Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdařilá adaptace románu někdejšího novináře a později úspěšného režiséra Samuela Fullera „The Dark Page“ (1944) začíná vcelku tradičně: v New Yorku se právě stala vražda a mladý detektiv se zápisníkem v ruce vyslýchá očitou svědkyni. Vzápětí se ovšem ukáže, že onen mladík (John Derek) je ve skutečnosti novinář z místního bulvárního plátku, čímž se celá perspektiva filmu náhle otočí, a z detektivního krimi se rázem stává novinářské drama ve stylu Velkých hodin nebo Esa v rukávu. Steve McCleary (John Derek) si jako ambiciózní reportér jde bezcitně za svým sólokaprem, aby se zavděčil novému šéfredaktorovi New York Express Marku Chapmanovi (Broderick Crawford), proti jehož kontroverznímu směřování novin se nyní vzedmula vlna nespokojenosti ze stran konzervativních čtenářů. Jeden z nejlepších noirů Phila Karlsona staví na vtahující tísnivé atmosféře. (Noir Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Topco 

všechny recenze uživatele

Karlson podľa Fullera + s Guffeyho kamerou = to nemohlo dopadnúť zle. Veľmi obstojný novinársky noir, ktorý zaraďujem hneď za pecky Ace in the Hole, The Big Clock a Shakedown. Akurát mladí herci vo vedľajších úlohách nestíhajú skvelému Crawfordovi. Karlson svoj vizuálny štýl neskôr vycibril v 99 River Street. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Adaptace prý skvělého románu Samuela Fullera (ano, toho Fullera) The Dark Page (už si ho objednávám) nedosahuje výšin novinářských noirovek Ace in the Hole nebo The Big Clock, ale i při vší své průhlednosti a moralizování víc než dobře baví. Může za to určitě i suverénní Karlsonova režie a Broderick Crawford v hlavní padoušské roli. Skvělý článek zde: http://www.noiroftheweek.com/2007/10/scandal-sheet-1952.html ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Marck Chapman je šéfredaktorem deníku Daily Express. Aby zvýšil náklad svých novin, uspořádá obrovský ples tzv. "osamělých srdcí" a nabídne ceny párům, které se přímo na plese rozhodnou uzavřít sňatek. Na tom samém plese potká také svou bývalou ženu, se kterou se oženil před dvaceti lety a vzápětí jí opustil. Po krátké hádce u ní doma jí zabije a zbaví se všech důkazů a stop, které by mohly vést k němu. Avšak mladý novinář jeho deníku přeci jenom něco najde a pustí se do vyšetřování na vlastní pěst. ___ Napínavý noirek, u kterého se určitě nudit nebudete. Broderick Crawford coby "crooked newspaperman" je ho dně dobrej. Příběh má dobrý nápady a spád. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Moje první zkušenost s tvorbou Phila Karlsona a díky strhujícímu zážitku z Bulvárního plátku určitě ne poslední. Základním pilířem je herecké trio: démonický B. Crawford, frajírkovský J. Derek a konečně i Donna Reed ve výrazné poloze, která je na hony vzdálena strnulosti v Chicago Deadline. A taky nelze opomenout leckdy opravdu vymazlené kamerové záběry. Premisa příběhu je odhalena velmi brzy a právě díky takto "odhaleným kartám", je divák po celou zbývající délku udržován v neustálém napětí. Jeden z nejlepších zážitků na NoirFilmFestivalu 2023. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Klasický novinářský dilema zda tvořit kvalitní obsah, nebo se zaprodat jako bombastický bulvární plátek s vyšší čteností (vůbec nic se nezměnilo). Zde v nadmíru dobře odsýpající noirový story s dvojitou nekalou vraždou i špetkou pěkných newyorských lokací, kde je vyvrhel sám šéfredaktor - výtečný a jako hajzl trefný Crawford. ()

Reklama

Reklama