Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílný televizní film vypráví příběh Harryho Houdiniho, první skutečné americké superstar, která se proslavila po celém světě. Přistěhovalec z východní Evropy Ehrich Weiss, jenž začínal jako kouzelníček v podřadné cirkusové show a dotáhl to až k vyprodaným koncertním halám, proslul pod uměleckým jménem Houdini. Oscarový Adrien Brody ztvárnil hlavní roli velkého Harryho Houdiniho, který si klestí cestu ke slávě, zaplétá se do špionáže, bojuje proti spiritistům a setkává se s největšími osobnostmi své éry - americkým prezidentem počínaje a sirem Arthurem Conanem Doylem či Rasputinem konče. Drama Houdini je strhující podívanou, která nás zavádí do hlubokých zákoutí Harryho duše a odkrývá nám zákulisí mágova života skrze jeho triky, vize i mistrovské iluze. Vedle Brodyho se ve filmu představí také Kristen Connollyová v roli Bess Houdiniové, Harryho životní lásky i jeho pravé ruky, a Evan Jones jako Harryho asistent a důvěrník Jim Collins. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Film vyprávějící příběh nejslavnějšího mistra útěku a kouzelníka je zajímavý v tom , jak nám ukazuje nejen jeho životní úspěchy , ale i zápornou stránku jeho života a to především vlastní přehnané cíle , kdy ho v životě zkrátka nedokáže naplnit nic , stále se cítí nespokojený a to jde z filmu doslova vycítit . Jeho život je tak nejen nenaplněný , ale do toho má problémy se ženou a zemře mu matka na které lpí také až přehnaně , to ho v podstatě i dovede do hrobu , ale podstatu filmu jako vždy nepovím . Film byl zajímavý , ale chvílemi ne úplně zábavný , nicméně pozornost si udržet dokáže a příběh je to docela zajímavý . ()

erased 

všechny recenze uživatele

Brodyho návrat do svěrací kazajky, která patřila mezi vrcholy jeho kariéry, a její překonání ve filmu, který možná není tak životopisný, jak by bylo záhodno, ale o to je zábavnější. Rozdělení na dvě epizody a označení jako televizní série mi připadá jako úplná zbytečnost, nebýt absence nějakého ústředního motivu, mohl Houdini bez problému fungovat jako jeden samostatný film. A to všech stránkách proklatě povedený film. Spíš než nudná biografie je tak film spíš efektní průlet těmi nejzajímavějšími momenty a spekulacemi z kouzelníkovy kariéry plný rychlých a detailních střihů odhalující jeho zázračné metody, které jeho trikům ale paradoxně dávají snad ještě větší šmrnc. Ta špička ledovce je pak samotný Brody, který - na to že jde o televizní projekt - vypadá jako by se v roli naprosto výžíval a září jako málokdy. A nutno dodat, že ani ty přízemnější epizody z jeho osobního života nejsou na škodu, naopak jeho matka a žena jako podprahové motivace extravagantního showmana posouvají film ještě o kus dál, než jsem čekal. Jen škoda že druhá část trochu polevila z nasazeného tempa. It was never about the box. ()

Reklama

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Na životopisy moc nejsem, ale toto byl vskutku ukázkový film. Nebyla chvíle, kdy bych se nudila - přestože mi někdy už předem docházelo, jak daný trik udělal, HBO nezklamalo a podalo to naprosto dokonale. Opravdu silný zážitek budu mít z tohoto filmu, který ve mně přetrvá ještě dlouhou dobu. Pozn. 2023: Před 7 lety jsem ještě nevěděla, že se kvůli tomuhle filmu zamiluju do Adriena Brodyho a pak se vrhnu na maraton jeho filmů. :) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film se mi opravdu moc líbil. O Houdinim se toho nic moc nevěděla, jen že to byl kouzelný a to bylo všechno, takže mě dost překvapilo, co všechno vymyslel. Řekla bych, že jen díky němu mají kouzelníci, tak skvělé triky a vystoupení. Obdivuji Houdiniho za to, že pro pozornost málem několikrát přišel i o život a Adrien Brody předvedl dokonalý výkon. Není to úplně perfektně natočení film, ale hodně dobrý a zajímavý. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tak pol na pol. Prvý diel skvelý. Kúzla, ilúzie, dostávanie sa do deja, príchod postáv, sledujeme jeho umeleckú cestu od nuly až po majstra. Druhý diel sa ale už začal viac venovať či už vzťahom ale aj celkovo pozadiu jeho života, stratilo to tempo a špiritistické seansi až na jednu nezaujali a nemali čo ponúknuť. Stále vysoko pozeratelné, ale oproti jednotke so slabším tempom. Brody a Connolly obsadení perfektne. Taktiež tá špionáž bola zaujímavá. Silné 3 z 5 ()

Galerie (104)

Zajímavosti (3)

  • Adrien Brody (Houdini) studoval kouzla, a tak velkou část triků ve filmu dělal sám. Dokonce i únik ze svěrací kazajky na laně. (Terva)
  • V prvej časti, kde Harry Houdini (Adrien Brody) sleduje projekciu Charlieho Chaplina, sa jedná o grotesku s názvom "The Rink". Vo filme sa uvádza rok 1914, zatiaľ čo v skutočnosti bola táto Chaplinova groteska uvedená až v roku 1916. (vero_F)

Reklama

Reklama