Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z domu na půli cesty vyrazí dva mladí outsideři na cestu, kde zažijí fantaskní a naprosto šílené věci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

snared 

všechny recenze uživatele

Ze začátku rutinní road movie s nesourodým párem točený stylem severských dramat, jenže pak přijdou pěkný snový části a výbornej twist v poslední třetině. Kouknout se před filmem na tagy asi bych se připravil o překvapení a uprchlíkům ubral i na hodnocení. 3,5* ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Ze začátku melancholie, trochu až nuda. Věděl jsem, že film nebude mít prvky klasické road movie, ale toto? Z šílené kamery, díky které byly některé záběry absolutně k ničemu, mi bylo místama šoufl. Hysterické výkřiky hlavní hrdinky bych ještě přežil, zvukové efekty hodící se do úplně jiných filmů snad nějak taky, ale ten závěr, to se fakt nedalo. Režisér si chtěl zřejmě ukojit své nechutné choutky, jinak si to nedovedu vysvětlit. Hvězdička aspoň za tu "lepší" část a proto, že je to Finsko. ()

Reklama

petr.al 

všechny recenze uživatele

Finský pel-mel, před kterým doporučuji uprchnout a dobře se schovat za sedačky v potemnělém kinosále.Tato Road movie, ukuchtěná z vypreparovaných loveckých trofejí, dostatečně podlitá krví z divočáka a v neposlední řadě dochucená pár kapkami moči z člověčiny, nabízí obdivuhodné vzájemné propojení mezi filmaři ruku v ruce s jejich diváckým publikem. Tvůrci filmu: ,, Wtf, co to vlastně točíme?" Diváci v hledišti: ,,Wtf, na co se to vlastně díváme?" Finská sauna má jistě blahodárné zdravotní účinky, avšak s délkou pobytu v ní by se to nemělo přehánět. S přehřátými mozkovými závity se horko těžko točí umění, viďte pane režisére? 2,3*. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Největší hrůza promítaná na Febiofestu...(resp. horší jsem neviděla). Zpočátku to působí jako špatně natočený "roadmovie", kdy se prostě neděje NIC zajímavého (v jiných podobných filmech na první pohled také ne, ale každý, kdo takové filmy má rád jako já ví, že se pod povrchem vždy skrývá něco více a že cíl je vlastně cesta, která pro postavy mnoho znamená atd...). Postavy- právě to byl též kámen úrazu. Dobrá myšlenka, ale špatně napsané scény pro posun/vykreslení jejich charakterů. (holka byla ke všemu děsně protivná a její křik byl horší jak jek sirén). K tomu ještě šíleně nahraně umělecké scény značící bůhví co...Nicméně jsem se jen těšila na konec a myslela jsem si, že film v takové jakési melancholii skončí... To jsem ale podcenila naprosto režiséra. V posledních 10-15 minutách dojde k náhlému zvratu a do rozplizlého příběhu se vmísí velká dávka násilí, děsu a tísně. Pravdou je, že toto jsem u takového filmu nečekala, ale můj celkový dojem to ještě zhoršilo- ale alespoň to dokázalo vyvolat konečně nějaké emoce. Za to 1 hvězda. K tomu podivínský konec (mrzí mě, že jsem se nemohla zeptat režiséra osobně, co to mělo znamenat). ()

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád holandské aj fínske filmy, a tak som sa na túto independent koprodukciu tešil ako malý. Začalo to klasicky, pokračovalo halucinačne a skončilo hrozne. Postavy v mojich očiach stratili všetky sympatie asi po 45 min, čo bude nepochybne tým, že na rozdiel od nich, som si vtedy nič nešľahol :) Inak by sa mi táto zmätež určite páčila až do konca. No nič, niekto sa asi rozhodol natočiť zlý film a urobil to dôkladne. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film měl otevřený konkurz, na hlavní role se hlásilo kolem 400 zájemců. Teppo Mannera (Joni) si režisér všimnul již dříve, v krátkometrážním studentském filmu oceněném na festivalu v Cannes. (Mr.curry)

Reklama

Reklama