Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 1

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (158)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Vůbec nelituji, že jsem i přes nepříznivý zdravotní stav do kina nakonec vyrazil a tuhle libovku si mohl vychutnat na velkém plátně. Úvod byl vzhledem ke stopáži vcelku logicky pomalejší a nabídl spíše zábavnou podívanou, nicméně sranda z toho přestala být poměrně rychle, ač nějaké ty úsměvné momenty se linuly celým filmem – nejen dceruška dokázala dobře pobavit a např. hrábě v hlavě byly opravdu kouzelné :-) Ale časem šlo více a více do tuhého, události nabíraly jasnější rozměr, takže otěže převzaly spíše drsnější a působivější scény – jednou z nejlepších je bez debat vymítací rituál a jakýsi souboj na dálku, ten měl opravdu super náboj. Atmosféra nadále houstne až by se v samotném závěru dala krájet. Ten je, jak už to u hororů bývá, trochu zvláštní a z mého pohledu malinko rozpačitý, to ale na kvalitě celého snímku nic nemění. 86% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Exorcismus, obětování zvířat, duchové, vraždy, vypálené domy, mrtví ve studně, čarodějnice, zombie.... nacpat všechny tyhle prvky do jednoho filmu může znít absurdně a katastroficky, ale světe div se - Korea to zvládla celkem dobře a umírněně. Po zhlédnutí filmu mi přijde, jako bych viděl tolik scén jak z 10dílného seriálu a 160 minut je sakra hodně na zvládnutí, ale kdo vydrží, bude nakonec spokojen. V podstatě je to souboj dobrých a zlých duchů, ve kterém se režisér nenechal všemi svými prvky unést a vložil do filmu od každého část aniž by zacházel do extrémů či detailů a výsledně se mi tahle kombinace hodně líbí. Průběh filmu je takový dlouhý a obsahově hutný, místy se přiznám, že jsem se ztrácel, ale finále ve mě vzbudilo teda sakra dobrý pocit a takhle dekadentně pesimistický konec je to, co od pobodných filmů očekávám, ale nikdy nedostanu. Film táhle nahoru zejména pár intenzivnách scén (vymítací rituál malé holčičky...), závěrečný zvrat a celková nejistota diváka v tom, "kdo je hodný a kdo zlý", naopak dolů už zmíněná délka filmu, takže ačkoliv bych film hodnotil objektivně za 3, konec mě rozsekal a přidám i čtvrtou. The Wailing je jednoznačně film, který si budu pamatovat ještě dlouho a hlavně o to by mělo jít. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalšia kórejská lahôdka, ktorá v sebe šikovne spája krimi thriller a horor. Trochu na škodu je tu dosť komplikované odhaľovanie dejovej linky a súvislostí, ktoré by potom na konci mali diváka priviesť k rozlúsknutiu záhady o tom, kto bol vlastne ten diabol a tiež o tom akú šikovnú pavučinu klamstiev, neistoty a podozrievania utkal okolo seba. V tomto smere mi to ale prišlo až moc zbytočne artové a hlavne hrozne uťahané, tá stopáž bola naozaj dosť krutá. Našťastie ale si myslím, že tu dej hral až druhé husle, v prvom rade tu išlo hlavne o atmosféru a tá tu bola priam mysteriózne mňamózna. Navyše samotný záver snímku všetko ešte krásne hororovo umocnil, ten bol naozaj ako z veľkej knihy. Všetko do seba zapadlo a ešte ma z toho aj príjemne zamrazilo. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Typicky nevyvážený mix hororu, komedie a thrilleru jak už jsme u žluťáků zvyklí a paradoxně si na to my bělouši z evropy nikdy prakticky pořádně nezvykneme. Především první hodina je dobře atmosferická, nepříjemná a tíživá, akorát vás občas z napětí vytrhne typicky přeafektované asijské přehrávání, ječení a huhlání nebo nepovedený a nehodící se vtip. Bohužel další hodina se začne už trošku vléct a ta nepochopitelná neschopnost a tupost hlavního hrdiny vás začne srát. Bodíky k plusu si nakonec vyslouží pěkně danná pointa a finální scéna, která vám neudělá dobře ve všech ohledech. Ze všech asijských přeafektovaných pičačin patří Kvílení k těm snesitelnějším, ba co více či méně k těm povedenějším. 60%. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Od Kvílení jsem mnoho nečekal, šel na něj v rámci zombie night FilmAsie, protože běžel před Pusanem, a byl jsem příjemně překvapen. Nebo spíš nepříjemně, ale pro horor pozitivně. Jak píše každý druhý, je to slepenec žánrů, začíná podobně jako Vzpomínky na vraždu - neschopnými policajty a jejich nestandardními metodami. Nicméně postupně atmosféra houstne, odhaluje se zlo a ve velmi intenzivním rituálu se vymýtá. Díky gradaci mi ani přes 2,5hod stopáž nepřišlo, že by film byl moc dlouhý. Intenzivní zážitek. Jen mi trochu vadí ta nejednoznačnost. P.S. je vtipné, že když jsem koukal na youtube na nějaké vysvětlení - je jich tam spousta, a každé říká něco jiného, podepřené jinými domněnkami. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)
  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)
  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno