Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Circle je minimalistickým talky filmem s profláknutou selekcionistickou zápletkou, kterou bylo možné vidět v nejednom light, či hard hororu. Mně daná low-budget forma vůbec nevadí, zde je dokonce i originální v podobě jakéhosi hi-tech smrtonostného kruhu, no problém mám s dialogy, které jsou sice logické, ale přišly mi děsně naivní, což se pochopitelně u talky filmu přelévá do celkového pocitu. Pointa marná, sci-fi mimo mísu, horor ne. 40% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá premisa, chytlavé zpracování, nic moc herectví, špatný závěr. Údernější pointa by tomu taky prospěla. Ale stejně se projevuje moje slabost pro tyhle minimalistické, lidskou psychikou v bezvýchodné situaci se zabývající, sci-fi záležitosti. Circle, i když asi mohl být i hlubší a z námětu by zcela jistě šlo vytáhnout ještě i podstatně víc, je v tomto ohledu opravdu zvráceně zábavný. ()

Reklama

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Téma, který dává prostor rozebírat lidské jednání v kritické situaci. Lidé každé dvě minuty vybírají, kdo další bude zabit. Je to minimalistycký konverzační film mezi několika lidmi. Pokud jsou autoři schopni napsat dobrou zápletku i dialogy, tak mužou film postavit na tom a dost ušetří. Film přesto bude poutavej. Dal bych 7/10, protože interval 2 minut nedává tolik prostory k hlubší psychologické rovině. Je to sice snazší tvůrčí rozhodnutí, protože vyšší interval by si vyžádal větší nároky na kretivní psaní. Jestli však Miscione a Hann znali své schopnosti a usoudili, že s takovou to autorsky ukočírují nejlíp, tak jim nemám co vytýkat. Stále je to nadprůměrný film, který si vedl mou zvědavost po tom, jak se člověk musí zachovat, aby zvyšoval své šance na to, že zůstane poslední žijící z kruhu. Komu se líbil Pozemšťan z roku 2007, určitě bude zaujat i tady (a opačně). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vtipná myšlenka, že i mimozemšťané mají svého Survivora, kde soutěžící neopouští soutěž zhasnutím pochodně moderátorem Jeffem a ztrátou šance na peněžní výhru, nýbrž ztrátou života po zásahu nepříliš dobře udělaným bleskem. Není proto divu, že spousta úmrtí proběhne mimo kameru. Film pravděpodobně mohl vzniknout s relativně malým rozpočtem, kde stačilo sehnat několik bezdomovců a potulných herců, kdy u spousty z nich nebylo vůbec nutné, aby cokoli říkali nebo dělali. Proto mě překvapuje, že se této šance stát se velkým hercem nezúčastnil doktor filosofie Ivan Bartoš v rámci nějaké své zvrácené a lživé kampaně. Odhaduji, že hlavně proto, že by mu jakožto neokomunistovi nevyhovoval demokratický systém voleb, který je uznávaný dokonce i za hranicemi naší malebné planety. Snímek má jinak opravdu shodný průběh jako americká soutěž. Připomíná to kmenovou radu, kde soutěž nejdříve opouštějí nepotřební, ti špatní, až nakonec dojde na rozdělení na týmy a hru s čísly. Totálně mě zklamal jen ubohý a snadno prokouknutelný závěr, na který by nenaletělo ani mongoloidní dítě a ani těhotná žena, se kterou házejí emoce. Bylo to ubohé zakončení do té doby smysl dávající psychologické hry. Naopak za docela cool rozuzlení zase něco málo filmu přidávám. [75 %] ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

50 lidí stojí v kroužku a hlasujou každý 2 minuty kdo zařve a hádaj se u toho jak mamrdi. Nesmí se hnout z místa a nesmí na sebe sahat takže film se naprosto zbavil zábavnosti na úkor atmosféry, která je sice nepříjemná, ale za tu hodinu a půl se prostě nic extra nestane a pokud čekáte že po tom všem hádání se film někam přesune tak to tak není. Kromě toho mi to často přišlo nechtěně srandovní, protože nejen že hádky o tom proč by to měli první vodsrat staříci, nebo proč by neměli zabíjet negry, jsou krásně satiricky laděný, ale taková mexičanka co se dobrovolně hlásí aby jí zabili a loučí se LIDI AHOJ to už je fakt nářez :D Občas mi vadilo že kamera nezabírala kdo dostal ránu takže místama v tom filmu už někdo neni a člověk si toho všimne až po pár minutách. Pokud chcete podobnej film tak zvolte HUMAN RACE kterej je víc v pohybu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama