Reklama

Reklama

Cowspiracy - Klíč k udržitelnosti

(festivalový název)
  • Česko Cowspiracy (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Producenti Kip Andersen a Keegan Kuhn spojili svoje sily za účelom preskúmania problematiky s porovnateľnou mierou kontroverzie, akú v roku 2013 priniesol dokument Blackfish namierený proti zábavnému parku SeaWorld. Ukazujú, ako najväčšie svetové organizácie na ochranu životného prostredia ignorujú najvýznamnejšiu deštruktívnu silu dnešnej doby. Dokument predstavuje šokujúce, no napriek tomu úsmevné metódy s cieľom nájsť skutočné riešenie a fungujúcu cestu k udržateľnosti. Cowspiracy môže byť jeden z najvýznamnejších filmov slúžiacich na inšpiráciu a povzbudenie snáh o záchranu planéty. (ChArLeNe)

(více)

Recenze (57)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že keď raz budem sledovať nejaký dokument (tobôž o princípoch prírody), spomeniem si na nejakú pasáž z animovaného filmu, ako sú Simpsonovci. Nemôžem si pomôcť, ale nedá mi nepoukázať na "Lísin" problém z celovečeráku, kedy sa snažila zachrániť miestne jazero, pričom to boli práve "sračky" z prasaťa Homerovho "Spider Piga", ktoré prihnali katastrofu na malé mestečko Spriengfield. Takže, tričká "GreenPeace" môžte smelo šmariť do kontajnera, no a návštevu Mc'Donaldu odložiť na neurčito. Aj tak nechápem, ako to môže vôbec niekto žrať .. "tfuj" .. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dokument o prdu, ano skutečně o děsivosti kravského pšouku, nudně, stále dokola, pokud jste tu stejnou větu nepochopili napoprvé, ani při stém opakování, nemusíte se bát, do skoro hodiny a půl se tatáž informace vměstná zsjisté ještě mnohokrát. Andersen odvedl medvědí službu celému enviromentálnímu hnutí. Uchopil sice zajímavou informaci, ale zpracoval ták špatně, že tím spíše přesvědčil vegany, jské se dopouštějí chyby, když nejedí mado, než aby přesvědčil všežravce, že pro zachování lidstva bude potřebné začít se krotit v nárocích. Zdá se mi, že mnozí hodnotí samotnou myšlenku, nikoliv zpracování dokumentu. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Další dokument na téma životního prostředí, sám režisér už v úvodu zmiňuje svůj obdiv k Alu Gorovi a oscarové Nepříjemné pravdě. Bohužel ale ve srovnání se svým idolem tento dokument naráží co se většiny filmových měřítek týče a vlastně náhodného diváka (já) umlátí spoustou "hokejkových" grafů a srovnání. Už dlouho mi 85 minut s filmem nepřišlo tak moc dlouhých. Jsem divák, který i u dokumentární tvorby chce něco cítit - pobavit se, či bát se, či být napnutý, ale bezpohlavní Cowspiracy je příliš suchým akademikem na jehož přednášce jsem se ocitl zřejmě omylem. 65 % ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý dokument o masovém průmyslu a ničení Země. Určitě nesouhlasím se vším, ale některé věci mě docela překvapily. Hlavně mě šokoval přístup velkých společností, které se tváří, že se nic neděje. Týpek je docela odvážný, že tohle natočil. Je to docela kontroverzní téma. Kácení deštných pralesů je docela průser. A co tam bylo s těmi slony nebo zabíjení lidí v Brazílii, no prostě hnus. Je to docela k zamyšlení, ale jen tak se asi něco nezmění... Každopádně vegana ani vegetariána to ze mě neudělá. :D "Připadám si, jako bych chodil v kruhu." ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se zdá být tento dokument o tom, že rostlinná BIO strava a zemědělství je jediné správné a udržitelné a velkochovy čehokoliv jsou špatné a mohou mimo jiné i za změny klimatu. Samozřejmě takové tvrzení už dávno platí a netřeba o něm dlouze polemizovat. Co mě osobně bavilo sledovat víc, je chování lidí, argumentace nejrůznějších ekologických organizací a samozřejmě pozadí celého dokumentu. Zároveň jsem si připomněl jak USA už dávno nemá charakter kapitalistické a demokratické země jako měla před sto lety. Každý, kdo byl v USA (já byl) a dokáže se kolem sebe dívat kriticky, tak vidí, že z Ameriky se stala taková Potěmkinova vesnice. Vše se tváří jakože vyspěle, demokraticky a svobodně, ale jaksi to smrdí od hlavy a není to jen dobytek. Mrzí mě pouhých 355 hodnocení....90% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama