Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin ATTACK ON TITAN: endo obu za wárudo

  • Japonsko 進撃の巨人 (více)

Obsahy(1)

Příběh přesně navazuje na konec prvního filmu. Zásahový oddíl rozhoduje o osudu Erena. Přeživší vojáci se vydávají na cestu, neboť je stále třeba uzavřít prolomené hradby před přílivem dalších titánů. Už tak nelehký úkol ztíží příchod dalších inteligentních obrů. (loveless)

Recenze (21)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kým mytológia prvého dielu sa dala odhadnúť na niečo mýtické a nie z tohoto sveta, pokračovanie tieto dohady rúca a vymýšľa niečo na spôsob...no vlastne nebudem spoilerovať, ono nič príšerné by sa nestalo, ale prídete o ten pocit prekvapenia, resp. n@sranosti. Ako kto. Opäť ide o vizuálnu bombu, ale so slabým scenárom. Teda trend, ktorí sa nosí vo väčšine prípadoch svetovej kinematografie. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Druhý díl teda příjemně překvapil, je to konečně tak, jak to má být; epické bitky a poletující skileři. Taky chválím za vysvětlení původů titánu a všeho co s tím souvisí (to v seriálu zatím nebylo). Občasné hektické střihy v bitkách způsobovali zmatek. Příběh pokračuje, tam kde skončil první díl a vývoj byl zajímavý, včetně zvratů, a fakt jsem nevěděl kam povede. Za mě palec nahoru. Hodnocení: 84/100. ()

Reklama

lucijelucije odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je snad nad moje chápání, jak můžou tentýž tvůrci, kteří natočí docela dobrej akční film, tak zprznit druhou část jeho pokračování? Absolutně se v tomhle snímku nic neděje, v konečné fázi nastává asi půlhodinový boj. Hlavní hrdina je dost nemožný na to, aby ve vás nezachal alespoň špetku kladných emocí. A efekty, si myslím, nesahají animáku ani po kotníky. Nic trapnějšího a nudnějšího jsem fakt snad ještě neviděla, a to jsem si tolik libovala v první části Attacku. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Zatímco anime/manga disponuje společensko-kritickým přesahem, promyšlenou mytologií a skvěle vystavěnou psychologií postav, jeho filmová adaptace na to jde z druhé strany. Chybí jakákoliv psychologická nadstavba (tudíž vám je osud postav volný), mytologie titáního universa působí spíchnutá horkou jehlou (pokud je původ titánů přejat z mangy, máme se v anime na co těšit - bohužel) a absence přesahu je už jen kosmetickou bolístkou. Tvůrci vzali látku a přetavili ji v jeden velký, velkohubý cirkus plný výbuchů, krve a soubojů či zvratů fungujících pouze na efekt. O nulové logice se nemá cenu rozepisovat (ta si vzala dovolenou už v předchozí části). Zároveň se slevilo na technické stránce. Střihová a hudební skladba místy bodají do očí a kombinace CGI prostředí/titánů a lidech v kostýmech (velcí titáni) otravuje v každém záběru. Chápu, že se tvůrci chtěli zavděčit širokému publiku, ale kombinací klasické kaiju technologie s tou animovanou a přepracováním původního příběhu akorát naštvali nejen běžné diváky, ale fanoušky samotné. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Pozerateľné ale oproti prvej časti slabučké. Rozhodne by mi neprekážalo keby celí tento príbeh vložili do jedného filmu. Dvojka nepriniesla čo sa týka vizuálnej stránky, nič nového a dokonca aj to staré nemalo už taký výsledný efekt. Titani už neboli taký hrozný. Bojov s nimi tu bolo pomenej, tuto zápasia iba pretransformovaní ľudský titani, čo pripomínalo viac grotesku typu Power Rangers ako niečo vážnejšieho a strach naháňajúceho. Škoda, no. Príbeh ma zaujal, spracovanie už tak nie. Niektoré miesta boli rozťahané iné zase ako napríklad koniec, mali tak rýchli spád, že sa ma to nejako nedotklo a po dopozeraní vo mne nič nezostalo, žiadne pocity. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama