Reklama

Reklama

Přežili jsme území nikoho

  • USA Saints and Soldiers: The Void
Trailer 1

Němci prohráli válku, jenže některým to ještě nedošlo, a tak spojenecký postup zpomalují různé fragmenty jednotek rozpadajícího se Wehrmachtu. Skupina dvou amerických stíhačů tanků M18 Hellcat má být právě tím argumentem, který je donutí vzdát se, na cestě ovšem ještě číhá vysloužilý velitel německých tankových jednotek, pro něhož válka stále neskončila. Převalí se přes něj a jeho muže vítězní Spojenci, nebo se ukáže, že Němci ještě nejsou úplně poraženi? (Idahou)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (39)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že existují třetí Saints and Soldiers hned mě napadly dvě věci: 1) jak asi zprzní název distributor... (odhaduji na "přežili jsme osvobození" ;)) a za 2) jestli to budu zklamaný jako z #2 (aka "Přežili jsme invazi"). Na odpověď č.1 si budu muset ještě počkat a co se týká č.2: je to lepší. Uplně na zadek mě to neposadilo, ale celkově působí film o dost méně nudně a užvaněně. co mě tam tedy iritovalo je to plácání se v rasistických otázkách. ne ale zas natolik aby to film stálo hodnocení. Za sebe tedy dávám 3,5 a protože jsem stále dobře naladěn zaokrouhluji nahoru. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Po zpackaném druhém SaS jsem měl poměrně obavy se do tohoto snímku pouštět a to i vzhledem na místní hodnocení, ale dva kolegové gogo76 a Malarkey film docela chválili tak jsem mu nakonec šanci dal. Z filmu jde jasně cítit, že je nízkorozpočtový a pár věci je tu dost předvídatelných- otázka rasismu byla hned jasná jak dopadne. Ovšem to je kompenzováno poměrně kvalitními bojovými scénami, není tu žádná přehnaná dávka patriotismu a vše docela příjemně uteklo. Já se bavil jsem rozhodně rád, že se třetí SaS kvalitou vrátil k úvodnímu dílu ...6/10. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to poprvý, co mě režisér překvapil válečným filmem. Tenkrát Přežili jsme Ardeny nebyly zlé a stejně tak na tom je i tenhle film. Přitom vůbec nechápu, proč tu slídí s tak průměrným hodnocením. Na doporučení uživatele Big Bear jsem se tak do něj pustil, parádně si ho užil a na závěr musím podpořit to, co tu právě on napsal. Film sice není na čistých pět hvězd, ale vzhledem k nízkému hodnocení si tu jednu hvězdičku navíc zaslouží. Nejlepší na tom všem je, že je z filmu vidět šetření a fakt, že nebyl úplně nejdražší. Také je z něj ale cítit chuť tvůrců natočit něco opravdu dobře. Herci sice žádný zázrak nejsou, ale během té hodiny a půl jsem si na ně dokázal bez problémů zvyknout. Je to taková nepřímá kopie Fury, ale na druhou stranu upřímná a evidentně od lidí, kteří se z mála snažili udělat maximum. No a za mě rozhodně úspěšně. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po letošní americké trojici LONE SURVIVOR, FURY a AMERICAN SNIPER jsem lehce zmlsán prvotřídní válečnou akcí, ale nehledě na to - toto je sice poctivý WW2 kousek, leč na vyšší mety je až příliš "malý" a celkově vzato nevzrušivý, spíše přijde jako taková povedenější TV produkce. Navíc je zde obsaženo poselství ohledně barvy kůže, což cením, jelikož tím něčím se to celé mírně vylučuje. Jinak jen taková povídací pohodová tanková procházka skoro-poraženým válečným Německem, s nějakým tím dobrodružstvím v závěru. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak som dal šancu tomuto očividne B-čkovému snímku z prostredia 2.svetovej vojny. Je to o tankistoch, čo je dosť náročná téma, hlavne na spracovanie kvalitných bojov. Práve tých je pomenej, no treba uznať, že nie sú najhoršie. Nemajú šancu sa rovnať takému Fury či T-34, ale i tak to ušlo. Postavy sú však nezaujímavé a strašne sa tu zavádza divák. Tak napríklad dvaja tmavší bratia sa rozprávajú o tom, že bojujú proti nacistickým rasistom a keď prídu domov, tak ich čakajú separované autobusy, či záchody čisto pre "negrov". Prvá časť akosi minula realitu, kedže za Nacistické Nemecko bojovali tiež aj čierni vojaci (google - black nazi soldiers) a navyše Hitler spolupracoval s mnohými rasami ako Arabi či Japonci. Každopádne historické okienko nieje to, čo strháva túto snímku, ale je to lacnosť a hlúpe dialógy a málo bojov a výstrelov. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Když Derrick Davis (Bart Johnson) střílí z kulometu třicítky, na zem padají náboje. Nejsou to náboje do třicítky, ale do moderních útočných pušek. (Gordy34)
  • Tvorcovia chcú divákov presvedčiť, že nemecké tanky vo filme sú Panzerkampfwagen III. Narozdiel od Hellcatov ide ale o repliky. Môžte si to všimnúť na podvozkoch. Originálne tanky majú v spodnom rade šesť kolies, nie päť. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama