Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie je fanoušek heavymetalové hudby, zdrcený podivnou smrtí svého idolu, zpěváka Sammi Curra. Pak získá jednu kopii Gurrova posledního alba a naváže s mrtvým kontakt. Pomocí alba chce však mrtvý zpěvák zničit svět. (Hans.)

Recenze (33)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Troglodytný B movie scenár, v technicky áčkovom lákavom balení. Musím povedať, že herec Charles Martin Smith sa ukázal ako schopný režisér a idú mu hlavne akčné scény, ktoré sú na vysokej profesionálnej úrovni. Mimo to ide o klasickú osemdesiatkovú teen odrhovačku, ktorá má iba pobaviť. A to se jej aj podarilo. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Začátek je dobrý, ale postupně to začíná upadat do stále větší trapnosti. Ve finále je to už jen zmatená hovadina, která nedává kloudného smyslu. Kingovo podobně odsuzované Maximum Overdrive ze stejného roku je oproti tomu veledílo ze zlatého fondu kinematografie. Úplně nejpříšernější je baleťák, který má představovat rockovou hvězdu, mstící se ze záhrobí. Naproti tomu, skutečné rockové hvězdy, mihnuvší se v menších rolích, stojí za pozornost. A soundtrack od kapely Fastway určitě potěší každého fandu osmdesátkového rocku a heavy metalu. Jinak tedy až na docela slibnou úvodní cca půlhodinu, a vcelku pohlednou hlavní hrdinku (u níž jsem měl dojem, že jí líbání s hlavním nehrdinou způsobuje značnou nevolnost), je tenhle snímek vyloženě za trest. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

80s béčko v plné parádě. Šikanovaný mladík na škole je typické klíšé z té doby nejen v hororu. Tenhle ale místo třeba karate uniká k metalu a když jeho idol Sammi Curr umírá, pomocí desky puštěné pozpátky ho oživí. To netuší, že za chvíli bude mít plné ruce práce aby ho zastavil. Sammi se přesouvá pomocí elektrospotřebičů, zabíjí elektřinou a já musím uznat, že to byl v druhé části parádní nářez, zejména finální likvidace tohoto elektroducha. Metal sice poslouchat nezačnu a ani tenhle film mě nepřesvědčil, že metalisti nejsou totální magoři, nicméně hudba je tu celkem stylová (spíše hard rock nebo lehký heavy metal) a camea Kissáka Simmonse jako DJe nebo Ozzáka jako kněze brojícího proti metalu jsou celkem vtipná. A celkově je o výbornou zábavu. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Určitě jsem všema deseti pro podobné počiny, i když tohle je spíš určeno pro příznivce rocku & metalu. Ostatní to asi nerozdýchají. Důraz je spíš kladen na hudenbí složku, je možné, že film sloužil k ještě většímu zpropagování tvrdé muziky. O žádný drsný horror se nejedná, klidně si to dokážu představit v odpoledním vysíláni TV Nova. Na druhou stranu děj není žádná nuda, ale prospěla by kratší stopáž, dejme tomu o 15 minut, protože šedé místa by se určitě našly. Z herců mě totálně dostal Ozzy Osbourne v roli reverenda Aarona Gilstroma. ()

movie 

všechny recenze uživatele

50% Super námět, ve kterém pubertální truskull metalák najde na nevydané desce svého čerstvě zesnulého metalového idola vzkaz ze záhrobí, při jehož vyslyšení se jeho modla začně zjevovat a vraždit. Bohužel je to všechno až příliš soft a vraždy jsou maximálně nudné (po zásahu "bleskem" po oběti obvykle zůstanou jen kouřící boty). Kdyby se TRICK OR TREAT urval ze řetězu trochu víc, mohla to být naprosto bohovská kultovka. Satanužel. ()

Zajímavosti (4)

  • "Trick or Treat" - čtvrté album heavy metalových Fastway zároveň posloužilo jako soundtrack k filmu. (Fenk)
  • Ve scéně, kdy je Eddieho máma převlečená do halloweenského kostýmu a vyráží s přítelem ven, je vidět v záběru mikrofon. (juta)
  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu v Severní Karolíně na místech 105 Borden Avenue, 734 Forest Hills Drive, Cape Fear Memorial Bridge, John T. Hoggard High School, Trask Coliseum, New Hanover High School a v EUE/Screen Gems Studios. Natáčelo se od 21. dubna do 6. června 1986. (noelcoward73)

Reklama

Reklama