Reklama

Reklama

The Death of "Superman Lives": What Happened?

Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární film o nerealizovaném projektu Superman Lives s Nicolasem Cagem v hlavní roli. Režisér Jon Schnepp na výrobu filmu sehnal dostatek peněz na Kickstarteru, aby nám ukázal jak měl Superman od Tima Burtona původně vypadat. Uvidíme spoustu scén z natáčení, fotek, úryvky scénáře aj. (wenca)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Satan 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulisí jednoho zrušeného hollywoodského projektu, kterého známe především ze Smithova vyprávění. Právě Smith je tu za největšího sympaťáka a žeru jeho každou větu. Na opačné straně stojí Jon Peters - chlápek, co nechtěl, aby měl Superman oblek, létal a v závěru se musel utkat s obřím pavoukem. Dal bych klidně plnou pálku, ale dokument v druhé půlce ztrácí dech a až příliš se zaobírá různými concept arty, artworky a Supermanovým oblekem. O příběhu jako takovém padne jen pár vět, stejně jako o vizích jednotlivých scenáristů. Čili vlastně to, co mě zajímalo nejvíce. I tak ale hodně dobrý příspěvek a musím říct, že kdyby se Superman Lives opravdu natočil, kdoví, jak by dnes vypadalo blockbusterové léto. ()

instageek_cz 

všechny recenze uživatele

V letech 1996-98 chystal Tim Burton Supermana s Nicholasem Cagem v hlavní roli. Šlo o volnou adaptaci komiksu Supermanova smrt (v rámci DCKK vyšel roku 2017 i u nás) a dnes už nedokážeme říct, jestli to měl být ten nejšílenější, nebo nejgeniálnější komiksový film všech dob. Tvůrci dokumentu Jonu Schneppovi se každopádně povedla úžasná věc, nabízí nám pohled na spoustu výtvarných návrhů, designů, storyboardů, které by jinak nikdy nespatřily světlo světa. Ukazuje vášeň a zápal mnoha umělců, kteří se na tvorbě Burtonovy vize roky podíleli, i jejich zklamání z toho, jak to všechno (ne)dopadlo. A dojde také na tzv. svatý grál mezi vším materiálem – záběry Nicholase Cage z různých kostýmních zkoušek! Zmínit musím ještě parádní nový rozhovor přímo s Timem Burtonem, který se zdál být velmi dobře naladěn:)) Hodnocení: 9 Cageových paruk z 10. Celá recenze na Instagramu, profil instageek_cz !!:) ()

Reklama

ELDoctorow 

všechny recenze uživatele

Režisér Schnepp je viac fanúšik než filmár, o dobrom filmárovi ani nehovoriac, a to je na výslednom filme žiaľ aj vidieť. Kvalitám takej Jodorowského Duny, čo je tiež dokument o nikdy neralizovanom filme, The Death of Superman Lives preto nesiaha ani po úvodné titulky. Dostávame tak priemerný dokument s niekoľkými zvláštnymi kreatívnymi rozhodnutiami. Film venuje napríklad niekoľko minút zbytočnej scéne producenta Supermana ako telefonuje, zatiaľ čo Schnepp si upíja z minerálky. Scéna nemá pre film absolútne žiadny význam (snáď s výnimkou totho, že chce producenta až neférovo prezentovať ako toho blbca s divnými nápadmi, ktorý film potopil) a naproti tomu sú tam rozhovory s osobami, ktoré povedia jednu vec a už ich nikdy neuvidíme pričom je očividné, že museli mať na sklade ďalšiu kopu zaujímavých informácií. Napriek mojim výhradám však samotný námet ostáva zaujímavý, pretože téma je to fascinujúca už z podstaty veci a pokaziť to úplne by bolo veľmi ťažké. Len je škoda, že za filmom nestál niekto s jasnou autorskou víziou, zámerom a filmárskymi schopnosťami. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Kdyby nekoho zajimalo, proc dostavame z Hollywoodu takove filmy jake dostavame, at si pusti tenhle film. Spis nez obraz zruseneho filmu me mnohem vic bavil obraz zakulisniho fungovani studii, kde o nasich oblibenych latkach rozhoduji kadernici. Ale i o Superman Lives se dozvime spoustu informaci a uvidime spoustu vizualnich materialu, takze si lze udelat celkem obsahly obrazek o potencialnim vyslednem filmu. Ale vzhledem k filmografii Burtona je tento dokument asi zabavnejsi nez by byl samotny film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo alespoň trochu zkrátilo a některé pasáže se vypustili, a možná ještě kdyby se podařilo přemluvit Nicolase Cage, je to dokument na 100 % hodnocení. Tohle je prostě něco, co mě zajímá, a je tady tolik informací - v některých pasážích až příliš - které jsou pro fanoušky parádní. A hlavně nejen informací, ale také vizuálního materiálu, který je skvělý. Navíc tu máte hrdiny i záporáky. Ano, také věřím Kevinovi Smithovi každé slovo a Jona Peterse nesnáším. Sakra, já ani Supermana nemám rád, ale tohle bych chtěl vidět. ()

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Reklama

Reklama