Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Balsa je bojovnice z království Kanbal, mistrně ovládá kopí a živí se často jako bodyguard pro kupecké karavany. Při svých cestách po císařství Nové Yogo zachrání císařova syna – Chaguma.  Chagum je však odsouzen k smrti vlastním otcem, který věří, že jeho úmrtí osvobodí zemi od kletby Vodního ducha, jenž posedl duši mladého prince, a teprve poté skončí období sucha. Balsa se rozhodne prince zachránit na žádost jeho matky (druhá císařovna Ni-no-Kisaki) a pokusí se najít jinou cestu, jak prolomit princovu kletbu. (Vavča)

(více)

Recenze (5)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Má to jen čtyři díly, ale jsou dobré, vyvážené, dobře podané a silnější hrdinka se vám bude hledat těžko. Balsa je prostě dobrý charakter, má své cíle, motivy a zákony, kterých se drží. Pomalé a klasické přímočaré fantasy, které má co říct, baví a otevírá dveře k větším příběhům. Jaké budou, třeba uvidíme... Překlad. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl jsem hlubokou nedůvěrou k tomu jak epickou anime fantasy lze převést na TV obrazovky v hrané verzi. Ale Japonci příjemně překvapili penězi se na výpravě, kostýmech nešetřilo, má to úžasný look alá čínské eposy. Do toho v hlavní roli výborná Ayase Haruka jako bodyguard Balsa. Celkem solidní souboje, svět, kde všechno vypadá jak má. Po příběhové lince, kdy Balsa musí chránit prince před démonem se nám rozbíhá další zajímavý děj na sezónu číslo 2, jen do toho. Vynikající rozmáchlý symfonický OST, který složil Noaki Sato, kromě kulervoucích pasáží zvládá i jmené subtilní pasáže s příměsí folku, ach to je audiovizuální orgasmus, který v rámci TV sérií dlouho nepamatuji, aby tak hudba korespondovala s obrazem. Fumino Kimura jako krásná císařova žena, Tatsuya Fujiwara jako psychicky nestabilní císař i vedlejší role jsou dobře obsazeny. Prostě bravo, příště více zamakat na soubojích, akční složce a je to doma za 5 hvězd. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho trochu méně nadšený, než Vavča - asi proto, že anime ani jinou předlohu neznám. Skočil jsem do tohoto světa a připadlo mi to být trochu "průměrné". Určitě se dá vidět, stopáž je velmi střízlivá, ale viděl jsem už mnoho lepších. Zajímavé je, že Haruka Ayase působí jako "žena na svém místě", ale přesto si říkám, že by možná lépe sedlo, kdyby její postavu hrála jiná, mě neznámá herečka. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Už je to delší doba, co jsem viděl originální námět, takže příběhy nemůžu srovnávat, nicmén o žádnou katastrofu se určitě nejedná. Tak jako v předloze zde děj nenabízí nic sofistikovaného, postavy jsou však v pohodě a i přesto, že můj oblíbenec Toya nedostal téměř žádný prostor, nemám co bych vytkl. Navíc jsem si užíval pěkné barvy a lesní prostředí. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Jako první série si myslím, že je to docela úspěch. Jen mi je líto toho nízkého budgetu, protože některé CGI nebylo nic moc a některé kulisy na tom jsou stejně. Jinak se jedná o celkově fantasy-dobrodružnou výpravu s občasnou dávkou akce, která je zabalena zvláštním pohádkovým kabátem. Příběh tu je docela jednoduchý s jasným směrem, který tu dobře zapadá. Hrdinka Balsa je dobrá postava a Haruka Ajase to zahrála dobře. Intro je docela na budget ve vizualizaci cool. Naoki Sató taky dobře splnil svůj úkol. Už jen větší a lepší akci a bylo by to přímo fantastické. Mé hodnocení: 7/10 ()

Reklama

Reklama