Reklama

Reklama

Hrdina

Trailer 3

Obsahy(1)

Rozpočet historického válečného velkofilmu HERO několikrát překročil prostředky vložené do oscarového filmu TYGR A DRAK. Režisérem filmu je dvojnásobný laureát Zlatého Medvěda a ceny BAFTA, třikrát nominovaného na Zlatou Palmu Zhang Yimou. Hereckými hvězdami jsou Ziyi Zhang (která zazářila v již zmiňovaném filmu Tygr a drak) a Jet Li (Romeo musí zemřít). Děj se odehrává před 2000 lety za vlády dynastie Qin a vypráví příběh hrdinného válečníka a ochránce krále, před kterým stojí obrovský úkol - sjednotit Čínu a krále tak učinit Imperátorem. Producenti při natáčení spolupracovali s čínskou armádou a tak mohly vzniknout jedny z nejefektnějších scén dějin historického válečného filmu. Tvůrci zvedli laťku pořádně vysoko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (698)

Artran 

všechny recenze uživatele

Poprvé viděno v kině - zážitek doslova uhrančivý. I při druhém zhlédnutí se dostavilo mrazení v zádech. Na druhou stranu se ale také odhalily jednoduché dialogy, jistá prvoplánovost a ideologický podtext. Třetí projekci tedy pravděpodobně omezím pouze na momenty, ve kterých je v hlavní úloze choreografie a která z Yimouova filmu vytváří magicky barevné akvárium, kde kolem sebe tančí dvě Bojovnice... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Východní spektákl založený na opojení vizualitou a barvami, který má spíše estetickou než dějovou či filosoficko-náboženskou hloubku. Povrchní, ale krásný asijský kýč... No a v rovině legendy o vzniku a sjednocení Číny má rozměr především ideologický... Tohle je vlastně sofistikovaná postmoderní propaganda... Podobné filmy: Klan létajících dýk, Tygr a drak ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Překvapivě pro mě je asi největší slabinou filmu tolik oslavovaná vizuální stránka, která funguje pouze ve statických a zpomalených záběrech, během bojů na sebe totiž až nepříjemně strhávají pozornost hodně nedokonalé počítačové efekty (kapky vody, šípy, listy) a stejně tak nepovedené wire-fu, kde sice není lana přímo vidět, ale dle pohupování hrdinů je zcela jasné, že tam jsou. Každopádně lepší než drátem do voka! ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Meč a hudba jsou jako dvojčata... Hrdina hned zezačátku nabídne krásnou davovou scénu, lehoučkou hudbu a lyričnost v "císařském" setkání. Příběh začíná! První povídka Bezejmeného o jeho boji s chrabrým Nebeským. Krásná scenérie padajícího deště, choreografický briliantní souboj a k tomu hudba slepého starce. Příběh končí vítězstvím a bojovník vypráví dále. Jak jeho vyprávění pokračuje, Císař a sám Bezejmený zjišťují podstaty jejich bytí a umírání. Podstaty boje a života samého. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Hrdina není filmem, který by se Vás snažil uhnat na příběh, to rozhodně ne, proto je ta poslední půl hodinka plná poselství a emočních zvratů tak nezáživná. Nebo né nezáživná, ale neprobouzí ve člověku skoro nic světoborného. Ta vysoká hodnocení pramení z palety barev, kterou pan Zhang přenesl na plátno. Stylizace barev do určitých period je jedním z nejoriginálnějším a nejnádhernějším počinem poslední doby. Například první červená je monstrozní a vyvolává orgastické stavy snad u každého člověka s citem. __ I když mě naprosto bitky na vodě a na stromech naplňují a wuxia filmy mám rád, nedokážu dát žádnému z nich plný počet. __ Hrdinu doporučuji všem, kteří chtějí vidět barevnou báseň. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (22)

  • Po neustálem přeobsazování postavy bojovníka Sky prosadil Jet Li Donnieho Yena, se kterým si zahrál ve snímku Tenkrát v Číne 2 (1992). (DailyDreamer)
  • Historické pozadí filmu odkazuje na období (475–221 BC) 7 válčících států (Yan, Zhao, Han, Wei, Qi, Chu, Qin) v tehdy ještě rozdělené Číně. Příběh filmu volně vychází z historického pokusu o atentát na krále expanzivního státu Qin, Zhenga, který byl později znám jako Qin Shi Hang, zakladatel dynastie Qin a první císař sjednocené Číny. Atentát měl spáchat potulný starověký čínský bojovník (youxia) jménem Jing Ke. (Klajnik)
  • Natáčení souboje u jezera trvalo více než tři týdny, protože režisér trval na tom, že hladina jezera musí být hladká jako sklo, a záběry neustále opakoval. (Morien)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Jet Li láme rekordy

Jet Li láme rekordy

28.11.2007

Kromě končetin svých protivníků, samozřejmě ;-). Možná vám po jeho průměrných filmech natočených v Americe a několika lehce nadprůměrných v produkci Luca Bessona přijde, že Jet už má dny své největší… (více)

Reklama

Reklama