Reklama

Reklama

Vezeme vám oběd!

(TV film)
  • Německo Perfekte Chaos - Die Dabbawallas, Das (více)
Německo, 2008, 51 min

Obsahy(1)

V barvité dvacetimiliónové indické megapoli Bombaji již více než sto let funguje dabbawalla, služba rozvážky doma čerstvě připraveného jídla. Pět tisíc nosičů – velmi často negramotných – denně přesně doručí 200 tisíc porcí. 
Nosí bílé čepičky, jaké nosíval i Mahátma Gándhí, bílé košile a boxy s plechovkami na jídlo. Jsou to dabbawallové, členové týmu rozvážejícího po Bombaji obědy. Poskytují unikátní službu, nicméně ji poskytují již déle než sto let. Pět tisíc dobře zorganizovaných mužů dopoledne kolem desáté hodiny vybere většinou od manželek zaměstnaných mužů jejich domácí oběd a doručí ho na pracoviště kolem poledne. Denně rozvezou v plechových boxech připomínajících naše tradiční jídlonosiče na 200 tisíc obědů. Na každém boxu je kombinace malých a velkých písmen a číslic, kterou dokážou rozklíčovat i velmi často negramotní dabbawallové. Boxy s jídlem se mnohokrát třídí a překládají z jízdních kol na plata přenášená na hlavě, nakládaná na dvoukoláky, pak do vlaků, a pak znovu roztříděná v místech určení. Ve víru spontánně se rozvíjejícího velkoměsta je to obdivuhodná práce. Chyba se stane údajně jen jednou za několik miliónů doručení. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

agass 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že v Indii je vše možné. Našinec by asi utrousil "Prase aby se v tomhle zmatku vyznalo!'', zatímco Ind zůstává klidný. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama