Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (983)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

7 věcí, které mě naučil Kong: Skull Island: 1) Titulní role znamená, že ve filmu nemáte žádnou úlohu, ale scénáristé potřebovali někoho, do koho by se hlavní hrdinka mohla zamilovat. 2) Při focení polární záře několika vteřinovou expozicí byste měli používat blesk. 3) Pokud nemáte blesk, můžete ho nahradit zapalovačem. 4) Vojáci netrefí nic. Fotograf, který nikdy nedržel zbraň v ruce, trefí všechno, i když se cíl pohybuje rychlostí stovek kilometrů za hodinu. 5) Plynová pistole je mnohem účinnější než kulomet. 6) Samurajský meč je mnohem účinnější než automatické zbraně. 7) Jste-li nejdražším stopařem na světě a je-li vaším jediným úkolem dovést civilisty přes nebezpečný ostrov k řece, stačí, když po pěti minutách cesty ukážete dopředu a řeknete: "Jděte tudy." || Jinak nicméně relativně vtipné a zábavné. Je příjemné vidět pro změnu zase jeden akční film, který si svou absurditu dobře uvědomuje, a umí z ní těžit. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ako nie veľký fanúšik King Konga všeobecne som bol Ostrovom Lebiek veľmi prekvapený. Vizuál je na úplne inej úrovni a nie je mu čo vytknúť. Nechýba mu farebnosť, ani monochromatické prostredia. Rôznorodosť ostrova a samotný ostrov ma úplne dostával do kolien. Akčné scény doladené ako vínko. Main Event medzi Kongom a Skullcrawlerom na jednotku. Replay a odznova. (26.6.2017) (7.2027) (27.12.2023, sk dab) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemny prekvapeni. Zadny dlouhy kecy, zadnej prekombinovanej scenar, jednoduchy dobrodruzstvi s tahem na branku, uplyne par minut a Kong tu v plny parade masakruje vse v okoli a krome par zbytecne ukecanejch scen se vydrzi rubat az do konce. Je fajn, ze se tvurci vysrali na budovani nejakyho promakanyho scenare, protoze u tohohle druhu filmu fakt clovek jen ceka na to, az si daj do huby, coz se dari na 100%. Herci jsou navic docela sympataci, je videt, ze prachu bylo na film dost, takze triky vymazleny a po vizualni strance parada. Takze za me spokojenost, na pet hvezdicek to sice neni, zas az tak jsem si z toho na prdel nesed, ale rozhodne solidni 4*. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

- Mam takovej nápad, pome udělat další verzi King Konga, ale tentokrát hozený do válečnýho 'Nam stylu. - No dobrý, a vo čem to bude? - Vo tý obří vopici. - Počkej, ale příběh... - Jo, příběh, ten je vedlejší, dycky, když nebudeme vědět, dáme tam sabaty nebo ledzepy a nějaký siluety v protisvětle. - Neni to trochu málo? - Neni! Eště tam dáme Samuela L. Jacksona, co bude dycky řikat nějaký strašně hluboký věci a dívat se jako šílenej Máca Windu. Něco mezi plukovníkem Kurztem a kapitánem Achabem, ale černější. - Dobrý no, ale co když to bude mít stopáž ke dvěma hodinám? - Tak tam dáme spoustu zbytečnejch postav, který může zežrat nějaký obří hovado. - Fajn, sounds fun, green light. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa tvorcovia nerozhodli ísť po stopách Godzilly, ktorá konečne tomuto subžánru dodala nejakú serióznosť a miesto efektov a akčných scén vsadila skôr na zaujímavý scenár, atmosféru, tajomnosť a napätie. Kong: Ostrov lebiek je aj napriek prítomnosti v tom istom univerze zase len štandardný blockbuster vsádzajúci všetko na akciu a efekty, ale aspoň to nerobí najhoršie a vo svojej kategórii patrí predsa len medzi to lepšie. Prvá sekvencia s dvojicou vojakov mi ešte prišla ako z nejakej paródie, ale inak mi práve celá úvodná fáza sadla najlepšie, pôsobí to zaujímavo, pomerne tajomne, prepojenie s vojnou vo Vietname mi prišlo ako zaujímavá a dobrá voľba, ani zoznámenie s postavami nie je najhoršie a prvé akčné stretnutie s Kongom sa teda prekvapivo vydarilo. Ale potom je to už len ten najobyčajnejší blockbuster, na ktorý sa dá pozerať, ale scenár už priemernejší byť ani nemohol, to sa už len celý čas postavy presúvajú z jedného bodu na druhý, pričom občas na nich niečo zaútočí a síce niekedy sa objaví aj nejaká zaujímavejšia sekvencia, ale inak je to len ten žánrový priemer. Trochu rozporuplne pôsobia aj postavy, zloženie postáv mi prišlo sympatické a je tu plno dobrých hercov, ale vlastne ma zaujímali len prieskumník John Goodman, dôstojník Samuel L. Jackson a sympatická reportérka Brie Larson, zvyšok je nevýrazný a ani hláškujúci John C. Reilly ma moc nebavil. Po akčnej stránke musím určite pochváliť skvelú vizuálnu stránku, nemyslím tým nutne len efekty, ale hlavne plno parádnych a zaujímavých záberov, ale celkovo ma bavila vlastne len prvá akcia Konga a možno ešte stretnutie s obrým pavúkom, tie zvyšné ma už až na tie občasné pekné zábery absolútne nezaujímali. Režijne sa evidentne vsadilo všetko na ten pekný vizuál, ale chcelo by to popracovať aj na tej atmosfére a napätí, to tu je predsa len dôležitejšie. Takže celkovo u mňa prevládajú skôr tie pozitívne dojmy, bavilo ma to viac, ako napríklad posledný King Kong od Jacksona, ale ja by som uvítal práve štýl poslednej Godzilly, tá bola omnoho lepšia. Toto je len štandardný blockbuster, ktorý vyniká len lepšou vizuálnou stránku akcie. 61% ()

Galerie (147)

Zajímavosti (47)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Úvodní scéna měla v původním scénáři odlišnou podobu. Místo střetu amerického a japonského letce mělo na půdě Ostrova lebek dojít ke konfliktu hned celých vojenských jednotek, který měl být po krátké chvíli přerušen útokem obří opice, připomínající King Konga z filmu King Kong (2005) od Petera Jacksona. Vojáci by v této scéně společnými silami opici usmrtili, čímž chtěl Vogt-Roberts šokovat diváky a vyvolat v nich otázky, jak je možné, že hlavní protagonista filmu hned na začátku zemřel. Poté se ale měl na scéně objevit pravý Kong a obě jednotky (s výjimkou dvou vojáků) zdecimovat. (Israha)
  • Po několika záběrech na vyplouvající loď vidíme vrtulníky, konkrétně čtyři UH-1 a jeden Chinook, v dalším záběru je pak ještě vidět těžký Pave Low. Při odletu z lodi je však najednou vidět celkem deset vrtulníků typu UH-1. (SsgtJira)

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama