Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (214)

cubajz 

všechny recenze uživatele

komedie s příchutí vodky, při jejímž natáčení si tohoto ruského jedu nejspíš hojně užíval celý štáb - včetně režiséra. Ve filmu se sem tam objevily scény, které asi pochopí a naplno ocení jen ruské publikum, ale i tak se jedná o povedenou komedii tak trochu z jiného soudku (v tomto případě spíš z jiné flašky:) než jsme zvyklí. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Svérázný ten lov, jak už napovídá název, skutečně byl, ale naštěstí spolu s tou svéráznosti oplýval i výrazným vtipem. Obával jsem se totiž případného buranství a trapnosti, ale na oplátku musím říct, že jsem se s tou finsko-ruskou partičkou většinou cítil na dálku velice příjemně odvázaně. Mou oblíbenou postavou byl generál s věčně zapáleným doutníkem a k nejlepším scénám bych vedle generálova omráčení vodou a jeho následného oživování (...vlastně taky vodou!) přiřadil i eskapády s medvěděm. Naprosto bezkonkurenční první půlhodinu, u níž jsem se co chvíli sáhodlouze řechtal smíchy, však postupně vystřídaly pasáže, v níž se Alexandr Rogožkin nevyhl slabším místům (kam chtě nechtě přiřazuji i obě flashbacky s děvčenskou společností, která to měla chvíli osvěžit, ale nic vtipného, příp. ani protikladně romantického nepřidala). Rovněž některé motivy v podobě pití vodky nebo zahájení akce s neúspěšným výsledkem se možná až příliš často opakují na to, aby působily stejně „ohromným“ dojmem i po celou dobu. Chybí tu výraznější příběh, jehož gradování by pomohlo dovést zdařile rozehranou komedii do pomyslné dokonalosti. Z tohoto pohledu si vůbec neumím představit, nakolik by na mě (ne)zafungovaly obě pokračování s variací v podobě Svérázu národního rybolovu či ...lovu v zimě (o to víc, dojde-li na pokus o rybolov i tu zimu už tady!) a výhledově se na ně chystat nebudu, ale jinak mě tento film rozhodně potěšil. [75%] ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Tento film podávat pouze s tvrdým alkoholem, nejlépe vodkou. Když se pije ve filmu, pijou i diváci. Postup zaručuje pořádnou opici a i jiná zvířata. Za střízliva viděno pouze jednou, od té doby praktikujeme výše uvedené a i přes několik repríz jsem se vždy skvěle bavil. Postavičky ve filmu jsou jedna lepší než druhá, stejně jako zápletky, které musí mezi přípitky bodří hrdinové prožít, aby mohlo přijít zasloužené střízlivění a odpočinek. Vodka, to je základ, všechno ostatní už vyplyne. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že na ruskej film je to docela dobrý. Mám sice trošku problém s ruským "humorem", ale nepopírám, že asi před 13 lety, kdy jsem to viděl, jsem se docela bavil. Poměrně překvapivá je pro mě skutečnost, že distributor kupodivu přeložil název filmu tak, že dává smysl, a že z něj neudělal "Osobnosti národní ochoty", protože takhle blbě se překládají názvy filmů obvykle. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Výborný kultovní ruský film, konečně jsem se k němu dostal a nelitoval jsem. Královsky jsem se bavil a to jsem se na to díval s čistou hlavou a sám, s kamarády a kamarádkou vodkou by to bylo za 102%. Přehršel vtipných, místy groteskních situací je umně namíchán a konfrontován s Raivovou idealistickou vizí ruského lovu a jako bonus krásná karelská příroda. ()

Zajímavosti (2)

  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)
  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)

Reklama

Reklama