Reklama

Reklama

Kukačka

  • Česko Kukuška (více)
Trailer

Obsahy(1)

KUKUŠKA je nový film režiséra svérázných lovů Alexandra Rogožkina. Je září 1944, těsně před ukončením válečného stavu mezi Finskem a Sovětským svazem. Finský "nacista", odstřelovač Veiko, je připoután ke skále, zatímco Ivan, kapitán sovětské armády, je zatčen tajnou policií. Oba, odsouzeni k smrti svou vlastní armádou, na poslední chvíli unikají neblahému osudu a náhodně nalézají útočiště u mladé Laponky Anni. Ta v nich však nevidí vojáky znepřátelených armád, ale především muže. Každý z nich rozumí pouze svému rodnému jazyku: finštině, ruštině a laponštině. V pustině severní tajgy však musí všichni žít pohromadě po několik dní (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

novoten 

všechny recenze uživatele

Filmy, kde se hned na začátku přestane pořádně mluvit, to mají vždycky těžké. Tvůrci z toho ale vybruslili až překvapivě obratně a tři postavy, které pořád kecají a přitom si vůbec nerozumí, dokážou vytvořit velmi příjemnou, i když tragikomickou náladu. Škoda, že příběh v tu nejnevhodnější chvíli změní tón vyprávění a během minuty se dostaneme do hypnotické scény á la Sedmá pečeť, což by většině válečně laděných dramat slušelo, ale u Kukušky to nesnesitelně ruší. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kukuška je veľmi roztomilá komédia na pozadí smutných udalostí vojny. Tak im to všetkým trom spolu svedčilo. Jeden si hovoril to, druhý ono, jeden chcel jednu vec, druhý zase niečo iné, ale pritom si v podstate aj tak porozumeli. Jemná príchuť trpkosti ohľadom zbytočne premárnených životov sa tu rozlieva v mori pozitivizmu a milého humoru. Najlepšia bola Laponka Anni, tá vedela hneď čo chce. Super vec, aj napriek smutnej téme na zlepšenie nálady ako stvorené. 80/100 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Označenie žánru klame. Je to dráma aj komédia, ale hlavne je to krásny antimilitaristický film. Bál som sa akademickej nudy, opak však bol pravdou. Ukážka toho, čo ľudí v skutočnosti zaujíma a o čo by sa mali starať (o ženy) a aká je vojna proti tomu malicherná záležitosť. Aj keď to tiež býva občas poriadny boj. To ale asi nebola zamýšlaná režisérova metafora. Spojenie vojnový film a art film je tak neobvyklé, že Kukushka je povinnosťou každého "nezávisláka". ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Hrozně zvláštní film a jsem moc rád, že jsem ho viděl. Až u tittulků jsem si všim, že režisér je stejný jako u filmů Svéráz národního lovu a rybolovu. Finský voják mi byl nějaký povědomý a pak jsem zjistil, že je to finský student ze stejných filmů. Závěr sice trochu vybočuje, ale nic to nemění na tom, že je to nádherný film. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Jeden s alpským kvítkem na rameni, druhý s rudou hvězdou. Laponská chovatelka sobů, co neměla muže už 4 roky. Teď děkuje bohům, že jí poslali dva najednou. Všichni v jedné chatrči v liduprázdné pustině. Co na tom, že si nerozumějí ani slovo, že pro jednoho bitva skončila, druhý chce zabíjet dál. Vždyť válka je pro velké děti, dospělí dělají úplně jiné věci :-). Krásný a moudrý film. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Anni-Kristiina Juuso nikdy neviděla celý scénář. Dostala jen své části ve finštině, které si pak přeložila do sámštiny. (mi-ib)
  • Kukuška je vojenský slang pro odstřelovače, konkrétně se tak říkalo finským odstřelovačům v zimní válce a celkově německým odstřelovačům druhé světové války, kteří operovali maskovaní a v utajení. [Zdroj: Wikipedia.cz] (PozorGranat)

Reklama

Reklama