Reklama

Reklama

Chvění 5: Pokrevní linie

  • USA Tremors 5: Bloodlines
Trailer

VOD (1)

Burt Gummer se po svých posledních dobrodružstvích věnuje jen své reality show a své pověsti lovce příšer. Jednoho dne dostanou Burt a jeho nový kameraman Travis Welker nabídku od jihoafrického vládního činitele Ericha van Wyka, aby zlikvidovali graboidy, kteří se objevili v jedné z přírodních jihoafrických rezervací. Burt a Travis do Afriky odletí a společně s Wykem a jeho zástupcem Dreyerem do rezervace odjedou. Hned po svém příjezdu, kdy se seznámí s vedoucí rezervace Nandi Montabuovou, se dozvídají, že graboid zabil dva paleontology, kteří zde pracovali. Burt si ihned uvědomí, že místní graboidi jsou mnohem větší a nebezpečnější než ti, se kterými se dosud potkával. V noci, když je Travis na místní lidové slavnosti, na rezervaci zaútočí Ass Blaster (forma graboida) a zabije zřízence Thabu. Burt ihned nařizuje Nandi, aby nechala rezervaci evakuovat. Sám s Wykem a Dreyerem vyrazí za létajícím Ass Blasterem. Toho sice zabije, ale příšera se po zásahu z Burtovy zbraně zřítí na Dreyera a zabije ho. V tu chvíli se ale ukáže, že Wyk je ve skutečnosti pytlákem, a ne vládním úředníkem. Zmocní se totiž Ass Blasterova vejce a chce s ním uprchnout… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

tron 

všechny recenze uživatele

O čosi (ale naozaj len o čosi) lepšie, ako dvojka s trojkou, ale menej originálne ako štvorka (westernový prequel). A na báječnú jednotku z roku 1990 s úderným flákačským duom Bacon/Ward sa nechytá ani omylom. Má však militantného Michaela Grossa, ktorý doteraz nevynechal žiadny diel a ukradol si sériu pre seba (hoci v prvej časti bol len podpornou figúrkou). Plusom je i jeho vcelku funkčné spojenie s Jamiem Kennedym ako kameramanom. Urobiť zo série found footage jej možno mohlo zachrániť krk, ale od tohto konceptu je prekvapivo po pár minútach upustené a tak sa Jamie namiesto držania kamery pokúša machrovať prostredníctvom hlášok. Bohvieako vtipné nie sú, ale ako človek, ktorý pokladá smrť Randyho Meeksa vo Vreskote 2 za jednu z najšokujúcejších smrtí najsympatickejších postáv v dejinách slasheru, som bol rád, že ho po dlhom čase vidím v niečom, na čo sa dá (aspoň trochu) pozerať. Ale strašne ma dostal fakt, že je to už takmer DVADSAŤ rokov, čo som Vreskot 2 videl v kine. Aha, vlastne by som mal hodnotiť film Tremors 5. Stojí za prd. Stačí? ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Děj se přesouvá do Afriky. Vrací se Burt Gummer (Michael Gross) a síly s ním spojí Trevis Welker (Jamie Kennedy), který tvrdí, že je jeho fanoušek. V Africe jsou všechny druhy monster, které se objevily v předešlých filmech, ale jsou zmutované a efektivnější. A na to Burtův arzenál nebude stačit. tehdy se osvědčí Trevisov kreativní myšlení. Technicky je film dokonalý, s moderními triky si filmaři můžou vymyslet tvory, jaké jen chtějí. Ale to napětí z prvních filmů přece jen chybí. není to ani horor, ani komedie. ['Tremors' (1990), 'Tremors II: Aftershocks' (1996), 'Tremors 3: Back to Perfection' (2001), 'Tremors 4: The Legend Begins' (2004)] ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Chci, aby tohle nikdy neskončilo." ,,Chramst!!!" A já byl příjemně překvapen. Po mizerné čtyřce obstojná zábava. Afrika byla dobrá volba. Vizuálně příjemné, africká příroda, stáda divoké zvěře, akce a slušná hudba k tomu. Horor ne, jelikož strašidelný film není, i když dojde na požírání (hezky udělané) lidí a galony krve lidské a červí. Prďáci jsou fajn, chňapáci ještě lepší. Po trikové stránce obstojné, zjm. chňapáci jsou v některých záběrech a scénách lepší než původní mechanické loutky (a to je co říci!). Jistě, občas pixely na diváka vybafnou, ale celkově solidní. Je vidět, že úplně levné béčko to není. A prďák v kuchyni připomene krvežíznivé raptory z Jurského parku... Na nedělní odpoledne dobrá volba - třeskutý humor ne, vtip a černý humor ano. Už od Duny mám pro velké červy slabost... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Piaty zárez do série "Tremors" prichádza 25 rokov po excelentnej jednotke a hoci ani jedno z predošlých pokračovaní nebolo zlé, pokiaľ si dobre pamätám, takisto som si ich ani nejako výrazne neobľúbil, keďže pôvodné čaro tam už vymizlo a Michael Gross, ktorý pomaly prevzal hlavnú úlohu mi osobne neprišiel natoľko silný, aby to celé utiahol. Ale zrejme sa osvedčil, keďže je lídrom aj tejto 5ky a sekunduje mu otravný Jamie Kennedy, ktorý si kedysi ukradol 5 minút slávy v pokračovaní Vreskotu a odvtedy zo seba robí nehereckého blba. A nech to už mám z krku, rovno uvediem aj ostatné, čo sa mi na "Tremors 5: Bloodlines" nepáčilo: pridlhá stopáž, ktorá nie je opodstatnene naplnená, priveľa nezaujímavých postáv, snaha o neustále hláškovanie až do trápnosti, zbytočné klišé a pseudo-vtipné vŕtanie do filmov, ktoré so sériou nemajú nič spoločné a najviac ma mrzelo, že scény s príšerkami, ktoré tu sú jediným lákadlom, sa zvyknú prirýchlo / nezaujímavo odbiť, kdežto so všetkým ostatným sa film babre. Nijak extra som toto pokračovanie neočakával, no po slušnom traileri som ostal natešený, len aby ma nakoniec sklamal finálny produkt, ktorý považujem za zbytočný sequel a najslabšiu Tremorsovku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento diel už nie je lacné videobéčko ako všetky diely po dvojke, ale rovno z-tko a podľa toho ho treba hodnotiť. A v tejto kategórii amatérskych filmov, aké točí posledné roky napríklad Seagal, sa jedná o jeden z tých lepších kúskov. Technická stránka je kompetentná, lacné ale pekné prostredie Afriky je dobre zúžitkované a dokonca sa dočkáme aj mnohých scén so skutočnou helikoptérou, čo si dnes nedovolí ani kinofilm so stredným rozpočtom. No a aj CGI červy prvýkrát vyzerajú skoro tak dobre ako animatronické modely z jednotky. Kvalitné CGI už asi dostatočne zľavnilo, aby si ho mohli dovoliť aj týchto lacných produkciách. Zápletka neprichádza s ničím novým. Demolátor Burt musí vyhubiť pár červov tentoraz v Afrike. Na začiatku ma film vystrašil found footage štýlom, ktorý neznášam, ale našťastie to trvalo len chvíľu, kým sa film prepol do normálneho módu. Čo sa týka červov, tak tu máme jak klasických podzemných, tak aj lietacích a aj nejakých nových, ktorý vyzerajú jak hadi. Asi najväčším mínusom sú nezaujímavé postavy. Jamie Kennedy ako Burtov parťák za veľa nestojí, aj keď som ho rád videl v nejakom filme. Od čias Vreskotu ubehlo sakra veľa času, takže som sa zhrozil nad tým jak vyzerá. No a vďaka nezaujímavým postavám je tempo filmu miestami dosť nudné a zachraňujú to len zručne natočené akčné scény. Don Michael Paul je na pokračovania kdejakej série doslova expert a za pár drobných vždycky ponúkne celkom pozerateľné ultralacné zetko. 4/10. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Michael Gross je jediným hercom, ktorý hrá v celej sérii. (beso74)

Reklama

Reklama