Reklama

Reklama

Hlas za kozu

(festivalový název)
  • Nizozemsko A Goat for a Vote (více)

Obsahy(1)

Keňskou základní školu Majaoni zachvátila předvolební horečka. O funkci školního prezidenta se rozhodli ucházet tři kandidáti z řad studentů. Jejich metody, jak si získat respekt a uznání spolužáků, se různí. Magdalena jako jediná dívčí kandidátka chce dokázat, že i ženy se mohou stát vůdkyněmi. Charismatický Saíd si podmaňuje spolužáky vlastním předvolebním songem a balíčkem bonbonů. A Harry, jenž pochází z chudých poměrů, zvolil ještě podbízivější cestu – přízeň voličů si získává kozím masem. Kdo nakonec vyhraje a čím přesvědčí ostatní, že je ten nejlepší kandidát? (Jeden svět)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Malý festivalový film. Jeho poselství je jasné - budujte si blaho vlastní vesnické komunity, demokratickou společnost, nezřízeně se nemnožte, neničte si životní prostředí a nežeňte se k nám do Evropy! Modelová situace dokumentu jsem stejná jako hra, kterou jsem hrál předloni na jednom kurzu. Byli jsme zástupci politických stran a ostatním jsme představovali svůj program a pak byly volby. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Jak už to bývá, každý si odnese to, co je pro něj zajímavé. Pro mě to byl dokument o mládeži, jež je stejná všude ve světě, o politice, jež je přítomna v každém z nás, a o ženském sebeuvědomění, jež bylo prezentováno velmi milou formou. ()

Reklama

Reklama