Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomto silném příběhu o lásce a vykoupení hraje Matthew McConaughey amerického profesora Arthura Brennana, který prochází osobní krizí a v zoufalství odjíždí do Japonska. Při putování tajemným lesem s temnou minulostí si vybavuje okamžiky ze svého problematického, ale láskyplného vztahu s manželkou Joan (Naomi Watts) a potkává záhadného cizince Takumiho (Ken Watanabe), který se v lese ztratil a je zcela vyčerpaný. Arthur se rozhodne Takumiho zachránit a dostat jej do bezpečí. Oba se vydají na duchovní cestu sebepoznání a uzdravení, která v Arthurovi znovu probudí chuť žít a milovat... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (58)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Strašne ťažký film, nazval by som ha až morbídnym. Na jednej strane by som ho doporučil pozrieť všetkým manželským párom, ale na druhej strane môže byť aj návodom ak niekto zo staršej populácie uvažuje o skončení svojho života. M. McConaughey to zvládol skvele, ale našli sa dejové zakopnutia, ktoré narušili smutnú a realistickú atmosféru. Hneď prvý pád z útesu Arthur v pohode rozchodil, pričom ten pád vyzeral veľmi zle. Potom ten koniec, tiež ubral dôveryhodnosti. Najhoršie je, že ten les ozaj existuje a ľudia to tam ozaj robia. Tento krát prehliadnem výkony hercov za film ako taký dávam 50%. PS - určite si ho už nikdy nepozriem ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to bylo celkem jasné, proč se Arthur uchýlil až kamsi do Japonských lesů, ale postupem času jsem se začala ztrácet ve scénáři. Sice mně flashbacky pomáhaly jak se dalo, atmosféra výborná, ale ten závěr mě osobně vůbec nesednul. Matthew hrál jako obvykle výborně, Naomi také, takže problém bude někde ve mně. Asi si to budu muset pustit ještě jednou. Jejich nalezení stanu bylo už skoro hororové, ale stále se mi to zdá na vyšší hodnocení málo. Můj závěr z celého filmu by vyzněl asi tak, že každý z nás si potřebuje občas vyvětrat hlavu a les je jedna z výborných příležitostí, akorát mně by stačil úplně normální bez těch šílených překážek...........jednoduše cítím rozpaky, co s tím, tak volím zlatou střední. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ústřední trio Matthew McConaughey, Naomi Watts a Ken Watabe zde předvádí solidní herecké výkony, které ale sráží zbytečně dlouhá stopáž a fakt, že snímek začne být zhruba od poloviny až trestuhodně předvídatelný. The Sea of Trees má i pár světlých stránek, do nichž, vyjma již výše zmíněných hereckých výkonů, můžeme zahrnout i slušnou příběhovou linii, byť ve finále ztrácí kus ze své upřímnosti, kterou si od začátku budoval, přičemž se zvrhne v přehlídku všech možných klišé. Je to veliká škoda, jelikož na film se, až na pár detailů, do tohoto momentu skvěle kouká. „It is said a flower grows when a soul has crossed over from this place.“ ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za mě někde mezi 4 a 5... Gus je minimalista a transcendentální empatik který přesně ví co chce říct a asi mu ani moc nevadí, že to většina lidí nesežvýká.... Watanabeho nepovažuju za moc dobrého herce, ale tentokrát nevadil. Naomi si dala takový svůj standard a McConaughey zase jednou svým civilním a soustředěným výkonem převálcoval všechny okolo.. Snad jen ten Les v hlavní roli byl ještě o kousek působivější :) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne niečo zaujímavejšie od Santa. Najviac sa mi páčilo, ako bol celý príbeh okolo hlavného hrdinu vyskladaný. Ani k réžii či kamere nemám žiadne výhrady. Išlo tu vlastne o lásku dvoch ľudí, ktorá tu navyše nabrala veľmi reálne kontúry, proste niečo presne ako zo života. Keď sa človek o ňu nestará a berie ju za samozrejmosť, potom už je neskoro ľutovať... Škoda toho záveru, ktorý sa už preklenul do typicky trápneho smutno-romantického klišé. 70/100 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v americkom štáte Massachusetts. (ambron)
  • Snímek byl v roce 2015 na filmovém festivalu v Cannes přijat velmi negativně, po jeho projekci se dokonce bučelo. Matthew McConaughey, který hraje ve filmu Arthura Brennana, se k tomu vyjádřil: "Každý má právo bučet stejně jako tleskat." (Gypaetus)

Související novinky

Matthew McConaughey si zaběhá

Matthew McConaughey si zaběhá

29.01.2015

Oscar za Klub poslední naděje, spousta chvály za seriálový Temný případ a hitová sci-fi Interstellar. Matthew McConaughey si své herecké vzkříšení užívá plnými doušky a každý jeho krok budí velkou… (více)

Reklama

Reklama