Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (984)

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi tak polovina filmu nedává smysl a ta druhá je dokonale blbá. A to tak moc ubíjejícím způsobem, že dokonce po tomto ubohém díle nemám náladu ani na sepsání sžíravého komentáře, což si normálně u tupých filmů užívám (jako nedávno u Life, kde psaní komentáře bylo na filmu to nejzábavnější). Jestli je vogonská poezie až třetí nejhorší ve vesmíru, pak tento film je její obdobou v audiovizuálním oboru. Jen ještě vymyslet, který další film kromě "Tureckých hvězdných válek" má tu čest být horším než toto. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Solidní zábava, která pobaví hlavně na úrovni pocty a citace, když si namátkově bere z PREDATORA, APOCALYPSE NOW, JURSKÉHO PARKU, PLATOON a zároveň servíruje film z žánru "nezdařené expedice". První půle je nesmírně zábavná, ve které se film odehrává zhruba v pětiminutových segmentech a je pastvou pro diváka. Druhá půlka je pak příliš protahovaný nekonečný souboj Konga s hlavním lebkolezem. Poněkud závažný problém je v hloubce postav - kromě Samuela L. Jacksona, který na konci vietnamské války našel ještě svého posledního nepřítele, přerostlou opici, je zcela nulová. Účast Tomma Hiddlestona zbytečná (hlavní role, ovšem s nulovým charakterem, respk. Goodmanova postava o něm hovoří jako o muži, "který šel do války něco hledat, a jelikož to nenašel, tak tam stále je", což je skutečně jediný charakterový přesah jeho postavy) a např. Brie Larson je zcela zbytečná a v momentě kdy při pohledu na hrobku kongovy rodiny pronese větu "viděla sem dost masových hrobů na to, abych jeden z nich poznala", tak máte chuť ji vytahat za ucho a vyhodit z plátna. Navíc nefunguje ani v genderovém mixéru jinak zcela chlapské posádky, která je převážně složená z vyměklejších rockerských typů. Což mě dostává možná k nejzásadnější složce filmu - soundtrack poskládaný z BLACK SABBATH, STOOGES nebo CREEDENCE CLEARWATER je absolutně boží, o to víc zamrzí, že závěrečné titulky se nenesou v tónech propunkové palby, ale v Jackmanově zbytečné dobrodružné epice. Jinymí slovy, KONG je za 65% = hodně slušná zábava, která ale měla na víc. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádné složité papírování s Americkou veterinární správou, žádné přesčasy v newyorkské kafilérii, žádní naštvaní cestáři opravující obří výtluk na silnici u Empire State Building. Když není sexuální stimul v podobě spoře oděné blondýny, není důvod opouštět teritorium.. Opocalypse Now, aneb Kong v siluetě zapadajícího slunce rozsévá destrukci, demenci a juvenilní zábavu. Na nějaké oduševnělé postavy kadí nejvěrnější přítel člověka, tady lidské bytosti pouze plní funkci potravy či produkčních zájmů. Škoda jen, že ta lobotomická pastva pro oči nebyla trošku uvolněnější a tím teď nemyslím, že místo Reillyho měl být Will Ferrell a poměřovat se s megaopem, kdo má hustší srst.. Ať tak, či onak, monstra existují a tím největším je S.L.Jackson, který když nemůže zatočit s Vietkongem, vezme zavděk Kongem. Při lákání opičáka do napalmové pasti má v očích výraz, po kterém by Ho Či Min podepsal vlastní krví bezpodmínečnou kapitulaci a ještě by si k tomu přikoupil akcie Bell Helicopter Company.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takže takto! Z pohľadu scenára, ktorý je typickým, americkým, propagandistickým, vlastenecko zvráteným, amorálnym hnusom - čistý odpad. Lenže mňa zaujímal Kong, monštrá, príroda, a efekty s tým spojené, čo je z môjho pohľadu skrátka diamant. Ako celok za tri, ako zábava (i keď bez duše), ktorej základy sú vyslovene postavené na vizuále - za päť. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Slabší scénář vyvažují výborné triky a fajn herci. V práci režiséra Jordana Vogta-Robertse je vidět fanouškovský zápal a spousta svělých nápadů a situací je přesně taková jak jsem doufal. Bohužel některé berličky, které k těm situacím vedou nedávají tak úplně smysl (velmi příhodně umístěné řetězy a lodní šroub ve finální bitce, granáty s plynem, nebo vyslovená debilita jednání některých postav). Je to velká škoda protože to snažení sráží. Zajímavé obsazení je v konfrontaci se scénářem, kdy se například skvělý Sam L. Jackson chová proti zdravému rozumu. Přitom by stačilo prohloubit jeho motivaci. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (48)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 185 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Kongov vzhľad vznikol kombináciou svojho náprotivku z roku 1933 a japonskej adaptácie zo šesťdesiatych rokov. Toto skĺbenie umožnilo kreatívnemu tímu spojiť základné vlastnosti klasického Konga s prehnanými "kaiju" (skratka pre japonské gigantické monštrá)  aspektami, a teda výraznejšou dĺžkou, stavbou a silou, ktorá umožní vyrovnanejšiu konfrontáciu s nadchádzajúcim filmom Godzilla vs. Kong (2020). (mivr)

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama