Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 2

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (155)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BYLI VYDĚŠENÍ K SMRTI, PROTOŽE SE DOMNÍVALI, ŽE VIDÍ DUCHA. ŘEKL JIM, "PROČ TY POCHYBNOSTI? PODÍVEJTE SE NA MÉ RUCE A NOHY. JSEM TO JÁ SÁM! DOTKNĚTE SE MĚ A PŘESVĚDČTE SE: DUCH PŘECE NEMÁ MASO A KOSTI, JAKO TO VIDÍTE NA MNĚ"...“ /// Případ korejskýho 1. oddělení, ve kterým se mísí žánry a krve je jak z prasete. Je zde hodně hororovejch výjevů a scén, ale jsou degradovány debilitou. Policajti jsou spíš kreténi a neustále maj nasráno v „topánkách“. Není divu, páč za půlku průseru si můžou sami. To se pak „strašidlo“ může snažit, jak chce. Když řádí Ďábel v americkým filmu, většinou vím, co bude následovat. Zato tady dlouho nevím, jestli to vůbec myslej vážně. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vedle nás se nastěhoval Japonec. 2.) Zjistím, že jen korejskej šaman v sobě může mít víc tekutin, než fekální vůz . 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Korejská uznávaná záležitost, která otřásla na festivalech, v kině i s diváky od uznávaného režiséra, který má za sebou brutální thrillery jako Chaser a Yellow Sea a udeřuje znova.he Wailling je snad mix všech žánrů z Hororu je zde ( exorcismus, gore, nákaza, virus) prvky komedie, krimi i Thrilleru a překvapivě to funguje. Jako mínus vnímám stopáž 156 minut, která je značně přepálená, ale k nudě naštěstí nedochází, jsou zde famózní scény, silně atmosférické a hutné, nepříjemné dusno je zkrátka cítit ve vzduchu, ale očekával jsem trochu více gore vzhledem k hypu a zkušenostem Režiséra a samotné finále mi nepřišlo natolik úderné, aby mě rozsekalo a pociťoval bych nadšení, ale přesto se jedná o vysoce kvalitní, solidně zrežírovaný i vymyšlený film. Kdo rád Korejskou tvorbu, nesmí si tohle letos nechat ujít. Story 8/10, Atmosféra 8/10, Gore 5/10, Vizuál 7/10, Akce 4/10, Napětí 6/10,Humor 3/10. Zábavnost 6/10, Lekačky 0/10. 75% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pekelná stopáž mi nevadila i díky tomu, že se začalo dít něco zajímavějšího zhruba od poloviny filmu. Navíc to pěkně gradovalo, takže ta dvěapůlhoďka utekla vcelku rychle. To je ok. Co mi ale vadilo skoro celý film, bylo nelogické chování většiny postav, z čehož pak logicky vyplývá, že děj místy nedával smysl. Celou dobu jsem přemýšlel, jestli je to jinou mentalitou Korejců, nebo tím, že je scénář blbě napsaný. Pár korejských filmů už jsem viděl, takže to bude tak 50/50. Ale ono mi vlastně nevadilo ani to podivné chování (myšleno např. několik situací, kdy mohla fatálním událostem předejít prostá komunikace, nebo vyvrácení nepravdivých tvrzení). A dokonce mě neotrávilo ani tahání diváka za nos, co se týče odhalení příčiny oněch událostí. Vlastně je to dost s podivem, že přestože je setsakra co vytýkat, je to v případě Gokseong irelevantní a jsem spokojený. Jestli váháte, tak oficiální obsah sice není úplně mimo mísu, ale pokud bych měl krátce shrnout, co jsem viděl, tak: Příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezradně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě, jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indícím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat kdo, nebo co stojí za vraždami? A i když se dozví pravdu, dokáže vše zastavit? ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý korejský žánrový mix, u kterého se vyplatí sledovat pozorně všechny motivy. Všechno na konci sice nezapadne na 100% tak, jak by mělo (přesněji – jak jsem si představoval), ale celkový dojem z poměrně originální kriminálky s výraznou mysteriózní atmosférou zůstane i tak silný. Mít to více do hloubky (či seriózněji) propracovanou postavu hlavního vyšetřovatele, možná by to bylo i na plný počet. Občas jsem totiž měl pocit, že některé postavy jsou karikaturami sebe sama, s čímž se úplně nedovedu ztotožnit. 3,5* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Půl třetí hodiny kvílení a zmateného pobíhání se skutečně nedá považovat za atmosférický horor. Abstraktní dějová koláž, volně přeloženo patlanina, v závěru sice dostává určitou formu a na okamžik prosvitnou promarněné příležitosti, ale to je tak všechno. Pro některé možná originální zčeření žánrových vod, pro mne však jen typicky labilní asijská bezradnost, která nedokáže ani pořádně postrašit. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)
  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)
  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama