Reklama

Reklama

Strangerland

  • Irsko Strangerland
Trailer 1

Manželé Catherine (Nicole Kidman) a Matthew Parker (Joseph Fiennes) se snaží přizpůsobit životu ve vzdáleném australském pouštním městě Nathgari. Je to příjemná, ale uzavřená rodina. V předvečer velké prachové bouře se jim otřásl život, když jejich dvě děti, Lily a Tom, zmizí do pouště. Do hledání se připojí místní policista David Rae (Hugo Weaving). Brzy se ukáže, že se jim mohlo stát něco hrozného. V hlavní roli je podezření, šíří se zvěsti a domorodé příběhy. Místní se začínají obracet proti páru. S rostoucí teplotou klesá šance na jejich přežití a Catherine s Matthewem se strachují o osudy svých dětí. (gegina31)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (31)

castor 

všechny recenze uživatele

Nezávislá vlaštovka, u které má divák občas pocit, že na střihače už jaksi nezbyl honorář. Stříhat se totiž mělo. Beru, že pár scén na první pohled vypadá, že jsou nedůležité, nicméně své místo v ději mají. Jsou ale i takové (a není jich málo), které jsou silně navíc. Ponurá atmosféra, spousta leteckých záběrů, vyprahlá krajina, vyprahlé manželství. Pouštní bouře přinese v malém australském městě pro řadu lidí hodiny práce navíc, pro rodiče dvou dospívajících dětí pak dny zoufalství a beznaděje. Otázky, které jsem potřeboval zodpovědět, jsem získal, něco (cokoliv) navíc však nikoliv!! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Joseph Fiennes s Nicole Kidman byli perfektní, hezké byly i exteriéry a zajímavě působila i zvláštní atmosféra kombinovaná s prostředím australského zapadákova. Ale na mě to bylo místy až příliš zdlouhavé a zbytečně mlhavé. Pokud film zůstával v rovině manželské krize a psychostavů matky, bylo všechno fajn, ale jakmile se přešlo do pátracího a vyšetřovacího módu, bylo mi to celé jedno. Za jedno podívání to určitě stojí, ale s touhle sestavou jsem čekal kapánek víc. 60% ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Zase tak tragicky jako jiní bych to neviděl. Není to žádná pecka, to ne, děj plyne hodně pomalu, některé záběry jsou delší, lidé toho moc nenamluví... Ale tak nějak to pasuje k tomu prostředí a námětu filmu - ztracené děti jsou jedna věc, druhá je vzájemné obviňování, výčitky a chyby, které už nejdou vzít zpět. Herecky kromě ústředního páru vyniká Hugo Weaving. A závěr? Proč ne, já tohle považuji za jednu z těch lepších variant, jak to ukončit. ()

gegina31 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to byla hodně velká sračkojízda. Už je to dlouho, co mě nějaký film takhle vytočil. Bylo to naprosto o ničem. Natahovali to jak jen mohli. Děj by se dal shrnout tak do 30 minut. Výborný námět, se kterým by se dalo nádherně vyhrát a někdo ho takhle totálně zkazil. Věčně tam ukazovali tu odpornou vysušenou australskou krajinu, kterou jsme se měli přepokládám kochat. Celý film jsem byla rozhodnutá dát 3 hvězdičky, ale konec nekonec mě nasral tak, že jsem nemohla jinak, než dát odpad. Opravdu ubohé. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Strangerland, Strangermovie. Vynikajúce herecké výkony, úchvatná kamera, pútavá príroda, slušná depresívna atmosféra, tiesnivý hudobný doprovod a neuveriteľne nedotiahnutá réžia. Nicole Kidman tu je opäť dokonale presná, z netradičného prostredia doslovne sála neznesiteľná páľava, prach a pot, ale film sa až zbytočne prehnane tlačí do nanajvýš ponurej polohy, kde sa mu to pomalým budovaním príbehu prvú hodinu ešte celkom darí, no v tej druhej dopláca na ľahko prepálenú stopáž. Odďaľuje sa pátranie, postavy sa chovajú čoraz podivnejšie, respektíve za celé dve hodiny neupustia od rovnakej podivnej polohy až to začne byť nezaujímavé. Celé je to tak odťažité, že napriek silnej téme tomu v podstate chýba jediná emócia a záveru aj akýkoľvek climax moment. Mám rád filmy, ktoré nechávajú divákovi priestor na vlastnú interpretáciu alebo pospájanie si súvislosti, no Strangerland zanechá iba pocit zbytočne nedopovedaného. S hodnotením som tak na vážkach, jednak skvelá forma podobná napríklad austrálskemu Rover, na druhej strane však réžia bez života. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama