Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel kybernetického výzkumného ústavu dr. Marshall Cahill zavraždí jednoho ze svých kolegů, stárnoucího vědce dr. Howarda Nicholsona. Ten totiž věděl o tom, že Cahillův syn Neil si přivlastnil teorii již zesnulého vědce a publikoval ji pod svým jménem. Cahill přejede Nicholsona autem a nastraží falešné stopy tak, aby vražda vypadala jako dílo neznámého narkomana. Přes svou genialitu však nepočítá s všetečnou všímavostí a pronikavým intelektem ušmudlaného poručíka Columba... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála dielov, ktoré som zatiaľ nevidel a ak by som chcel byť zlý, tak napíšem, že som vlastne o nič neprišiel. Pobavila ma nanajvýš tá insitná výpočtová technika, zvyšok však za veľa nestál a scény ako sa poručík kupujúci cigary v samoobsluhe lačne vrhne po kvalitnejšom produkte mi opakovane kazia dojem z ktorejkoľvek časti seriálu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono tento diel nie je svojím prípadom nijako výnimočný, lenže to prostredie je neuveriteľné. Je to samozrejme všetko prehnané a tak trochu sci-fi a preto aj dávam nadhodnotených 100%. Diel som videl už veľmi dávno a nenarážam naňho v tv tak často, ako na iné časti, možno by mi už pripadal staromódny a nepresvedčivý, ale z nostalgie dávam za plný počet. Steven Spelberg je príliš chytrý na to, aby robil policajta....:))) Columbov pes je príliš demoralizujúci, aby ostal v hoteli pre psov....:))) ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predstava o vedeckom výskume po Columbovsky, o robotoch a o najvýkonnejšom počítači K44, ktorý sa používa na simulovanie vojenských operácií. Prípad nie je nič moc, ale stretnutie s mladým geniálnym vynálezcom Stevenom Spelbergom bolo zaujímavé. Hlavne scéna, ako sú všetci s robotom MM7, Columbom a jeho lenivým psom v riadiacom stredisku. –––– Já nepotřebuji opravit auto, je v bezvadným stavu! –––– Taky bych chtěl být polda, a moc. Ale nejde to. Jsem moc chytrý. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Colomba mě vždycky znova překvapí slaboduchost námětů. Zázračná mast, robot jako ze sci-fi filmu, víno zničené zahřátím nad 58 stupňů celsia. Všechno ostatní je pak vcelku propracované, ale samotný námět je hodně často hodně laciný. Tohle je přesně ten případ. Tvůrci už se pak mohou třeba stavět na hlavu a vymýšlet fóry s neposlušným psem, ale ono to je stejně vcelku pitomé, vhodné tak maximálně jako relaxace po hodně dlouhé pracovní šichtě, kdy už se člověku nechce moc myslet a jen tak sleduje běžící obrázky... Celkový dojem: 60% ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Chyběj hodinky a peněženka oběti. A taky heroin.“ Opravdu krásný díl s příběhem jako vystřiženým z nějaké antické tragédie. Postavy a jejich vztahy tu jsou mimořádně dobře psychologicky vykreslené, a přitom není děj nijak komplikovaný. Setkání poručíka s malým géniem a robotem je veselé a plné porozumění. Vůbec v tomto díle se Columbo trochu víc otevře a nechá diváka nahlédnout do svého nitra, ve kterém je mimořádně sympatický a chápající chlapík, který vrahy hledá, ale necítí k nim nenávist. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • V českém dabingu Dalimil Klapka kromě Columba (Peter Falk) nadaboval ještě jednu postavu. (Pepinec)

Reklama

Reklama