Reklama

Reklama

Poté, co je Kyle Wincott ve válce zabit, trpí jeho armádní pes Max velkým stresem. Nedokáže si k nikomu najít cestu - dokud ovšem nepotká Kyleova dospívajícího bratra Justina. Ten se Maxe ujme a jejich životy už nikdy nebudou jako dřív. Max je dokonale vycvičený armádní pes nasazovaný v Afghánistánu do předních linií po boku svého pána, příslušníka amerického námořnictva Kylea Wincotta. Jednoho dne se ale věci tragicky zvrtnou a Kyle je při akci smrtelně zraněn. Max je traumatizovaný ztrátou svého nejlepšího přítele a není schopný pokračovat ve službě. A tak je poslán zpět do Spojených států. Jediný člověk, ke kterému si tam dokáže najít cestu, je Kyleův dospívající bratr Justin... Kyleova rodina se Maxe ujme a tím mu v podstatě zachrání život. Justin má ale plnou hlavu vlastních problémů - musí například plnit očekávání, která na něj klade jeho otec - a tak nejdřív nemá zájem starat se ještě o bratrova utrápeného psa. Jenže pro Justina, který je odhodlaný zjistit, co se onoho osudného dne s Kylem na frontě doopravdy stalo, je Max možná jedinou šancí na úspěch. Díky upovídané dívce Carmen, která to se psy umí, si postupně začne svého chlupatého společníka vážit. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Kiežby bol môj Lex tak vycvičený. Traumatizovaného psíka prepustia z armády a ani na dôchodku na americkom vidieku mu tí zlý ľudia proste nedajú pokoj. Musí behať s chalanmi čo robia downhill, zachraňovať všetkých členov rodiny, hľadať stopy, preplávať rieku a podobne. Myšlienka zaujímavá, len to prevedenie je príliš televízne s ťahom na emócie, ale pritom všetcia dobre vieme, ako to skončí. A aby sme boli rasovo korektní, keď tam nedáme negra, dáme tam aspoň mexikáncov. Do Markízi na sobotné dopoludnie ako stvorené. 2 z 5 ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Jasně jde o příběh udělaný tak, aby byl stravitelný pro středoproudého diváka jakým jsem třeba i já. Avšak nemůžu říct, že je špatný. Navíc se mi líbilo, jak trefně střílí (ať už vědomě, nebo nevědomě) do stupidní americké hrdosti. To nejsilnější na tomto filmu je však jeho myšlenka. Každému divákovi v různých modifikacích musí po zhlédnutí tohoto snímku vyvstanout na mysli, jak je pes senzační zvíře a to neuzná jen úplný hovado. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Souhlas s názorem, že tohle je film, kterému strašně moc škodí, že je natočený jako rodinný film a ne jako drsné drama, což by si zasloužil mnohem víc. Na ten průměr si to ale celkem obstojně díky příjemným postavám sáhne, a když film dokoukáte, nebudete mít pocit, že jste sledovali něco až tak špatného. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V trailery to trochu pôsobilo, ze sa film bude brat az prilis seriozne vdaka vojenskej tematike. Nastastie vysledok je klasicky detsky film o priatelstve medzi chlapcom a jeho psom. Vojenska tematika tu otravuje len v minimalnej miere niekolkymi patriotickymi scenami a v ruke s nimi je tu samozrejme aj par nabozenskych vyjavov. Ale to je u tychto vojensky zalozenych rodinach bezne, takze som si na to uz celkom zvykol. Najdôlezite je, ze ustredna zapletka o postupnom zblizovani chlapca a psa funguje perfektne. Kazdy jeden pohlad, ktory hadze ten pes je proste nadherny az som bol uplne na mäkko. Hlavny hrdina je trochu menej charizmaticky pretoze je dost uzavrety do seba, ale nastastie je okolo neho dost zaujimavych vedlajsich postav. Z nich je najlepsia postava chlacovho otca v podani Thomasa Hadena Churcha, ktory tu ma nadherny dojimavy rozhovor. Takisto technicka stranka je skvela a film ma dost svizne tempo, takze ani na chvilu nenudi. Dokonca aj suboje psov, ktorych som sa obaval su natocene dost neskodne az srandovne, takze ani pre precitlivelych psickarov to nepredstavuje ziadny problem. Vysledkom je skvely rodinny film plny tych najobohratejsich klise, ktore funguju na 100%. Nic viac, nic menej. Kto ocakava nieco serioznejsie, tak bude asi sklamany. 8/10. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Max nepojímal jako rodinný film, tak by asi fungoval lépe. On koukatelný je i v této podobě, ale přeci jen skutečnost, že děti na kolech a pes prohánějí po lesích ozbrojené překupníky zbraní, se přijímá dost těžko. V závěru tudíž film připomíná komisaře Rexe na steroidech bez komisaře a jak děj graduje, tak se čím dál častěji neubráníte opovrhujícímu úsměvu. Největší devizou je pak bezpochyby samotný chlupáč, kterého jsem si oblíbil i já, a to mě domácí mazlíčci příliš nerajcujou. Pro příznivce psů a psovodůsamozřejmě povinnost. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Hlavného psieho hrdinu nehrá belgický ovčiak malinois, ako udávajú niektoré zdroje. Ide o kríženca plemien malinois a nemecký ovčiak. Tieto krížence sú často označované iba pojmom "cross" a sú často používané ozbrojenými zložkami v rôznych kútoch sveta, pretože vybrané jedince spájajú tie najlepšie vlastnosti oboch plemien. Hoci ide o krížencov, ich chov je riadne evidovaný. (Scar)
  • Postavu afghánského povstalce ztvárnil Walid Hakim, paradoxně bývalý americký mariňák. (oje)

Reklama

Reklama