Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 11

Recenze (1 091)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $389,385,268Tržby Celosvetovo $862,785,505Tržby za predaj Blu-ray v USA $53,617,231Tržby za predaj DVD v USA $16,316,625║ Marvel a ďalší jeho nezáživný produkt vyprodukovaný ako na bežiacom páse bez lepšej myšlienky. Strážcov stretol podobný filmový osud ako tomu boli pri Avengers 2, Iron Man 3 či Captain America 3. Film natočený len na oko ale tento krát len dosť pestrofarebné gýčové. Tuctoví pásoví produkt. Prvý diel fungoval a stál na zaujímavých postavách. Tú tie postavy už nie sú to pravé orechové. Najhoršie je, že zlyhal aj ten najväčší borec. Nuž po prvý krát Chris Pratt po rozbehnutí jeho úspešnej kariéry dobrodruhov je skoro neviditeľný, nie je ho tu moc cítiť. Je to film skôr o Grootovi a jeho vylomeninách, ten je fajn ale sám to neutiahne. Po čase aj Draxov neustáli smiech začne otravovať, aj keď je stále z toho lepšieho čo nás vo filme stretne. Akcia tu je dosť na silu napchatá, nemá tu to správne výživné miesto. O rodinnom nádychu škoda hovoriť. Taká Gamora je ďalšia čudná postava, stále len básni o pomste Thanosovi a chce zlikvidovať sestru ale bum bác a odrazu sa mení... Už je to aj trošku trápne aby sa neustále záporne postavy pridávali na stranu klaďasov. Po dosť dobrej ukážke, ktorá navnadila, prichádza pre mňa asi zatiaľ najväčšie sklamanie tohto roka. Dejovo maximálne nezáživné, našťastie to zachraňuje ale humor. A vypadá to tak že režisér James Gunn nebude až taká výhra ako to vypadalo po prvom dieli. /videl v kine 3D verziu: 60%/ ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Galaktická jízda number 2 pokračuje a znovu ve velké parádě. Už první scéna tančícího Groota nemá chybu. Ono celkově tahle postava je kouzelná a vtipná. I další postavy jsou fantastické, plno hlášek a momentů, kterých se v jiných filmech jen tak nedočkáme. Trošku jiní hrdinové nám ukazují skvělou jízdu plnou akce, efektů a skvělé zábavy. Kam se hrabe Thor, Spiderman a jiní, kteří nabízejí jen a jen stejný zážitek. Do plného počtu chybí jen málo, ale přesto spokojenost obrovská. 8/10 = 87% ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nikdo by asi před třemi roky neřekl, že dokáže fungovat film mezi jehož hlavní hrdiny patří i mluvící mýval a strom opakující pořád jednu samou větu. Jednička byla ale v rámci filmového průmyslu něco neokoukaného. Jednička dodnes funguje jako úžasná sci-fi komedie která se vyznačuje úžasným situačním humorem. A kromě kvalit z toho bylo 773 milionů dolarů celosvětově. Proto musela vzniknout dvojka která si............ vede snad ještě víc. Příběh dvojky se odehrává asi tři měsíce po jedničce což znamená dvě věci......... postavy se zase tolik rozvinout nemohli ale zato lépe funguje jejich chemie. Už to není pět lidiček kteří mají chuť se navzájem zabít ale jsou ´´rodina´´. Strážci galaxie Vol. 2 především trpí syndromem Avengers 2 kde chcete aby si postavy více povídali než aby zažívali akci. A to se stane. Ke strážcům se přidavá i Mantis který je v rámci sociologie trochu opožděná ale jinak celkem kvalitní postava která by ještě mohla něco předvést. Ke strážcům se přidávají i dvě postavy ze Strážců galaxie 1- Yondu a Nebula. Yondu tentokrát dostává více prostoru a více prozkoumáme jeho nitro. A to samé se dá říct i o Nebule která tentokrát není obyčejná loutka. Otce Star-Lorda poté hraje Kurt Rusell který je 1) v úvodní scéně geniálně omlazen a za 2) skvěle hraje a stejně jako v Rychle a zběsile 7 a 8 si krade každou scénu pro sebe. Strážci galaxie Vol. 2 jsou především další vesmírnou space-operou a hned první scéna s Grootem láká na to aby si děti kupovali jeho hračky. Ale pro dospělého diváka to nepůsobí rušivě a naopak je to neuvěřitelně geniálně vtipné a další možnosti fungování situačního humoru. Strážci galaxie Vol. 2 jsou neuvěřitelnou space-operovou dávkou a to tak, že dle mého patří do TOP 5 celého marveláckého univerza. A stejně jako u jedničky si budete chtít pouštět písničky pořád dokola. Velká očekávání od trojky! Viděno v kině: 2x ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem se kvalit prvního dílu nedočkal, pořád se jedná o hodně slušnou Marvelovinu, která snadno vtipem, ale i nápady převyšuje ostatní marvelácké filmy. První půl hodinu jsem rozmýšlel, kam příběh směřuje, abych si jej následně začal vysloveně užívat. Starlord, Groot, Mýval, Drax a Gamora jsou prostě parta, kterou jsem si celé dětství přál, abych se jí v dospělosti opravdu dočkal. Ty tři roky čekání za to opravdu stály. Mimochodem je zajímavý, jak tu Tyler Bates zvolil ne příliš profláklý soundtrack osmdesátek, ale pořád to s těmi fláky naprosto perfektně šlape. Za mě tedy dobrý a jsem moc zvědavej, s čím tvůrci překvapí, až půjde do tuhýho s průměrnými Avangers. Průměrnými nejen postavami, ale i vtipem. Doufám, že to Teen Groot bude zachraňovat... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Strážcům galaxie dvojce tak trochu tento komentář dlužím. Groot junior je milým prvkem. Drax lépe hlaškuje (jestli se to dá tak nazvat) a má možná prostoru až moc. Další přírůstky do týmu Strážců galaxie jsou taky fajn. Ego je zkrátka Ego. Cameo Sylvestera Staloneho potěšilo. Celkově to však 5 hvězd nestačilo. Retro hudba je dobrá, ale v jedničce lepší. Film má několik potitulkových - mezititulkových scén. A některé jsou dobré. Hodor, tedy já jsem Groot. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (87)

  • Postava živoucí planety Ego (Kurt Russell) se poprvé objevila v komiksu "Thor #132" z roku 1966. Jejími stvořiteli jsou scenárista Stan Lee a kreslíř Jack Kirby. (Mikahu)
  • Komiksový scenárista Stan Lee se ve filmu objeví v malé roli muže, který si povídá s mimozemšťany, když Rocket (Bradley Cooper), Yondu (Michael Rooker) a další proskakují vesmírnými okny. (necisty)
  • Vo filme si strihlo menšiu roličku hneď niekoľko známych osobností ako americký autor komiksov Stan Lee (dokonca raz v potitulkovej scéne) a David Hasselhoff s narážkou na kultový seriál Knight Rider (od r. 1982). Vo filme sa objavil, rovnako ako v prvom diele, Káčer Howard a počas dialógu je možné zachytiť poukázanie na klasickú videohru "Pac-Man". Režisér James Gunn potvrdil, že cameo Stana Leeho bolo jedno zo štyroch, ktoré v ten deň točil. Okrem tohto filmu, si v ten deň strihol cameo i vo filme Doctor Strange (2016) a v ďalších dvoch bližšie nešpecifikovaných snímkoch. (erkoo_cinema)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama