Reklama

Reklama

Dříve bojoval svou výřečností, když hájil právo v zemi plné bezpráví. Nelítostné vyvraždění svědkovy rodiny ho donutilo k akci - začal spravedlnost hájit bojem, když soudy jsou bezmocné. Je mu ale v patách ke všemu odhodlaná policistka (Cynthia Rothrock), která neví, že někdo najal vrahy, aby překazili vykonání spravedlnosti. Někdo, kdo stojí neviditelně v pozadí za všemi vraždami. Někdo, kdo je jí blíže, než by si mohla představit. Spravedlnost na sebe může brát různé podoby, někdy je víc než zákon. (Hamer Film)

(více)

Recenze (39)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Super nabušená HK záležitost která mi možná trochu nepochopitelně poměrně dlouho unikala. Shlédnuto na doporučení od uživatele Addamos21, kterému tímto děkuji. Jsem rád, že režisér Corey Yuen tady ve filmu prakticky rezignoval na stupidní HK (Ne) humor který často používá a soustředil se na to co mu jde nejlépe a to je akce, a tak jsem mohl po nějaký době zase sledovat kousek při kterém je fyzično a brutalita z těch bitek cítit každým coulem a jejich převedení na plátno muselo samotné aktéry docela bolet. Cynthia každopádně ve špičkové formě a podobných kousků je třeba si vážit, protože už jich poslední dobou moc neuvidíte.85% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hongkongský film, jehož hlavní výhoda spočívá v tom, že není natočený podle hollywoodských standartů. Dovolím si citovat kitana - Above the Law, Above the Hollywood. Kromě toho, že je tady velké množství drsného násilí, tak tady naprosto běžně umírají i hlavní postavy. Příběh je poměrně jednoduchý, jde o zabijáka, kterého musí náš hrdina zastavit. Během filmu se ale odehraje velké množství zásadních zvratů. Biao Yuen v hlavní roli je výborný - představuje státního zástupce, který ale výborně ovládá kung fu (jako ostatně i všichni ostatní) a když vidí, že v soudní síni jeho úsilí nikam nevede, rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou. To se mu ale vymstí, když je obviněn z vraždy, kterou nespáchal a po krku mu jde vyšetřovatelka Cindy v podání Cynthie Rothrock. Mezitím je ale zabiják stále na svobodě a brutálně likviduje všechny svědky. ___ Tam, kde by padouch skončil v hollywoodském filmu ve vězení, tady zemře. A zatímco v hollywoodském filmu hlavní hrdinové oslavují na konci filmu své vítězství, tady není s kým slavit - jedná se o Pyrrhovo vítězství, když většina kladných postav zemře. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Biao Yuenom. Má dosť dobrý príbeh o žalobcovi, ktorý sa snaží dostať do väzenia čo najviac zločincov, pričom tých, ktorí sa chybou súdnictva dostanú von potom osobne zabije. Problém ale nastáva, ked´ sa stane hlavným podozrivým týchto vrážd, za čo môže výborná policajtka Cynthia Rothrock a taktiež sa dostane do konfliktu s dalším samozvaným sudcom a katom, ktorý ale nemá problém zabíjať aj nevinných. Ale veľmi ma mrzí, že tento výborný námet je pokazený zlým spracovaním. Po veľmi dobrej a vážnej úvodnej dvadsaťminútovke nastúpi zbytočný humor a príbeh sa podstatne zhorší a stane sa len obyčajnou nudnou výplńou medzi akčnými scénami. Akcie tu je dosť, prichádza približne v pravidelných intervaloch a som s ňou nadmieru spokojný. Najviac sa mi páči Yuenova akcia v podzemnom parkovisku, kde sa ho snaží zraziť niekoľko automobilov, súboj Yuena s Rothrock a celý vážny úvod. Ale aj všetky kaskadérske kúsky, ktoré tu Biao Yuen predvádza sú perfektné, na jeho schopnosti je radosť pozerať a v tomto filme toho predvedie asi najviac. Na tomto filme musím veľmi pochváliť porušenie množstva typických znakov akčných filmov, pretože tu zomrie až moc ľudí, pri ktorých by ma to ani nenapadlo. Veľmi ma mrzí, že môžem dať len takéto hodnotenie, ale to spracovanie príbehu mu až moc uškodilo. Základ príbehu, herecké obsadenie, akcia, ale aj to množstvo prekvapení môžem len chváliť, ale nanešťastie som sa až príliš často nudil. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 65%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

HK 80´s v plnej sile, ktora i dnes vyludi uznanie. Zo spatneho pohladu je zaujimave sledovat vyvoj akcneho zanru v HK. Nielen odlisne fazovanie zaberov, ale i choreografia subojov. Mrstnost ostala, len od tvrdosti a sekanosti pohybov sa preslo k vacsej ladnosti, roztahanosti, az k urcitej baletnosti. Plusom je aj pribeh, ktory vykazuje nekompromisnost v zachadzani postav ako i pesimitickejsie celkove vyznenie (plati hlavne pre HK verziu, ktora ma oproti americkej odlisny zaver). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní akční rubačka, která začíná fakt ve velkým stylu a ještě než sem se pořádně usadil, tak sem měl za sebou první mega akcičku, která docela navnadí, navíc hned vzápětí se do filmu vetře Cynthia Rothrock a taky se nenechává zahanbit a pár šmejdů se s chutí proletí vzduchem, nicméně pak se film usadí a začne si pohrávat s příběhem, místo akce se objevuje spousta zbytečných keců, který stejně nic zásadního neřeší a začne to nudit, ale Corey Yuen naštěstí ví, že takhle by to končit nemělo, takže zase vypustí z klece Biao Yuena a ten to tam v poslední půlhodince spolu s Cynthií Rothrock rozmlátí neuvěřitelným zůsobem a jeho akrobatický kopy by byly ve špičce ještě dneska. Ale když to vezmu celkově, tak mě film bohužel celkem často nudil, ale akce je perfektní ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Bolo Yeung se v rámci filmových příprav věnoval psychickému tréninku Melvina Wonga. (Conspi)
  • Ve filmu účinkuje slavný kanadský mistr kickboxu Pete Cunningham. Dále je vidění Karen Sheperd, tehdy pravidelná účastnice turnajů bojových sportů, kde její soupeřkou o titul byla mnohdy právě Cynthia Rothrock. (Vavča)

Reklama

Reklama