Reklama

Reklama

Nixon: Vlastními slovy

  • USA Nixon by Nixon: In His Own Words
USA, 2014, 70 min

Hrají:

Richard Nixon (a.z.), Howard K. Smith (a.z.), Dan Rather (a.z.), Bob Schieffer (a.z.)

VOD (1)

Obsahy(1)

Richard Nixon si v letech 1971-1973 v Bílém domě nahrával soukromé rozhovory. Tento odvážný dokument z produkce HBO odhaluje privátní audio kroniku obsahující mimo jiné například Nixonovy názory na válku ve Vietnamu, na únik tajných listin z Pentagonu nebo detaily okolo volby a jmenování Nejvyššího soudu. Kromě jiného se na nahrávce Nixon často hloupě a neomaleně vyjadřuje o ženách, lidech jiné barvy pleti, Židech či třeba médiích. (HBO Europe)

(více)

Recenze (6)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nixonův problém byl akorát v tom, že si všechno a všechny nahrával a odposlouchával a provalilo se to. Pochybuju, že jiní vrcholní představitelé se v soukromí/při tajných jednáních chovají a mluví lépe. Každopádně strhující dokument. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Len jedna lastovicka, ktora obletela svet, aby svetu ukazala, ze hniezdocka mocnych su plne spiny..."vdaka" Nixonovi su politici sucasnosti v ich "hrach" podstatne sofistikovanejsi... ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Člověku se chce zvracet. Krásný pohled nejen na politiku Nixona, ale politiku obecně. Toto se HBO fakt povedlo, obyčejné nahrávky a přesto z toho udělají film, co posadí na zadek. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nixon byl slušný řízek. Nedělám si iluze, že dneska na nejvyšších místech podobné hovádka nesedí, ale aspoň se nenechávají dobrovolně nahrávat. I přes tu originalitu mě to ale nevtáhlo tak, jak jsem doufal. 6/10 ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Naprosto unikátní nahrávky, na kterých Nixon v telefonických rozhovorech z oválné pracovny mluví tak jak mu huba narostla, a je až šokující, jaké nekalé praktiky byl schopný použít, aby dosáhnul svého. No vůbec se nedivím, že se zuby - nehty bránil jejich zveřejnění až do své smrti... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama