Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul a Helene, tvoří zcela konvenční pár, jakých jsou tisíce. Mají dospělého syna a vzájemně už spolu příliš nekomunikují. Každý má své zaměstnání, kterému se plně věnuje a jejich syn žije v podnájmu s přítelkyní. Stačilo málo, zdánlivě banální věc, která však strhla lavinu událostí, po kterých už nic nebylo jako dřív. Ten večer pospíchali Paul s Helene na společenskou večeři a stali se svědkem brutálního napadení mladé prostitutky. Zoufalá žena prosila o pomoc, ale oba, ochrnutí strachem, nedokázali vystoupit z auta. Stopy krve z auta smyla mycí linka, ale v duši Helene zůstalo znamení hanby. Vydává se do nemocnice za prostitutkou, která je dlouhou dobu v komatu, pomáhá personálu o ni pečovat a je při tom, když se Noémie učí znovu chodit a mluvit. Helene se začíná dívat na sebe, na stereotyp, do kterého vklouzl její život, a sama se stává v určitém smyslu silnější a skutečnější. Příběh mladé Alžířanky, násilím přinucené k prostituci, jí vnáší do života nový řád, nutí ji hledat pravý smysl věcí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

mira007 

všechny recenze uživatele

Ivan Franěk prohlásil, že tenhle film byl průlom v jeho herecké kariéře ve Francii a jeho role pasáka, který tam párkrát něco zahuláká česky je výrazná, ale řekl bych celkem malá. Ústředními hrdiny je konvenční manželský pár, který jede ze setrvačnosti a jedna nucená prostitutka, které on odmítne pomoci, když ji zmlátí pasáci a ona se o ni začne v nemocnici starat a pomáhat proti pasákům. Drama s prvky absurdity, které prvních třicet minut je jakýsi žánrový chaos, na který je třeba si zvyknout, ale pak to jede ve zběsilém tempu a má to svoje kouzlo. Způsobem provedení velmi zapamatovatelný film, který ve své mrazivé absurditě i pobaví jako solidní komedie. ()

kristianzen 

všechny recenze uživatele

Úchvatný snímek. Miluji Coline Serrau. Je to bojovnice za pravdu, svobodu a krásu. Bravurní herecké výkony. Bravurní scénář. Úžasný příběh ženy, která si prošla peklem. Pořádná kritika islámských mužů a jejich nehorázného chování k ženám. Tento film je jedna velká pravdivá událost. Úžasně převyprávěná. Není čas si ani oddechnout a je konec. ()

Reklama

havran 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tenhle film nedávno v TV a příjemně mě překvapil. Prolínání života "spořádané" rodinky a prostitutky, se kterou se život od malička rozhodně nemazlil, a které svedla tragická událost dohromady, má své kouzlo a zvláštní atmosféru, hlavně díky představitelkám hlavních ženských rolí. Porovnání prostředí, ve kterých jsou zvyklé žít, kdy ani jedna to nemá jednoduché a každá má úplně jiné měřítko hodnot, je velmi zajímavé. Jen konec je udělaný pro diváka, bohužel reál bývá asi tvrdší. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama