Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 2

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (156)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Zatím to u mě v Hororovém žánru z Jížní Koreje vede I Saw the Devil, ale i další pěkné kousky, jako třeba Vlak do Pusanu či Případ Kim Bok-Nam. Kvílení je ze všech nejdelší a i bohužel nejnudnější a hlavní postava policajta byla opravdu na facku, občas to byla jedna velká parodie. Krom scény v nemocnici s chlápkem na lůžku, mě nic neoslovilo. Spolu s Pengabdi Setan, veliká zklamání, ač natočeno je to perfektně. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Já su docela překvapené, že sem u teho neusnúl. Je to takovej těžko hodnotitelnej a težko popsatelnej pelmel žánrů a subžánrů. Začátek je korejskej Kameňák, policajti, jeden trotl vedle druhýho, člověk se u toho i nahlas zasměje, což je docela překvapivý, když se to jmenuje ´Kvílení´. Jenže pak to ztemní, zhutní a střípky, který si myslíte, že skádáte do nějakýho předvídatenýho konce jsou rozdupány jak cigánský hračky a vlastně se člověk nestačí divit, jak dokáže Korea zabrat špónu a vyflusnout spektákl se stopáží Titanicu, kterej je do poslední minuty brutálně nepředvídatelnej a napínavej jak malý gatě až do posledního focení. Za mě krásných kulatých vosumdesát % P.s.: ten rituál je fakt bezvadnej ! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalšia kórejská lahôdka, ktorá v sebe šikovne spája krimi thriller a horor. Trochu na škodu je tu dosť komplikované odhaľovanie dejovej linky a súvislostí, ktoré by potom na konci mali diváka priviesť k rozlúsknutiu záhady o tom, kto bol vlastne ten diabol a tiež o tom akú šikovnú pavučinu klamstiev, neistoty a podozrievania utkal okolo seba. V tomto smere mi to ale prišlo až moc zbytočne artové a hlavne hrozne uťahané, tá stopáž bola naozaj dosť krutá. Našťastie ale si myslím, že tu dej hral až druhé husle, v prvom rade tu išlo hlavne o atmosféru a tá tu bola priam mysteriózne mňamózna. Navyše samotný záver snímku všetko ešte krásne hororovo umocnil, ten bol naozaj ako z veľkej knihy. Všetko do seba zapadlo a ešte ma z toho aj príjemne zamrazilo. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Co dodat, Alík to napsal zcela výstižně. Tady je potřeba myslet asijsky a přijmout "naší" logiku. Vietnamec, thajec, číňan, japonec nebo korejec všichni máme jedno společné - Jsme zvrácený svině a proto "naší" (chápej žlutou) tvorbu tak žeru :-D Každopádně pomyslná přetahovaná mezi japoncema a korejcema kdo má nejlepší žlutý horory pokračuje a já jsem nadšená, že jsem si po té nehorázné sračce Neon Demon, mohla takhle dokonale spravit chuť u velmi mrazivýho , temnýho, depkoidního hororu. Tak a dnes se bude spát s rozsvícenou lampičkou a baterkou vedle postele !! ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Vůbec nelituji, že jsem i přes nepříznivý zdravotní stav do kina nakonec vyrazil a tuhle libovku si mohl vychutnat na velkém plátně. Úvod byl vzhledem ke stopáži vcelku logicky pomalejší a nabídl spíše zábavnou podívanou, nicméně sranda z toho přestala být poměrně rychle, ač nějaké ty úsměvné momenty se linuly celým filmem – nejen dceruška dokázala dobře pobavit a např. hrábě v hlavě byly opravdu kouzelné :-) Ale časem šlo více a více do tuhého, události nabíraly jasnější rozměr, takže otěže převzaly spíše drsnější a působivější scény – jednou z nejlepších je bez debat vymítací rituál a jakýsi souboj na dálku, ten měl opravdu super náboj. Atmosféra nadále houstne až by se v samotném závěru dala krájet. Ten je, jak už to u hororů bývá, trochu zvláštní a z mého pohledu malinko rozpačitý, to ale na kvalitě celého snímku nic nemění. 86% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)
  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)
  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama