Reklama

Reklama

Mrtví a pohřbení

Trailer

Obsahy(1)

Filmový horor, odehrávající se v malém městečku na západním pobřeží Spojených států. Jeho hlavním hrdinou je místní představitel zákona, šerif Dan Gillis, který má velké starosti s dlouhou sérií nesmírně brutálních vražd. Musí najít vraha a zabránit dalším tragédiím, jenže tím jeho problémy neskončí. Když nešťastnou náhodou způsobí autonehodu, stane se svědkem neuvěřitelné události. Zraněný chodec si "klidně" nasadí přejetou ruku a uteče. To však není jediná nevysvětlitelná událost. Zdá se, že mnohé z pohřbených obětí brutálních vražd se tajemným způsobem vrací do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Dan O´Bannon, Stan Winston. Stačí ? Mě tedy ne, pokud se jedná o "Mrtví a pohřbení". Béčkový scénář ( jako ALIEN ) a průměrná režie (rozhodně NE jako ALIEN ) srážejí tento horrůrek, který začíná jako eroťák, do vod poměrně nudné šedivosti. Snímek mi připomenul The Fog od Carpentera svou atmosférou. Lekaček je poskrovnu a pointa je taktéž předvídatelná. Potěší rolička Harryho, ve které se mihl pan Englund. No a já už mám sbaleno a mohu odjet na výlet někam k moři, abych mohl konečně využít svůj fotoaparát :) ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Nenápadný horor aký vytrhá z priemeru sebavedomý scenár s množstvom prekvapení a výborné masky Stana Winstona. Dej občas zrkadlí hlavný neduh doby, a teda nelogické chovanie postáv (rodina hľadajúca pomoc v pavučinách zamorenom dome), lenže absencia nudných miest, morbídne vychytávky a záverečná pointa vyzdvihuje film do kategórie originálnych. ()

Reklama

Cushing 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších hororů (a že je jich málo), proto je vhodné i nadhodnotit, ale čtyři hvězdy jsou přece jen moc. Ten snímek nedokáže postrašit, ale nutí vás aspoň koukat a to není málo. Béčko se středně velkým (a vůbec ne průměrným) B. A pár dobrých scén: urvaná ruka na chladiči auta, když hrdina srazí chodce... a následná honička. Škoda, že film v druhé půli tak zrychlí (oproti velmi pomalému začátku), člověk to přestává prožívat, nestíhá prodlít. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslel, že jsem si spletl film, protože to vypadalo jako bych koukal na nějaké lacinné péčko, ale nakonec se ukázalo, že je to fakt horor. Akorát jsem se příliš nebavil po celou dobu, dalo by se říci, že jsem ten film vlastně pročekal, jelikož jsem neustále čekal na nějaké silné scény, ty nejsilnější přišli ke konci, tam mě film začal bavit:-) ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený atmosférický kúsok, ktorý spája mnoho žánrov do seba. A predstavte si, ono to funguje! Prechádza sa cez klasický horor, film-noir, hixplotaition a zombie žáner. Scénar Dana O´Bannona je nabúchaný, režisér sa toho dobre zhostil a určite poteší aj účasť Roberta Englunda. Pôvodne som tu mal štyri hviezdičky, ale celková pointa a zničujúci záver si naozaj zaslúžia plné hodnotenie. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Tento film byl u nás původně distribuován pod názvem Reinkarnace. (masw)

Související novinky

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

21.08.2005

Ako by vyzeral svet, keby existoval dokonalý a neomylný detektor lží? Touto otázkou sa bude zaoberať sci-fi thriller THE TRUTH MACHINE podľa rovnomennej knihy Jamesa Halperina. Prečítať si ju a… (více)

Reklama

Reklama