Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílné drama, které v produkci HBO natočila režisérka Lisa Cholodenko, vzniklo podle stejnojmenného románu Elizabeth Stroutové. Jeho děj se odehrává v novoanglickém městečku Crosby, ležícím ve státě Maine. Poklidný život v této zapadlé enklávě naruší intriky, zločiny i tragédie zdejších obyvatel. Titulní hrdinkou je učitelka matematiky ze základní školy Olive (Frances McDormand), která svými škodolibým žertováním a drsným chováním zakrývá svou vnitřní zranitelnost i víru v pevné morální zásady. Vyprávění mapuje pětadvacet let jejího života. Zobrazuje její vztahy s manželem, lékárníkem Henrym (Richard Jenkins), a jejich synem Christopherem... V úvodní epizodě Olive spolu s kolegou sveze ze školy spolužáka Kevina, což se nelíbí jejímu synovi. Lékárník Henry najme do obchodu novou asistentku a zúčastní se lovu s tragickou dohrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (90)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Tohle se mě hodně dotklo - obyčejný život, kdy je vám jasné, že vaše sny už se nesplní. Není to ale jen o hořkosti a zklamání, ale nakonec i o smíření se s tím, co ještě máme. Rozhodující je i způsob vyprávění - bez patosu a citového vydírání, zdánlivě realistické, s nádechem absurdna a snové imaginace. Ideální dílko pro "komplikovanější" povahy a pro ty, co už si něco odžili. ()

madam.art 

všechny recenze uživatele

Výjimečný zážitek. Nesnesitelně svéráznou, nekompromisní a přitom hluboce lidskou Olive jsem si hned zamilovala. Divák by si až přál, aby aspoň jednou zachovala dekorum, potlačila drsnou upřímnost, aby byla milejší. Olive se ale víceméně nezpronevěří nátuře. Její osud je v zásadě obyčejný, běžný, ale protože nahlížíme do jeho různých etap, přestává nám být lhostejný. Celou dobu jsem si říkala, jak jsem ráda, že na mě neprýští sentimentálnost. Frances McDormand je jedinečná. ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Plná palba především z důvodů, které se ani nehodí vysvětlovat. Především, je to způsob jak poddat vyprávění příběhu v rozmezí 25 let, ve čtyřech hodinách, tak aby to zůstalo celistvé a koukatelné. Naléhavost jedinečnosti, mě doběhla až na konci druhé dílu a už mě nepustila. Další famóznost je ve vyrovnanosti emocí, tím chci vyzdvihnout absenci, prvoplánových citovyděračských momentů. Cholodenko to chytla tak jak měla a z ruky se jí to nevyvlíklo. Plnou palbu potvrzuji herecké výkony a ten klarinet. Scéna při přepadení pohotovosti je fenomenální delikatesa u které jsem se smál...né komikou, ale otevřeností a úžasem, nad jejím vymyšlením. Jo a Bill Murray tu opravdu hraje jinak, než jak jsme na něj zvyklí za posledních pár let. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Tohle není seriál, ale pohled do života ženy (čarodejnice), která čeká až její pes zemře a ona se může konečně zastřelit. Frances McDormand nehraje, ona žije v postavě paní Kitteridge tak přirozeně a nesympaticky, ale zárověň s ní nejde nesympatizovat. Můj největší oblíbenec byl pan Kitteridge Richard Jenkins. To bylo takové zlaté stvoření. Seriál je tak dlouhý, aby byl na konci docílen spíše filmový zážitek. Jsem zvyklá, že seriál je ukončen dá se říci zcela, aby si člověk řekl "tak a teď je konec." Ale u tohoto dílka jde o uvědomění a o to, že nechceme aby jen tak náš život skončil. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"A PAK SIS VZAL BESTII A MILOVAL JI." Koncentrovaná depka. Horší o to, že to vůbec nevyznívá jako konstrukt, ale prostý záznam několika životních etap obyčejné, protivné, frustrované matky a manželky, mimochodem neuvěřitelně zahrané - výrazně konzistentní výkon, ta ženská je chameleon. Celá série se v podstatě vyhýbá jakékoliv dramatické eskalaci, i když o drama jako takové nouze není. Vše v rámci pravidel obyčejného života, ostentativně ignorující obvyklou scenáristickou licenci. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (více)

Reklama

Reklama