Reklama

Reklama

Ninja commando

  • Česko Ninja komando (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Samotársky ninja expert Jeng Moo (Hiroyuki Sanada) prichádza do Číny, aby zabil ex-ninju, ktorý, ako Jeng verí, zabil jeho otca. Strýko Foo, ako tohto ex-ninju volajú všetci, ktorí ho za tie dlhé roky čo žije v Číne poznajú ako mierumilovného človeka, však skríva mnohé tajomstvá, ktoré veľa vecí zmenia. Keď sa Jeng Moo pokúsi strýka Fooa zavraždiť, zabráni mu v tom mladík Ah Ching (Conan Lee) , majster kung-fu a Foov blízky priateľ. Jeng tak nájde mocného protivníka, s ktorým sa vysporiadať nebude veru lahké. (kitano)

(více)

Recenze (49)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jako malému by se mi to jistě líbilo na plný počet hvězdiček, ovšem nyní se přes tři nedostanu. Choreografie bojových scén je skvělá, ovšem veškeré souboje jsou tu příliš dlouhé a i přes jejich zdařilé provedení nudí. Děj je zajímavý, má dobré rozuzlení hlavní zápletky - strýček Lee vs. Stínový ninja. Hudba je poměrně příjemná, prostředí výborné, ale komediální prvky jsou naprosto nesměšné a hlavní hrdina Ah Ching mi nebyl příliš sympatický. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Poznate to. V kung-fu filmoch sa obcas stava to, ze v neakcnych pasazach byvavaju trochu nudne. Nejaky ten kvazi humor, kecy, a dalsi skvely suboj, ktory vas zobudi. Tak tento film taky nieje. Akcia tu vyplna hadam 90% filmu a je to daleko ta najpestrejsia akcia, aku som kedy v kung-fu filme videl. Co akcna scena, to originalny napad ci zaujimavy prvok. Kto film raz videl, navzdy mu urcite utkvie hlave suboj na chodulach, suboj za pouzitia bieleho platna, scena "lapme ninju do pasce", ci mnoho inych. To plati aj o typickom humore - ak si chcem niekedy vybavit skutocne vtipnu scenu z kung-fu filmu, vzdy ma napadnu sceny z tohto filmu (scena s prakom je nedostizna :)). Roznorodostou mozeme pokracovat dalej. FIlm je ozvlastneny aj tym, ze velky priestor vo filme maju japonsky herci - ich prirodzene herectvo je podstatne ine ako u HK hercov (hlbsie, precitenejsie) a aj to pridava na jeho vynimocnosti. A to by bolo, keby som nespomenul stylovy ninjovsky soundtrack :). Dokonca aj pribeh je v ramci zanru bezchybny a zaujimavy.Co viac si moze fanda kung-fu priat. SUPERB. (10/10) ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

První půlhodka je nic moc,ale po nástupu ninjů se to rapidně zlepší (od té chvíle je film v podstatě nepřetřžitá mela). Nutno podotknout, že souboje jsou obzvláštěny různými vychytávkami, ale ne natolik, aby to nebyl klasický kung-fu tanec. A na ten v poslední době nějak nereaguji (ne potom co jsem objevil Sonnyho Chibu). Ke konci se film láme ve vyslovenou parodii, ale neřekl bych že to je na škodu. Ne že by to bylo špatné, orginálních soubojů si člověk docela užije, ale já přeci jen čekal víc hvězdic, foukaček, lan apod. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem měl vidět když mi bylo deset, ocenil bych ho mnohem víc. Dneska od ninja mlátiček čekám temnou atmosféru, minimum akce, vrcholné okamžiky maximální brutality a žádný humor. Ninja commando je bohužel pravým opakem. Vtipů je v něm nespočet a souboje zaplňují drtivou většinu času. Naštěstí jsou alespoň slušně vymyšlené a nestereotypní. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Film jsem chtěl vidět hlavně kvůli Flipnicovu entuziasmu a určitě je to, co se akce, soubojů a akrobacie týče, nadstandardní záležitost. Sanada s Leem předvádí věci, ke kterým se Neo (a ještě s použitím bulletimu a lan) dostane nejdřív za sto let, souboj na chůdách působí jako neuvěřitelná prezentace rovnováhy, dynamiky a koordinace pohybů, bojovou hru v restauraci na dřevěné konstrukci zdobí zase nápaditost (včetně masakrální hvězdy se saltem na prostoru asi 30-ti centimetrů) a tak bych mohl pokračovat dál a dál, na každé akční scéně by se dalo najít něco jedinečného. A pak je tu také ten čínský humor, vtip a rozjívenost, někdy se nad tím pousmějete, někdy to působí afektovaně, přehnaně a rozpačitě. Jako celek to ale jest velmi podařená ninja/kungfu věcička... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama