Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (214)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tento film neovplýva žiadnymi vtipnými hláškami ale dychberúcimi situáciami. Film po ktorom nastáva nepríjemné sucho v krku vie svojím milým alkoholickým humorom pekne spríjemniť nielen 90 minút vášho života. A musím len dodať, že ten ožratý medveď musel byť fakt ožratý, lebo to by žiaden medveď neuhral. ()

blueskin 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo pro mně opravdu velké zklamání. Párkrát jsem se zasmál, většinu času jsem ale jenom čekal na vtip nebo (v horším případě) věděl, že to zrovna má být vtipné, ale vůbec mi to vtipné nepřišlo. U pokračování jsem se přitom bavil mnohem, ale mnohem víc! Svéráz národního lovu je prostě takový ruský Kameňák. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Z Ruska nikdy nic dobrýho nepřišlo. Teda snad jenom vodka. A teď můžu říct, že i filmy. Bláznivá komedie o tom, kterak si jeden Fin chtěl zalovit v ruskejch lesích ale stalo se všechno možný, jen ne lov. Litry vodky, banda lidí co původně chtěli lovit, kráva v letadle, Yetti, prostřelenej člun, ožralej malej medvěd a spousta dalšího, co uvidíte v devadesáti minutách. A ukázalo se, že lidi si rozuměj, ať už mluvěj jakymkoli jazykem. Snad jen ty sny o lovu před staletími mi přišly trochu zbytečný. Na druhou stranu mam chuť na vodku a cígo... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nevtipný filmový hřích 90. let, který po těch letech už snad ani za vidění nestojí. Obecně opovrhuji filmy, jejichž komika je postavena na utahování si z národních stereotypů, což je zde zcela ústředním pojícím prvkem celého filmu - Rusové si zde natočili film, ve kterém si utahují sami ze sebe (prostřednictvím očí cizince - mladého Fina - který si bláhově vysnil jakýsi ruský ideál, aby o to krutěji procitl do bezútěšné reality), ale na mě to celé působí spíše skličujícím dojmem. Vzhledem k době vniku filmu - natočeno 4 roky po pádu SSSR - je zde strašně cítit, v jakém úpadku tehdejší postsovětská společnost byla (nejvíce markantní v sekvenci s přepravou krávy v tryskovém letadle), a celé to bezbřehé opilství, jemuž je zde zvláštním způsobem vzdáván hold, jen umocňuje kontrast s okolní nádhernou přírodou, a vyvolává intenzivní dojem nihilismu. Na ničem vlastně nesejde, život je báječně jednoduchý, ničemu se není třeba podivovat, a ke štěstí stačí jen vyhřátá sauna, dostatečné zásoby vodky a sexuálně vstřícné dojičky krav. Och bože, asi neznám vic deziluzivní film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rusové stále mají co nabídnout a s touto komedií s lehkovážností dokazují, že i komedie pro ně nejsou cizí. Co já si pamatuju, tak jsem prvně viděl Svéráz národního rybolovu, ale věděl jsem, že existuje i právě lovu, jenže jsem se k němu neměl jak dostat až se nakonec zadařilo. Řekl bych to asi tak, že kvalitou se tento film dokáže rovnat jeho dalším pokračováním, ve kterém jsem si užil několik podle mě opravdu kultovních scén, jenže jsem si zase uvědomil, že to je stále v Ruské produkci a těch ruských filmů jsem viděl natolik, abych věděl, že je to všechno pro ně neskutečně prosté a jednoduché, tak proč se snažit víc, když stačí vytřískat to co právě vytřískáno jest... ()

Zajímavosti (2)

  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)
  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)

Reklama

Reklama