Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu v zimě

  • Česko Svéráz národního lovu v zimním období (festivalový název) (více)

Třetí díl slavné komediální série. Do třetice všeho ožralého! Slavnou komediální trilogii Alexandra Rogožkina završil v roce 2000 snímek, který si svými absurdními situacemi v ničem nezadá s předchozími dvěma díly. Známá společnost, jako vždy vydatně zásobená vodkou, zavítala do zasněženého Kuzmičova revíru. Lovecké záměry jim tentokrát komplikují ekologičtí revizoři s korpulentní dámou v čele. Aby prolomil bariéry, rozhodne se jim Kuzmič ze přispění samorostlého generála Michaljiče ukázat, jak vypadá typický ruský lov. Všechno jde dobře do té doby, dokud se některý z inspektorů nerozhodne, že by si také zkusil, jak se vlastně loví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Rusko je rozlehlá země, ale stačí jeden její kousek, elegantně zasněžený a může vzniknout krásný film. Nějak se nemůžu rozhodnout jestli rusové chtěli ukázat parodii na vlastní životní zázemí Sibiře nebo jestli mám tento film brát smrtelně vážně. Myslím, že od každého trochu. Vždyť pověstná vodka teče proudem a při lovení nejde o úlovek, ale o to, jakým způsobem bude probíhat. No, ale taky musí být co lovit. Kořist je jistá asi tak jako, že generál Michaljič vyndá doutník z pusy. Filozofie lovu je zde rozebrána pod drobnohledem komických figurek, které jasně dokazují, že Aristoteles ovládal pouze filozofii své doby a že v Rusku..., tam je všechno možný. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Kdo videl prvni dva dily Narodniho lovu a cekal stejny prival humoru bude nejspis lehce zklaman. Rozdilny pristup prinesl rozdilny film. Ani horsi, ani lepsi nez predesle dily. Zkratka jiny, poetictejsi, a stale nad lahvi vodky. Uz tu nejde v prvni rade o piti hektolitru pruzracneho moku, ale skutecne o zpusob a pristup k lovu samotnemu. ()

Reklama

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Hned ti vylepšíme zdraví a zbavíme stresu." Vodka v hlavní roli po třetí. Kuzmič a jeho partička jde na lov pod parou tentokráte v mrazivém prostředí. Méně vtipné a nabité hláškami než předchozí dva díly. Přesto se zde najde pár vtipných scén. Vábení jelena nebo lov z domácího balónu. Poezie ruského filmu. 6/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem asi dva roky zpátky viděl část Svérázu národní politiky, tak jsem se slušně bavil (to mi připomíná, že se na ten film musím dodívat :-)) a proto, když mi kámoš nabídl další dva díly, neváhal jsem. Bohužel, tenhle byl dost slabší, než výše jmenovaný. Neříkám, byly zde skvělé místa, kdy jsem se opravdu zasmál (vzlétnutí na židli s balónky, přilepení k hrnku), ale na jeden slušný fór je zde pět scén o ničem. Místy mi přišlo, že všechna ta poetičnost, o kterou se film snaží, totálně zabijí atmosféru a já tak nevěděl, na co vlastně koukám - jestli to je komedie, či nějaký pokus o vážný film. Proto musím dát průměrné hodnocení s tím, že jednou bohatě stačilo. Jinak nevím, kde IMDb (CSFD nepočítám, protože ta bere údaje právě z IMDb) přišlo na čas 98 minut, protože já viděl film, který měl 80 minut. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Osobně tomuto filmu nemůžu upřít to, že se mi v něm líbí jistá bezstarostná atmosféra, kterou je celý děj prodchnutý. Ať se stane cokoli, Kuzmiče a spol. to nikdy nevyvede z míry, což současně neznamená, že by na vzniklou situaci adekvátně nezareagovali - velmi sympatický rys. Jinak je mi ale komika tohoto snímku protivná a celý film v mých očích naprosto degraduje skutečnost, že je to natřikrát ohraná stejná písnička - pořád ta samá výchozí situace s někým nezasvěceným, koho je třeba v patřičném ohledu připravit o iluze - a pořádně se u toho ožrat. Za sebe nemám problém napsat, že mi většina situační komiky v tomto filmu přijde vyloženě přiblblá, a film mi dokonce připomíná mnohé české filmové hříchy z 90. let, à la třeba ty, které na svět přiváděl Jaroslav Soukup. Díkybohu, že je ta šílená doba za námi - osobně mohu jen doufat, že takové filmy už navždy patří minulosti. Důvod, proč na ně po letech koukat, už není. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama