Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin je vysloužilý voják, který se živí jako kurýr. Rozváží balíčky všech druhů bez ptaní za velké peníze. Řídí se při tom třemi pravidly: nikdy nemění dohodu, žádná jména a nikdy balíček neotevře. Jednoho dne se mu ozve muž, který potřebuje přepravit balík ke svému známému. Na místě určení mu do auta naloží velkou tašku, která váží asi padesát kilogramů. Po cestě Frank píchne pneumatiku, a aby ji mohl vyměnit, musí otevřít kufr. Na tom by nebylo nic zvláštního, ale když kufr otevře, zjistí, že balík, který má doručit, se pohybuje...  Poruší svou zásadu číslo tři, do balíčku se podívá a uvidí v něm svázanou mladou ženu. Pak vymění pneumatiku a pokračuje dál až na místo, kde si udělá přestávku. Pořád přemýšlí o obsahu balíku, který veze, a rozhodne se ženě koupit něco k pití, aby jí cestu alespoň trochu zpříjemnil. Dál po cestě zaslechne bouchání u kufru, zastaví a žena mu řekne, že se potřebuje vymočit. Frank ví, že by z toho mohl být malér, a tak ji přiváže na provaz a pošle ji do křoví. Žena se ale z provazu vyvleče a uteče mu. Není jí to nic platné, protože Frank ji zakrátko dohoní a zase naloží do auta a dopraví na místo určení. Muž, kterému měl balík doručit, mu dá zbytek peněz s prosbou, jestli by nemohl doručit cestou zpět jeden kufřík. Frank souhlasí a vyráží na cestu domů. Když si dělá další pauzu, jeho auto zničehonic vybouchne...  Frank se vrátí do domu, kde předal balík, a poté, co zmlátí všechny v domě, ukradne jedno z jejich aut a vyrazí na cestu domů. Když se podívá na zadní sedadlo, zjistí, že tam sedí mladá žena, kterou jim měl doručit; té se ve vzniklém zmatku podařilo utéct. Nejprve ji chce vysadit u silnice a nechat ji tam, ale nakonec si to rozmyslí, vrátí se pro ni a vezme ji k sobě domů... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Je to akční, je to svižné, zábavné, ale tak nějak stále průměrné, ničím neoslňující. Kurýru 2 jsem před lety dal 4*, nerad přehodnocuji takto zpětně, ale myslím, že jednička je přeci jen o něco lepší a že bych měl dvojce ubrat. Jason Statham je ale ve své roli skvělý. Celkově jde o příjemnou akční jednohubku. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Méně je někdy více, řekl si Luc Besson a poslal příběhovou stránku filmu do kytek. A co se stalo? Vznikl film tak zábavný a našlápnutý, že je vám úplně fuk kde se sakra vzali všichni ti mafiáni, co dělal Frank Martin za mlada, že skončil jako profesionální kurýr a jeden z nejdrsnějších a nejsympatičtějších akčních hrdinů, kteří to kdy rozbalili na plátně v těžce nadřeném hongkongském stylu a co se asi bude dít dál. Tohle vám totiž stihne dojít až při závěrečných titulcích, taková je to jízda. Nezbývá než se těšit na dvojku a přát Jasonu Stathamovi hodně, hodně hvězdnou kariéru, protože je to sympaťák každým coulem. 70%, ale velmi, velmi stylových;) ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Kurýr není žádná hitparáda, ale kouknout se na to určitě dá, Jason Statham je jako nekompromisní a zásadový řidič skvělý, ale scénář jim tam trošičku pokulhává, v tom je ten největší problém, imho. Tohle není žádná americká akční "kovbojka", kde za kazdym slovem padne vystrel... Luc Besson umi, ale ma se porad co ucit. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na drama nebo realistické scény jako v bournově mýtu. Tohle je prostě ještě více akčnější a ujetější, než xXx. Ultranerealistická akčňárna, ve které roli kurýra zdatně hraje Statham. Naprosto úžasné jsou tu natočeny bitky - olej, plechová vrata, mlátička v autobuse pomoci svetru ... Prostě béčko jak má být a nedá vám vydechnout. BTW IMHO skvělá zábava. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica mi pripadala zaujímavejšia napriek tomu, že akcie bolo menej, ale o to pevnejšie pravidlá mala. S porušením pravidla a pribúdajúcimi minútami to chce čoraz viac nadhľadu, ale ako akčná jednohubka uspokojí. Pobavila ma scéna súboja v kaluži oleja a možno ani nie tak súboj ako to, ako rýchlo sa dokázal hlavný hrdina mastného oleja zbaviť. Mastnotu, ktorú automechanik nedokáže zmyť so špeciálnymi čistiacimi prostriedkami, náš hlavný hrdina dokáže zmyť po jedinom skoku do vody...Aj o tomto je akčný film a aj to potrebuje ten spominaný nadhľad. 60%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Severoamerické tržby byly 25,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 43,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Statham předává kurýrskou štafetu

Statham předává kurýrskou štafetu

11.02.2014

Kurýr dodnes patří mezi nejznámější filmy Jasona Stathama. Neohrožený řidič Frank Martin to dotáhl na tři celovečeráky, předloni se pak přesunul i na malou obrazovku, kde si ho zahrál Chris Vance.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama