Reklama

Reklama

The Drownsman

Trailer 1

Obsahy(1)

Maddie, ktorá po nešťastnej nehode pri jazere prepadá hydrofóbii, presviedča svoje okolie o zohavenom zabijakovi, ktorý ju prenasleduje pri každej príležitosti, kedy príde do kontaktu s vodou. Jej sestra Hannah, ktorá sa domnieva, že Maddie si všetko len zbytočne vymýšľa a zveličuje, podniká v kruhu priateliek "záchrannú seansu". Maddie ponorí do vane, aby tak definitívne, raz a navždy prekonala svoj strach. Už čoskoro sa všetky zúčastnené presvedčia, že Maddie nie je až takou blázonkou, za akú ju všetci považujú... (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (41)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Drownsmana už delší dobu vyhlížím a naštěstí jsem dostal přesně to, co jsem očekával. Svěží, atmosférickou, napínavou, originální a hezky natočenou nezávislou duchařinu, jaká tu nebyla roky. Tempo filmu je velmi slušné, vzhled a hlas záporáka perfektní ( Nová ikonická hororová postava bezpochyby), potěší i velmi sympatické mladé herečky, především hlavní protagonistka hraje velmi přesvědčivě a slušný soundtrack je samozřejmostí. Mínusem je absence lekaček, ale napětí a záporák vše vynahrazuje. Já se bavil příjemně. 65% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nepříjemně mrazivá duchařina tentokrát o chlapíkovi, co se realizuje ve vodních hrátkách. Chybí tomu sice hlubší myšlenka a strašidelnější lekačky (jakmile začne z něčeho kapat, je jasný, kdo přijde na návštěvu), ale zachraňují to uvěřitelné holčiny a bubák, co má dost ošklivej kukuč. Pointa jako taková mi přijde slabá a aspoň v závěru z toho mohli vymáčknout víc, než z toho doopravdy vymáčkli, eh pardon vyždímali. Šplouch. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdo tyhle slátaniny probůh vymýšlí... Holčičce (dospělé holčičce) se zdá o vodníkovi a ona z toho dostane tak silnou hydrofobii, že nemůže ani pít a šlehá si vodu do žíly kapačkou. A onen vodník je pěkně zákeřná bestie - dokáže se zjevit třeba i z pár kapek vody na stole nebo na podlaze a protáhnout jimi člověka k sobě do svého světa... Špatný a nepodařený hybrid japonských horrorů, Candymana, Freddyho Kruegera a kdoví čeho ještě. Kanadská céčková napodobenina amerických béček, která jsou napodobeninami japonských béček. Nejapný pokus o horrorový příběh selhává hlavně kvůli "hereckým" výkonům všech obsazených "hereček", oproti kterým jsou třeba i "herecké" výkony "hereček" v Čarodějkách/Charmed oscarovými záležitostmi. A "novomanželka" Hannah zatím suverénně a s přehledem vede můj soukromý žebříček nejnesympatičtějších filmových pizd roku 2015. Taktéž scénář i dialogy jsou na úrovni videofilmu nějaké kanadské regionální televizní stanice... on to možná vlastně i je nějaký TV film nějaké regionální kanadské TV stanice, nevím, nepátral jsem, nebudu pátrat... Na druhou stranu výjevy z vodníkova bytu jsou docela pohledné a Drownsman je tak třeskutě blbý, až je vlastně i docela zábavný, ale chce to fakt velký smysl pro humor a nadsázku, protože jeho druhá půle už je opravdu brutálně mozkorvoucí, třeba ta scéna návštěvy v blázinci... eh, no comment. A vypadá to na dvojku, džýzys... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Retardovanej vodník v akci, Dan Bárta ať se třese, je tu Sebastian Doner.Řemeslně v pohodě, jinak ploché jak ruská skokanka o tyči.Herecké výkony prachbídné a atmosféru nenajdete.Ani nevim proč ze sebe u těhle žanrovejch kokotinek sypu 3*, snad za ty tři lekačky, velice ucházejícího záporáka a dobrý námět.Teď zase vyšlo pár maličkostí a jen čekám až vyjdou titulky k Demonic a Backmask, což budou slabotiny jako Drownsman a pak už jen kino nátěry Poltergeist, Sinister 2, Insidious 3, Vatican Tapes a další.Tou největší otázkou zůstává, kolik z nich bude aspoň průměr a jak moc se budeme těšit na Conjuring 2.Kdybych tenhle žánr nemiloval nejvíc na světě, sledoval bych už jen Wana.V každym případě po tomhle vodníkoj jdu v jednu ráno spát v klidu a jestli nevyleze ten mokrej metalák z lahváče tak sem v pohodě, vodu stejně nepiju.50%. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Vodná mora v Elm Street. Drownsman sa skutočne inšpiruje v Nightmare on Elm Street a ani to vôbec netají, akurát s tým rozdielom, že postavy nemusia zaspať, ale stačí, keď prídu do kontaktu s vodou a následne sa prenesú do ríše Freddyho... pardon, vodníka (alebo príde ten k nim). Inšpirácia však vôbec nevadí, pretože nápad s vodou je celkom solídny a s dostatočne ikonickým záparokám, z ktorého pri troške väčšej snahe mohla byť ďalšia kultová hororová postava. Jeho vizáž, aj celková mytológia je načrtnutá dostačujúco, akurát by niekto ten film musel myslieť aspoň trochu seriózne a neuspokojiť sa s tým, že natočí ďalšie neškodné hororové Béčko na jedno použitie. Ako horor je tak Drownsman iba skrz naskrz priemernou, veľmi nenáročnou hororovú tuctovkou s množstvom obohraných situácií a minimom napätia, kde neprekvapí vyslovene ani jeden moment. Natočené je to síce fajn, okrem hlavnej hrdinky, ktorá je otrasná herečka a neuhrala by ani obyčajné sedenie na stoličke postavy výrazne neotravujú, len nabudúce točiť s aspoň náznakom snahy. Drownsman mi prišiel ako horor, pri ktorom si síce každý zrobil čo podľa zmluvy mal a nič vyslovene nepokazil, ale ani nikto nemal potrebu do toho vložiť aspoň kúsok niečoho navyše. Našťastie to aspoň nie je horor, od ktorého niekto čakal zázraky, takže ako jednohubka nemôže výrazne uraziť. Akurát si na neho 5 minút po skončení už asi nikto nespomenie. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama