Reklama

Reklama

Operace Zlatý Fénix

  • Kanada Operation Golden Phoenix
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dva nerozluční kamarádi - policisté - se doslechnou, že uprostřed Asie v zapomenuté zemi se nachází v podzemních kopkách poklad... To ale kamarády rozdělí a jeden z nich zaviní, že při nevinné policejní akci je vyvražděn celý jejich oddíl. Vina je hozena na druhého z přátel, který je zatčen a vzat do vazby... Odtud ale uteče a snaží se najít jak svého bývalého přítele, nyní uhlavního protivníka, tak i onen poklad. Ale nebude to mít jednoduché, protože proti němu stojí celý asijský zločinecký sindikát. (matestlust)

(více)

Recenze (8)

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Taky vás neodolatelně přitahují filmy, jejichž názvy začínají slovy OPERACE nebo KRYCÍ JMÉNO? Tak vítejte v klubu. Dnes máme na programu režijní debut původem libanonského mistra bojových umění a producenta bitkařských béček naturalizovaného v Kanadě Jalala "bejrůtského Stevena Seagala" Merhiho (kupodivu žádná spřízněnost s Josephem Merhim lovícím ve stejných vodách). Ten se krom režie a produkce pasoval i do hlavní role celé pohříchu velenudné akčně-dobrodružné báchorky s nepříjemně telenovelózními spády o tajemném přívěsku, respektive přívěscích, ukazujících cestu k bájnému olbřímímu pokladu, cestu lemovanou úchvatnými exotickými lokacemi (libanonskými samo sebou) a podstatně méně úchvatnými souboji v nich. I když buďme spravedliví, asi u dvou zpomalovaček jsem blahem uslintl, na druhou stranu dva pokusy o znásilnění, při kterých ani neuvidíme kozy, to je tedy hnus. Jinak Merhi coby akční hrdina stojí za prd, Avedon jako záporák už je o něco lepší. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Naprosto standartní akční karate béčko, které ničím nepřekvapí, ale vyplatí se na něj podívat minimálně kvůli dvojici Merhi, Avedon. Pokud bych je měl v tomhle filmu porovnat, tak to vidím na remízu. Po herecký stránce nic moc Merhiho hlavní hrdina takovej tuctovej, Avedon je zase na záporáka moc hodnej. Ovšem po stránce soubojů už je to jiný kafe. Zdá se mi, že Avedon má bitek víc, ale oba jsou ultimátní borci. Zbytek je samozřejmě levný neoriginální a plný klišé, ale co už taky čekat. Pro mě lehká nostalgie a vzpomínka na vhs časy. 55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jalala Merhiho som mal v detstve ako herca rád. Aj keď označenie herec je príliš prehnané. Proste na mňa tá jeho charizma fungovala a dodnes funguje. Ako režisér je ale prvotriedny packal a vlastne ani v bitkách toho pred kamerou nikdy veľa nepredviedol. Toto je klasické videobéčko v ktorom parta karatistov pobehuje po starých zrúcaninách v exotickom Libanone a predstierajú, že sa hrajú na Indiana Jonesa v súčastnosti, keďže pátrajú po poklade. Väčšina akcie spočíva v bitkách a ani tých tu zase tak veľa nie je. Merhi toho zase veľa nepredvedie. Jediná pozerateľná bitka je tá Avedonova v ktorej zmláti zopár ľudí v modrej košeli a po pár úderoch je spotený jak prasa. Doslova premočený do nitky. Tak to ja mám podľa tohto lepšiu kondičku. Ako celok je to ale hovadina s nudným dejom, minimom akcie a slabými bitkami. Tú spomínanú Avedonovu si pozrite na youtube a šlus. Keby som tento film videl za detských čias, tak by som mu z nostalgie snáď dal aj druhú hviezdičku, ale bez ružových okuliarov to je proste slabota, ktorá nemá ďaleko k súčasným podfinancovaným video zetkám. 3/10. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Tahle operace se vůbec nepovedla. Hlavní lékař Merhi byl celou dobu během tohoto zákroku mimo svou mysl. Jalalova kariéra byla velicé kolísavá. Skvělé ORLÍ a TYGŘÍ spáry ( první díl ) nahradily tyhle podivné příběhy. Loren Avedon byl samozřejmě taky známou tváří na obálkách VHS, ale jak říkám, tady to oběma pánům bylo málo platné. Jednu hvězdičku za Jamese " Lo Pana " Honga, že se nechal zasypap zlaťáky. ()

wray 

všechny recenze uživatele

jalal merhi bol (z nejakeho zvlastneho dovodu, ked to teraz tak objektivne hodnotim) celkom hviezda v mojich ociach ked som bol mlady, no priznam sa ze golden phoenix som videl prvykrat az teraz. je pravda ze vsetky tie karate filmy su v podstate o tom istom a tak akykolvek pokus o nejakych pribeh mozno hodnotit iba kladne. prave o to sa jalal (co by reziser a hlavna postava v tomto pripade) pokusil a mal to byt dobrodruzny film. ked zapojim vela fantazie dalo by sa povedat ze je to taka hodne, hodne slabsia verzia indiana jonesa (ktory vznikol viac ako 10 rokov pred tymto filmom). proste ako dobrodruzny film - slabe. nic to, ma to byt predsa film kde je vela bitiek a akcnych scen. bohuzial vsak ani toto sa nekona. a tak vznikol zlaty fenix, film ktory neviem kam zaradit, ale tak ci onak je velmi slaby. viac ako 1* nebude, i ked tam bol ten makac jalal... ()

Reklama

Reklama