Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George se dostal až na dno a žije na ulici. Přespává v útulku a rád by dosáhl na podporu. K tomu ale potřebuje kopii rodného listu, protože nemá žádné doklady. Jeho poslední nadějí je dcera, která mu ale nemůže zapomenout, že ji opustil v nejtěžších chvílích života... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (38)

javak810i 

všechny recenze uživatele

Život newyorského bezdomovce v podání Richarda Gerea mě upřímně moc neoslnil. Znáte takový ten typ filmů, kdy je divák na začátku vržen do rozběhnutého děje bez jakéhokoliv uvedení, a než se v tom všem začně orientovat, tak se objeví závěrečné titulky? Time Out of Mind mezi takové snímky bohužel patří. Když už to konečně vypadalo, že film nabírá jasný směr k cíli, tak náhle skončil. Možná si z něj někteří diváci vezmou víc, ale mně ten konec připadá, jemně řečeno, až příliš otevřený (nebo spíše neuzavřený). Nevím, jaký byl přesně tvůrčí záměr, ale dle mého názoru tento snímek, kromě náhledu do několika dní života jednoho zkrachovalého muže a otce, téměř nic navíc nenabídl. A to je škoda. Malou útěchou budiž zajímavá forma, kterou je film natočen. Dočkáme se zde, pro festivalové snímky typické, statické kamery, která má tendenci snímat herce zpovzdálí, jakoby na pozadí, a tím dává vyniknout jednak samotným hereckým výkonům, kde lze vidět celou řeč těla, ale i dění v okolí. Když je řeč o hercích, tak ti také patří spíš k té pozitivní stránce, ale že by šlo třeba ze strany Richarda Gerea o jeho životní výkon, to se říci nedá. Otázkou je také, jestli to charakter jeho postavy vůbec umožňuje, poněvadž je alespoň ze začátku dost plochý a jednotvárný. Stejně jako celý film, jehož první polovina je extrémně nudná a jeho tempo se ani ke konci nijak výrazně nezvedne. Popravdě řečeno, nebýt toho předčasného konce, tak bych pak možná z kina odcházel stejně šedivý, jako samotný Richard. Sečteno podtrženo - nemyslím si, že je zrovna tohle ten správný film k zahájení letošního festivalu ve Varech, ale vzhledem k tomu, kdo z hollywoodských herců je letos hlavním tahákem, tak se to dá pochopit. Slabší 3* (Viděno na novinářské projekci ve Světozoru 29. 6.) ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Jde vidět, že lidi nevědí, co s prachama, protože sondu do života bezdomovce by zajistila skoro zadarmo skrytá kamera a vsadím se, že náhodný bezdomovec by měl barvitější život než postava Richarda Gera. Navíc Gere vypadá příliš noblesně i na člověka, se kterým se "život nemazlil" (spíš obyčejný život byl pro něj složitý na žití). Každopádně bych ráda ocenila, že se Moverman vyhnul citovému vydírání, ani neukazuje na nikoho prstem. Tento film není sociální studie ani facka kapitalistické společnosti. Rovněž otevřený konec obsahuje jiskřičku happy endu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho hereckého výkonu, který zde Richard Gere předvádí, tak bych tomu filmu asi nedal žádný bod. Richard Gere je neskutečný a je hezké, že se někdo podíval na život bezdomovce bez příkras, ale tohle je tak nudný příběh, který mě jinak opravdu ničím nezaujal, že jsem si skoro začal zoufat. Naštěstí to skončilo. ()

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2015] Nevím jestli jsem v poslední době viděl snad zbytečnější film. Zároveň také ale film od kterého jsem čekal daleko více. Richard Gere přijel do Karlových Varů a přivezl sebou dva své nové snímky, které soudě podle reakcí ostatních zůstávají daleko za očekáváním a bohužel i daleko za festivalovým průměrem. Gere se do podobné role vůbec nehodí, nezapadá do konceptu. Děj je naprosto nulový, nic se vyloženě nestane, ani se nehne jakýmkoliv směrem. Nuda střída šeď a tak je zase střídána nudou. Bohužel o Time Out of Mind nemůžeme hovořit jako o nezávislé americké produkci, která léta zásobovala MFFKV kvalitními filmy. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Tento film jednoducho serviruje usek zo zivota bezdomovca. Necakajte ziaden hollywood, emocie, zabavu, len ciste suche zobrazenie toho, co si bezne ani nevieme predstavit - kazdodenny pobyt na ulici ako bezdomovec. Richard Gere to hra dost realisticky, akokeby sa uplne vzil, resp. ako keby ho priamo vyhodili na ulicu na niekolko dni a len kamerovali. Za to som dal aspon tie 2*. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Richard Gere (George) se při testovacím natáčení natolik ponořil do své role, že skoro hodinu prosil kolemjdoucí o drobné. (Zdroj: Cinema 09/2015). (Terva)
  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 7. září 2014. (Terva)

Reklama

Reklama