Reklama

Reklama

Kurýr: Restart

  • Francie Le Transporteur : Héritage (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Profesionální kurýr Frank Martin se musí proti své vůli spojit s nájemnou vražedkyní Annou, aby dostali skupinu bezcitných ruských překupníků s lidmi. Našlapaný mix akce s úžasnou kung-fu řežbou, vizuálně excelentními automobilovými honičkami, zabijácky krásnou „roštěnkou" a pořádnou porcí nadhledu! (Bioscop)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (243)

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Besson už ztratil veškerou soudnost a jestli opravdu tyhle tupý braky plodí ze svojí makovice, doporučuju se důkladně vysrat na tu tunu hašiše co denně hulí a začít se sebou něco dělat.Scénář je prostě neskutečně odporný a neuctivý shit, který Franka Martina degraduje na hloupého poskoka party otravných štětek a každýmu naletí na špek, jakoby měl v hlavě oloupanou mandarinku.Jason Statham by je při první přiležitosti naložil do kufru a hodil z útesu.Co naplat, že akce celkem ujde a místy opravdu umí pobavit, ale film jako celek je tak strašně imbecilní a urážející původní film a postavu Franka Martina, že nic jiného než odpad se nenabízí.I když sem chvilku přemýšlel nad 2* za akci, ten konec mě jen utvrdil v tom, jak příšerně iritující postavy a scénář Besson zase jednou vyblil na napír a jeden z jeho poskoků bez talentu mu to natočil.Ubožárna.15%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rány od nájemného řidiče-kurýra Franka bolí, stejně tak bolí i jeho další dobrodružství, kterého se už nechtěl účastnit britský plešoun v dokonale padnoucím obleku. A to bolí dvakrát tolik. Jeho nástupce nás nezajímá, nestojí za to, abychom mu drželi palce a divák bude přemýšlet, zda ten chraplák je skutečně jeho nebo ho jen napodobuje. Tak či onak nefunguje. Stathamovo charisma ho brutálně převyšuje, ale co už, raději ho nechejme sešlapovat pedály. To mu docela jde. Děj se točí kolem čtveřice prostitutek, které nám trestuhodně nic „ze sebe“ neukážou, ale zároveň je jejich geniální plán tak promakaný (okrádají své bývalé pasáky a Frank je od jednoho k druhému vozí), až se chce divákovi brečet. Původní Kurýr dobře věděl, že chce zejména pobavit, nabídl honičky, cool nadsázku, hezké obrázky a kontaktní souboje, občas nějakou kočku vysvlékl. Jenže Luc Besson zřejmě šňupe pořád stejné zboží, občas to nevadí, ale většinou bychom si opravdu přáli nějaký RESTART. Jenže tady se bereme docela smrtelně vážně, tu a tam vyplavou na povrch nějaká traumata, táta s klukem se snaží hláškovat a záporáci jsou opět mizerní (to už je dneska nikdo neumí?). Naštěstí režisér Camille Delamarre, bývalý střihač, v akčních scénách úplně neselhal, jen svůj příběh obsadil karikaturami, které jsou nezajímavé a momentů, jako je rvačka v nočním klubu, je zoufale málo. Díky aspoň za střídmou stopáž. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Neočekávaně nebolestné přežití restartu Muže v Audi, který vejde a neuškodí. Otázkou je, proč to všechno, když původní Kurýr patří díky vizáži, charismatu a bojovnosti pana Stathama k definitivnímu zpracování, které nelze nahradit a omladit, ale jen zjemnit a ztrapnit někým jako je plavčík Ed Skrein. Díky slušné střihačské Delamarreho režii, která zamaskuje neohrabané souboje i Bessonovitý (filmově zkomplikovaný) děj, lze odpustit hercům nadstandardní projev drsňáctví, které vytvářejí za pomoci chraplajících hlasů a nebojácných postojů a divák to dokouká až po dojemný zúčtovací konec. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Tady je špatně skoro všechno a jen se potvrdilo, že Transporter remake nepotřebuje, protože už lépe udělat nejde. Příběh je samozřejmě "debilní", nedává absolutně smysl, je plný klišovitých a kýčovitých dialogů o ničem a místy je nechtěně směšný. Ed Skrein jakožto představitel hlavní role je obřím přešlapem, protože nemá charisma, je toporný, mluví s příšerným přízvukem a strašně rád by byl za drsňáka, jenže se mu to absolutně nedaří. Jediným, o němž se dá mluvit v rámci nějakého herectví, je Ray Stevenson, který si to celé užívá a po celou dobu vůbec nevypadá, že by ho někdo unesl. Filmu chybí i výraznější záporák. Jen snad akce je docela slušná, přehledná a místy vypadá i dost syrově, škoda, že je to úplně zbytečné, když všechno kolem ní absolutně nefunguje. The Transporter Refueled je zkrátka špatný film a především zbytečný remake, který je ještě horší než mnohé další podobné pokusy, protože v něm není nic zajímavého a nemůže ničím překvapit. Po většinu času strašlivá nuda, která působí jako parodie na sebe samu. 30% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, proč měl Luc Besson za potřebí restartovat Kurýra. A ještě jenom formálně. S původním Kurýrem totiž tenhle restart nemá skoro nic společného. Hlavní postava je otřesná a příběh je neskutečná kravina. Doteď jsem například nepochopil, z jakého důvodu se kolem kurýra neustále točily ty tři holky v blonďatejch parukách. Přitom akce a bojové scény docela ušly. Sice jsou strašně přepálený, ale ne natolik, jako u druhého a třetího dílu původního Kurýra. Představte si jakoukoliv automobilovou honičku v herní sérii Need For Speed a pochopíte, jak moc přepálené jsou. Všechno ostatní je ale céčkovej průser. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Pri finálnom súboji Franka s ruským mafiánom si v jednom zábere môžete všimnúť, že Frank má nohavice v oblasti kolien úplne špinavé od prachu. V nasledujúcich záberoch sú ale nohavice čisté. (Johnny.ARN)
  • V jednej scéne si Frank chladí zničené hánky v ľade po bitke v klube. Ráno už má hánky úplne v poriadku. (ywo666)
  • Jason Statham se vyjádřil k tomu, proč ve filmu nehrál: „Byla opravdu skvělá zkušenost ty filmy točit a rád bych v tom pokračoval. Jenže chtěli, abych podepsal hned tři filmy, ke kterým zatím ani nebyl scénář a navíc mi za všechny tři dohromady nabídli méně peněz, než kolik jsem předtím dostal zaplaceno za jeden díl! Bylo to obchodní rozhodnutí.“ Jason Statham chtěl za svou roli dostat 11 milionů amerických dolarů. (PROCESOR)

Reklama

Reklama