hlavní chod, dám si Legend a třeba Goodfellas. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Degeni zločinu, ve kterých se člověk dočkal jen nepovedené exhibice Otužilého v naprosto zbytečné dvojroli. Pokud je na scéně sám se sebou, je to hrozně vidět nikoliv díky práci střihače nebo CGI, ale pouze díky jeho neschopnosti uhrát uvěřitelně rozhovor s imaginárním dvojčetem. Úplně z toho (ne)bylo vidět jak stojí proti zelenému plátnu a schizofrenicky reaguje na černou tečku s hlasem produkčního ve sluchátku, který mu tam mumlá dialogy. Pokud by do role jeho dvojčete obsadili živého herce, mohli se v postprodukci soustředit na sestříhání té naprosté nudy v něco důstojného, ne na doplňování do záběrů stejný charakter s brýlemi a dvěma vlašskými ořechy v držce. Co se týče samotného příběhu, tohle měla být drsná sonda do života dvou nejznámějších gangsterů Londýna, nebo jsem celou dobu sledoval bezcenný příběh dvou ještě bezcennějších vlastníků nějakého lokálního striptýzového baru v East Endu, kteří za celý děj předvedli jednu bitku v baru, zastřelili a ubodali dvě nezajímavé postavy a byl konec? Tady jednoznačně na celé čáře selhal scénárista, protože co se týče vylíčení zločinu, bylo to takové softíčko, že se celý film snad ani nedá považovat za gangsterku. Příběh přítelkyně bezbrýlatého Otužilce, který kradl stopáž něčemu potenciálně zajímavějšímu pak nedával smysl v ději vůbec. Proč tam ta linie s ní vlastně byla, když evidentně neměla na příběh těch dvou žádný vliv a krom její nešťastně zamilovanosti a neocenění její kuchařské kvality od tchýně vlastně neměla co ukázat? Loni Otužilý poměrně zazářil v Maxovi a Revenantovi, aby vše posral, kdy si zaprodukoval vlastní experiment o rozsah svého herectví, jestli umí zahrát dva (skoro stejné) charaktery v jednom filmu, nebo je hercem jedné polohy. Neumíš, Tomáši, zůstaň u těch rolí nasranejch a zamračenejch mašin na zabíjení, které většinu filmu neotevřou hubu a budu tě nadále neteple milovat. 20% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • V čase 1:09:47 pri fotografovaní sa bratov Krayovcov s policajtom, tvorcovia odflákli animáciu hlavy a tváre jedného z bratov. Celá jeho hlava je neúmerne veľká a oranžová. (Mike24)
  • Auto, které používá Reggie Kray (Tom Hardy), je Lincoln Continental Four-door sedan 1965. (TheDon)
  • Ronnie (Tom Hardy) byl nakonec v roce 1979 označen za šílence a zbaven svéprávnosti. (cihlenka)

Reklama

Reklama