Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 2

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (158)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Není to rozhodně dokonalé. Dlouhé, jako poslední dva dny před výplatou a někdy až moc nesourodé. A teď mám na mysli hlavně chování některých postav. Pokud to ale přežijete, odskočíte si párkrát zakouřit, nebo na svačinu, dostanete se Vám velmi slušné, poslední třetiny a pak hlavně konce, který ty všechny Vaše otazníky, co máte na začátku maličko osvětlí. Neříkám, že úplně, ale mně to dneska bohatě stačilo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Korejci mají zřejmě nutkání kompenzovat si jejich malá a nepraktická přirození tvorbou převelice dlouhých a rovněž nepraktických filmů. Osobně jsem například ještě neviděl africký film, který by byl dlouhý. Opět je jejich snímek dlouhý naprosto zbytečně. Nevěřím, že se na světě najde divák, který by si jej užil v plné šíři. S přibývající stopáží přibývá i pasáží, které jsou jednoduše o ničem a divák se nudí, ba dokonce rovnou trpí. Celkový děj není úplná katastrofa, když ovšem opomenu fakt, že jsou všichni Korejci opět stejní a ani prase by se v nich nevyznalo. Všem jim postupně drbe, neboť je jednoho po druhém navštěvuje démon. S démonem se napadnuvší vypořádávají různě. Ať už to jsou křesťanské modlitby, barevné rituály, kdy je během rituálu obětována polovina Jihokorejských zvířátek, ba dokonce klasická medicína. Jako celek mě to moc nebralo a příliš nerozumím zdejšímu relativně pěknému hodnocení. Ale proti gustu žádný dišputát. Pěknější hvězda. Doporučuji pokusit se během sledování dávat co největší pozor, i když vám v tom tvůrci filmu budou všemi silami bránit. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jedná se o celkem povedený horůrek, který je kombinací duchařiny, voodoo černé magie a zombie pandemie. Nejprve jsem měl pochybnosti neboť je film poměrně dlouhý a já si tak několikrát říkával:,,kdyby byl film kratší, bylo by to na čtyři hvězdy." Nicméně konec byl velice vydařený a překvapil dokonce i diváka, který už v hororech viděl snad všechno. 75% PS: to jsou všichni jihokorejští policajti takoví přizdisráči? První polovinu filmu si nechávali všechno líbit a přišlo mi, že snad ani u sebe nenosí žádné zbraně. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz predosle filmy od tohto rezisera ma nenadchli, ale tentoraz ma to vôbec nebavilo. Ma to neskutocne prestrelenu stopaz, striedanie vaznych a komickych scen uplne znicilo pokusy o temnejsiu atmosferu a postavy policajtov su tu vykreslene natolko imbecilne az ma neskutocne srali. Od polovice som to uz len narychlo preklikal do konca. Dalsie filmy od tohto rezisera radsej vynecham. 4/10. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pekelná stopáž mi nevadila i díky tomu, že se začalo dít něco zajímavějšího zhruba od poloviny filmu. Navíc to pěkně gradovalo, takže ta dvěapůlhoďka utekla vcelku rychle. To je ok. Co mi ale vadilo skoro celý film, bylo nelogické chování většiny postav, z čehož pak logicky vyplývá, že děj místy nedával smysl. Celou dobu jsem přemýšlel, jestli je to jinou mentalitou Korejců, nebo tím, že je scénář blbě napsaný. Pár korejských filmů už jsem viděl, takže to bude tak 50/50. Ale ono mi vlastně nevadilo ani to podivné chování (myšleno např. několik situací, kdy mohla fatálním událostem předejít prostá komunikace, nebo vyvrácení nepravdivých tvrzení). A dokonce mě neotrávilo ani tahání diváka za nos, co se týče odhalení příčiny oněch událostí. Vlastně je to dost s podivem, že přestože je setsakra co vytýkat, je to v případě Gokseong irelevantní a jsem spokojený. Jestli váháte, tak oficiální obsah sice není úplně mimo mísu, ale pokud bych měl krátce shrnout, co jsem viděl, tak: Příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezradně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě, jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indícím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat kdo, nebo co stojí za vraždami? A i když se dozví pravdu, dokáže vše zastavit? ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)
  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)
  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)

Reklama

Reklama