Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 3

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (156)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nebýt té komické úvodní půlhodiny s nekompetentím ňoumou v policejní uniformě, šel bych s hodnocením o něco výše, protože ve druhé půli se to přetaví do čistokrevného psychoteroru, jenž je korunován závěrečným prostřihem na dvojici dialogů vedených na různých místech, během kterého by se vě mně krve nedořezal. Žánrová směsice korejského střihu se slušně budovanou atmosférou a famózním finišem. Dejte si to, nejlépe na večer. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ten převážněji spíš už jenom dialogovej hádankovej konec, spíchnutej dle ryzí šablony nejlepších temných východo-asijských pohádek, mě už vlastně jenom z milosti dorazil. Masakr. Mulder se Scullyovou by čuměli, kam šílení Jihokorejci dovedli na první pohled jednoduché "nikomu nevěř"! Pokud by teda tenhle policajtskej mystery horor ve svý vlastní reálný epizodě přežili... ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

No tak to snad ne! Dvě a půl hodiny života v prdeli kvůli tomuhle nesourodému slepenci všeho možného i nemožného? Vlastně nevím, kde začít, protože tady je špatně snad úplně všechno! Především typické korejské přehrávání a teatrálnost, kterou středoevropský divák prostě nemá nárok pochopit. Ta se přelévá až v komediální prvky, kdy především role policistů jsou ztvárněny tak debilně (jako je to v každém druhém korejském filmu), že vám to zkazí celý film. Jinak zde ale dostanete opravdu všechno! Chcete duchy a posednutí? Je to tam! Zombies a nákaza? Tu máš! K tomu gore, šamani, čerti... No ty vole, to se mi snad musí zdát! Tohle byla už několikátá srážka s korejským filmem, který přes prvotní potenciál byl zcela zašlapán neukočírovanými ambicemi udělat z něj víc, než na co skutečně měl. A vás dobře varuju před tím, jestli chcete promrhat 157 minut drahoceného času... ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Vůbec nelituji, že jsem i přes nepříznivý zdravotní stav do kina nakonec vyrazil a tuhle libovku si mohl vychutnat na velkém plátně. Úvod byl vzhledem ke stopáži vcelku logicky pomalejší a nabídl spíše zábavnou podívanou, nicméně sranda z toho přestala být poměrně rychle, ač nějaké ty úsměvné momenty se linuly celým filmem – nejen dceruška dokázala dobře pobavit a např. hrábě v hlavě byly opravdu kouzelné :-) Ale časem šlo více a více do tuhého, události nabíraly jasnější rozměr, takže otěže převzaly spíše drsnější a působivější scény – jednou z nejlepších je bez debat vymítací rituál a jakýsi souboj na dálku, ten měl opravdu super náboj. Atmosféra nadále houstne až by se v samotném závěru dala krájet. Ten je, jak už to u hororů bývá, trochu zvláštní a z mého pohledu malinko rozpačitý, to ale na kvalitě celého snímku nic nemění. 86% ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý korejský žánrový mix, u kterého se vyplatí sledovat pozorně všechny motivy. Všechno na konci sice nezapadne na 100% tak, jak by mělo (přesněji – jak jsem si představoval), ale celkový dojem z poměrně originální kriminálky s výraznou mysteriózní atmosférou zůstane i tak silný. Mít to více do hloubky (či seriózněji) propracovanou postavu hlavního vyšetřovatele, možná by to bylo i na plný počet. Občas jsem totiž měl pocit, že některé postavy jsou karikaturami sebe sama, s čímž se úplně nedovedu ztotožnit. 3,5* ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)
  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)
  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)

Reklama

Reklama