Reklama

Reklama

U455 - zapomenutá ponorka

(TV film)
  • Francie U-455, le sous-marin disparu (více)

Obsahy(1)

Příběh německé válečné ponorky a její posádky, jejíž cesta skončila v Janovském zálivu u italského pobřeží. Vrak objevili potápěči teprve před čtyřmi lety. 
Janovský záliv, květen 2010. Italští potápěči tu našli pozoruhodný vrak ponorky v dobrém stavu 120 metrů pod hladinou. Její přítomnost vyvolala pochopitelně řadu otázek. Týmy potápěčů a historiků spojily své síly, aby odhalily historii nečekaného nálezu. Smečky německých ponorek před sedmdesáti lety brázdily moře a nemilosrdně útočily na spojenecké nákladní lodě. Ponorky, přezdívané „šedí vlci", řádily po celém Atlantiku. Zprávy o jejich výkonech, přiživované propagandou, vytvářely dojem, že na nich slouží elitní posádky. Ponorky se zdály nezranitelné. Ale výzkum janovského vraku ukázal, že realita byla trochu jiná. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Strhující příběh s překvapivým happyendem na závěr. Ten mě docela uspokojil - 50 vrahů pohřbených zaživa. ()

Reiner 

všechny recenze uživatele

Mám rád dokumenty o "zapomenutých" ponorkách. Tento je ale velmi slabý. Čekal jsem poutavý příběh nalezení vraku. Místo toho ale zklamání v podobě vnucování názoru komentátora na to, "co je a není či nebylo správné." :( 2* pouze za vrak ponorky... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama