Reklama

Reklama

VOD (1)

Před třiceti lety spáchají členové náboženské sekty sebevraždu. Jediný, kdo přežije, je pětiletá dívka. Ta se v současnosti vrací s filmovým štábem na místo smutné události a snaží se zjistit, co tenkrát sektu zvanou Nebeský závoj vedlo k tomuto činu. Zjišťuje však, že pravda by mohla být děsivější, než si pamatuje. (Terva)

Recenze (66)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane neuvěřitelně přehrává a svého maniakálního vůdce sekty si vysloveně užívá a to mi vůbec nevadilo, naopak to byl s námětem jediný dobrý aspekt dalšího zničeného potenciálu.Prazvláštní mix několika hororů by měl určitě navíc, kdyby se všichni nezavřeli v pár budovách někde na venkově a režisér nenechal nudné vybíjení herců jen občas rozseknout výtečnou lekačkou.Jessica Alba je sice neskutečně nádherná ženská, ale hereckýho talentu posbírala co Agáta Hanychová a tyhle holky by měli jen ukazovat svoje perfektní těla na obálkách časopisů a na herectví se vážně vysrat.Škoda, že finální pointa je ve finále zabitá buranským natočením příšerných vidláků v sektě, protože teprve finiš má koule a nést film či pokračování v duchu posledních pěti minut, měli bysme zaděláno na kultovní dvd masaker.Škoda...zase.49%. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Celkem blbovina, kterou nezachrání ani lehce áčkové herecké obsazení. Tomas Jane totiž hraje úplnýho magora, kterýho mohl pojat jako démona zla a ne jako šíleného maniaka, který je posedlý nesmrtelností a bůhví čím ještě. Jessica je sice šikovná, ale na Oscara to taky nevidím. Námět je fajnový, ale těch zvratů, z nichž polovina moc nedává smysl je tam tentokrát až moc. Pro mě zklamání a promarněná šance. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Trochu to připomíná variaci na předloňský The Sacrament, avšak s jedním rozdílem: kde Westův počin končil, tam tenhle film začíná. Co to znamená? Po hromadný sebevraždě přiběhnou na místo hladoví filmaři, kde je rádi uvítají neviditelní kámoši... Máme tu tedy další bubu duchařinu, která sice víc spoléhá na atmosféru než lekačky, ale je jí to bohužel k ničemu. A těžko říct proč. Rozhodně tomu nepomohla ona sestava v čele s Jessicou PAlbou, která tu hraje to svoje klasické (ne)dostačující minimum známé třeba z Oka, a hlavně podivná transformace Thomase Janea, zjevem avizující Jima Morrisona a kreací zase "stonožkového" Dietera Lasera. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Som na vážkach, veľmi ťažké rozhodovanie. Úvodné nastolenie záhady spolu s postupným budovaním atmosféry mi privodili chrochtanie blahom, dokonca aj pár ľakačiek zafungovalo. Technické spracovanie ako i samotní herci ma tiež príjemne prekvapili. Akonáhle sa však začal dej kryštalizovať a rozmotávať, tak ma to paradoxne bavilo menej a menej. Možno to je tým, že pointa bola jasná už na míle dopredu, nehovoriac o tom, že samotné finále ponúklo len priemerné hororové vyžitie. Z druhej polovice preto dýcha len stereotyp, nezvládnutá koncovka a dozvuky tej výbornej prvej. Silné 3 alebo slabé 4 hviezdy, vyberám si tú prvú možnosť. 65/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mnou respektovaný, ale po hříchu nepříliš plodný Joanou udělal z Janea Jima Jacobse alias Jamese „Jimmyho“ Jonese, do tématu sektářství přidal poněkud obtěžující duchařinu a před přímo se nabízejícím formátem found footage upřednostnil tradici s popelavým kamerovým filtrem. Výstupy guru závojové sekty měly svou sílu (Janeova teatrálnost byla místy i ku prospěchu věci) a sloužily jako jakýsi protijed na neurotoxinem pokapaný cukřík opravdu laciných lekaček, nudných postav a celé té nadpřirozené, nepříliš smysl dávající omáčky okolo. Apropo, dokážu si představit lepší způsob jak vstoupit do tělesné schránky Jessicy Alba, než po koktejlu z mambího jedu a pankuronia bromide.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Postava Jima Jacobse (Thomas Jane) je viditelně inspirována skutečným knězem Jimem Jonesem, vedoucím sekty Peoples Temple, jenž v roce 1978 nařídil členům spáchat hromadnou sebevraždu - spáchalo ji asi 900 lidí a Jones byl nalezen s prostřelenou hlavou. (t.mon)

Reklama

Reklama