Reklama

Reklama

Padesát odstínů temnoty

  • USA Fifty Shades Darker (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Odstíny šedi skončily ve chvíli, kdy Anastasia přestala hrát podle Greyových pravidel a bez okolků ho opustila. Dosavadní lovec a dravec se ocitá v pro něj neznámé životní situaci a navíc si uvědomuje, že se do Anastasie zamiloval. Té se sice nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale Christianovu kouzlu odolat stejně nedokáže. Nevědomky se tak vystavuje velikému nebezpečí. Z Greyovy minulosti se náhle začnou vynořovat temné stíny, které pomáhaly vytvořit jeho komplikovanou osobnost. A těm rozhodně není po chuti, že „jejich" Christian podlehl tak banálnímu a slabošskému citu, jakým je láska. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (398)

hansel97 odpad!

všechny recenze uživatele

Padesát odstínů šedi pro mě byla rutinní romantická záležitost, jenže tohle vaří totálně z ničeho. Ztrácí to pointu a příběh je vlastně jen o udobření mezi Anastasiou a Christianem, což je ještě méně funkční než ve Foleyho režii. Přibývá tam mnohem víc vedlejších a zbytečných linií se stalkerkou, Kim Basinger, Christianově původu... Motá se to v sobě samotném a už to v mých očích nezachraňuje ani obrovský rozpočet a soundtrack, který se prvnímu filmu rovnat nemůže. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jestli první díl zaujal nějakou tou soft erotikou, druhý díl selhává úplně všude. Mohl bych popsat x stran a vyzdvihnout špatnou předlohu, scénář, herecké výkony i samotnou režii, ale nebudu s tím ztrácet čas. Tento film si ho nezaslouží, tak jako si nezaslouží pozornost kohokoliv, kdo má skutečně rád film. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Sodoma a Gomora pro nenapravitelné romantičky, které věří, že narušeného a v mládí zneužívaného sadistu změní láska a bude pečlivě a nesobecky dbát na dlouhou předehru. Pokud přijmete i podruhé hlavní nonsens filmu, kterému říkám „něžné znásilnění“, jednička vás nějak zásadně nenudila a knižní předlohy vás bavili, nemůžete být příliš zklamání. Pokračování však je o úroveň slabší, neboť koncept zromantizovaného poznávání BDSM světa už zopakovat nešlo a přichází dvouhodinové rozjímání takřka nad ničím. Chybí zásadní dějové konflikty a de facto i jakýkoli ucelený příběh, který se snaží suplovat vedlejší linie o bývalkách a nahodile působící scény, které jen nafukují stopáž. Je paradoxní, že přes marketingovou kampaň „Už žádná pravidla“ a dobrovolný návrat Anastasie do vztahu jsou hrátky ještě mírnější a nenápaditější. Když se totiž konečně odeberou do červené herny, Grey ji *spoiler* postříká, chvíle napětí.... olejem! A to je skoro vše. Potenciální erotiku naprosto maří popové písničky, které se hlasitě rozezní pokaždé, když jeden z herců ukáže kus kůže. Nicméně faktem je, že Dornan od jedničky nabral více svalů, získal mužnější rysy v obličeji a nechává si strniště, takže občas je nač se dívat. Nejsem si tentokrát jistá, zda jde v rámci franšízy opět o dokonale vytěženou zakázku, která bude mít své publikem jisté a naplní kapsy producentům, nebo už si divačky ten filmových výprask líbit nenechají. 30 %. [Kino]. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Ženská vlhká fantazie o tom, jak vypadá S/M sex a vztah dominanta se submisivní holkou. V praxi ale je on atraktivní, BOHATÝ a stará se o ni... dokonce i v sexu mu jde především o její uspokojení (např. furt má hlavu mezi jejíma nohama). Ona na druhou stranu občas brblá, tvrdí, že je nezávislá žena (absolutně není) a bojí se nějaké jeho "temné minulosti". Taky má hlavní herečka udělaný make up tak, aby vypadala dostatečně průměrně a divačky se tak do ní mohly lépe vcítit. Natočené je to šíleně, jsou tam ujeté střihy, děj v podstatě nahodilý... Docela se mi líbilo, jak se se svou rolí popral Jamie Dornan, který hraje tu propracovanou verzi nafukovacího panáka. Není u toho moc trapný a prostě by se mohl z fleku živit jako gigolo, co kvalitně předstírá zájem o ošklivý ženy. Pak ještě pár songů se mi líbilo. Jinak jeden z nejhorších filmů vůbec. (2/10) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Každý by mal dostať druhú šancu, tak som sa rozhodol dať ju aj tomuto skvostu. Keď som pri prvom filme dostal šedý zákal, teraz sa mi zatemnil mozog, Tvorcovia nám predostreli donekonečna naťahovanú nudu, totálne zbytočný film bez štipky fantázie a umu. Snímok nie je ani temný, ani erotický, ani romantický, je to paškvil v áčkovom šate. Opätovne treba uznať aspoň technickú úroveň spracovania a dobrý výber pesničiek, inak ide o film na hrane odpadkového koša. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Sam Taylor-Johnson, která režírovala první díl Padesát odstínů šedi (2015), odmítla natočit pokračování. Stěžovala si na časté názorové střety s autorkou předlohy E.L. James, která měla od studia pravomoc konečného rozhodnutí ohledně všech změn, z čehož byla Taylor-Johnson velmi frustrovaná. Na režijním křesle ji nahradil Jamesem Foleym, který prohlásil, že má s autorkou předlohy skvělý vztah, a proto se rozhodl režírovat i třetí díl Padesát odstínů svobody (2018). (BMW12)

Související novinky

38. Zlaté maliny - výsledky

38. Zlaté maliny - výsledky

04.03.2018

Jako každý rok, i letos byly den před vyhlášením prestižních Oscarů rozdané jejich opaky - Zlaté maliny. Ceny za nejhorší filmy roku se předávaly v Los Angeles. Nejvíce cen, celkem čtyři, posbíral… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

20.02.2016

Pokud máte rádi drsnější filmy, nejspíš vyhlížíte comeback Ricka Deckarda i Johna Wicka. První jmenovaný se vrátí pod dohledem Denise Villeneuvea (Zmizení, Sicario), a to 12. ledna 2018. Harrisona… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama