Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (984)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takže takto! Z pohľadu scenára, ktorý je typickým, americkým, propagandistickým, vlastenecko zvráteným, amorálnym hnusom - čistý odpad. Lenže mňa zaujímal Kong, monštrá, príroda, a efekty s tým spojené, čo je z môjho pohľadu skrátka diamant. Ako celok za tri, ako zábava (i keď bez duše), ktorej základy sú vyslovene postavené na vizuále - za päť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s názorem Segrestora! Žádný rozporuplný, nudný či nedejbože zmatený film jsem neviděl. Pouze skvělou akci v báječných efektech, kde děj směřoval z bodu A do bodu B s drobnými odbočkami. Pro mne mnohem lepší verze než nekonečně dlouhá a utahaná od P.Jacksona. Ale je možné, že jsem viděl jiný film než nespokojení jedinci.... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TAM VENKU NĚCO JE!“ ... „JE TAM TOHO SPOUSTA...“ /// Potěší parádní a efektní Kongův dvojnástup! Má parádní trefu, skvělej hlas, vybornej chytací reflex a ksicht Mike Tyasona. Přírovědně – dobrodružno – válečná podívaná z vostrova, kterej je plnej překvapení (lidově řečeno – stačí chvilka nepozornosti a jste v píči!). A když spolu válčej (je to kurva válka!) ty dvě zvířátka… skvělý! Kong krom vizáže od Tysona podědil i bojový geny a efekty jsou fajnový… Tahle vopice je vopravdu velká! Ale jiná než ta Jacksonova. Svižnější, bojovnější a umí hrát na city. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že chobotnice se dají žrát jako špagety. 2.) Chtěl bych ukázat Velkýmu Kongovi, že na Zemi je králem člověk. 3.) Thx za titule „marinovanec a May“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemny prekvapeni. Zadny dlouhy kecy, zadnej prekombinovanej scenar, jednoduchy dobrodruzstvi s tahem na branku, uplyne par minut a Kong tu v plny parade masakruje vse v okoli a krome par zbytecne ukecanejch scen se vydrzi rubat az do konce. Je fajn, ze se tvurci vysrali na budovani nejakyho promakanyho scenare, protoze u tohohle druhu filmu fakt clovek jen ceka na to, az si daj do huby, coz se dari na 100%. Herci jsou navic docela sympataci, je videt, ze prachu bylo na film dost, takze triky vymazleny a po vizualni strance parada. Takze za me spokojenost, na pet hvezdicek to sice neni, zas az tak jsem si z toho na prdel nesed, ale rozhodne solidni 4*. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Scénář jak od Disneyho a střihačské nůžky v dějových linkách tomu moc nepomáhají. Přes všechny neduhy na papíře se ale pořád jedná o plnokrevný blockbuster se zručným dirigentem na režisérské sesli. Vogt-Roberts zvládá dobře dávkovat mrazivé napětí, dobovou atmosféru, poutavé first-person-shooter momentky a hlavně gradující akci par excellence – něco, v čem naopak Mangoldem „odfláknutý” Logan z téhož měsíce žalostně strádal. Být v úvodu přebarvené logo Marvel Studios, tak je tahle příběhová kastrace proklamována za největší překvapení roku. Takhle je Kong, i se svými filmařskými ambice, už předem odsouzen k neúspěchu a zapomnění... což si zrovna tato legenda opravdu nezaslouží. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (48)

  • Inspirací pro vzhled obrovského pavouka, který usmrtí několik vojáků z jednotky poručíka Packarda (Samuel L. Jackson), byli pravděpodobně buď sekáči, nebo případně též třesavkovití, což je čeleď dlouhonohých pavouků, kteří sekáče svým vzhledem dosti připomínají (v běžné mluvě jsou známí spíš jako „hajzlpavouci”). Obecné anglické pojmenování pro obě tyto skupiny členovců zní „Daddy Long Legs”, zatímco oficiální pojmenování pavoučího monstra z filmu je „Mother Long Legs”. (Israha)
  • Jordan Vogt-Roberts se rozhodl nepoužít ve filmu dinosaury, kteří jsou v jiných zpracováních Kongova příběhu obvyklými obyvateli Ostrova lebek. Dle jeho slov jsou dinosauři ve filmu už ohranou záležitostí, a místo nich raději zařadil zcela nově vytvořenou faunu. Dinosauři však na jeho Ostrově lebek kdysi žili také, dokladem toho je přítomnost lebky triceratopse (či jiného podobného zvířete) v místě hrobu Kongových rodičů. (Israha)
  • "Znie ako vták, ale je to mravec!" Celá táto scénka sa pôvodne nemala dostať do finálneho filmu - John C. Reilly (Hank Marlow) sa pokúšal rozosmiať kolegov a členov štábu tým, že si vymýšľal tie najbizarnejšie imaginárne monštrá, na aké mohol prísť. Režisér Jordan Vogt-Roberts sa rozhodol, že to pasuje k bizarnej ekológii Ostrova lebiek, a tak to vo filme ponechal. V neskoršom interview Vogt-Roberts povedal, že obrovského mravca chcel zaradiť do niektorej zo scénok, no nemohol, kvôli rozpočtovým obmedzeniam. (Eeve)

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama