Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 2
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (393)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

České komedie v lásce příliš nemám, ale tahle výrazně ukazuje pokrok české kinematografie jak po stránce humoru tak herectví a překvapí Vetchý, který se představuje ve svých snech za Jamese Bonda, kde nechybí i pěkné káry a sexy slečny. Hezky film poukazující na vztah mezi rodinou a manželstvím. 75% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Česká parodie na Jamese Bonda s Ondrou Vetchým v hlavní roli, kterému sekunduje Simona Stašová. Ti dva spolu opět hrají manžele. Hezky jim to spolu sedne. Despota a buran Vetchý x uťápnutý Stašová + tři dcerušky k pohledání. Čekala jsem něco bláznivého, ale nedostala jsem to. Místo toho mi na obrazovce přistál důkaz toho, že hvězdné obsazení kvalitní film nedělá, když není po ruce kvalitní scénář. Bavila jsem se. To nechci popírat. Vetchý, Stašová, Táborský atd. mají jistě komediální talent. Ale tohle podle mých představ úplně nebylo. Škoda. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Ani bych už nevěřil, že někdo ještě umí natočit komedii tak, aniž by se v ní mluvilo sprostě. Tady tomu tak je, a je to jen ku prospěchu věci. Stašová a Vetchý jsou veteráni a bylo jasné, že nezklamou, takže kolegové mladíčci máte se od nich hodně co učit. Ale tady to funguje vesměs všechno dobře. Občas mě nudili ty akční "007 scény", ale aspoň to trochu oživilo tu zatuchlou českou komedii. Kino bylo docela zaplněné a i ostatní se zřejmě dobře bavili. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to hodně. Celá rodinka byla slušně pošahaná, ale takovým tím dobrým způsobem (když se na to jen díváte, a nejste toho součástí). Tvůrci se lehce naváželi do častých předsudků v české společnosti. A bylo to zábavné, ne trapné. Jediné, co mě moc nebavilo, bylo Františkovo snění. To bych zkrátila nebo možná klidně úplně vyškrtla (nepovedené honičky v autě jsou nuda). Ale jinak dobrý, fakt jo. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Obraz totálního zmatení hodnot průměrné české rodiny. V jedné scéně je otec despota, v další podpantoflák, jeho sny se odvíjejí z filmů starých desítky let a dokonce paperbackových knih, které ale nemají autora. Prostě neukotvená figura v bezčasí, vztahující se k už neaktuálním věcem. Bačkorovitý spisovatel sbalí jakoukoli ženu, ale ta ho vždy opustí, on ustavičně páchá sebevraždy, ale přitom chrlí další a další knihy. Hezké holky si vybírají starší neschopné muže, případně mladší neschopné muže. Úniky do fantazijní reality hrdinu ani děj nikam neposouvají, jen se střídají dva typy reprezentace. Ondřej Vetchý a Simona Stašová se snaží celkem úspěšně předstírat, že mají co hrát, ale scénář jim ustavičně hází klacky pod nohy. Celé je to daleko za hranicí snesitelnosti. Kdyby byl film více crazy, mohl by být aspoň bizarní zábavou. Takhle baví pouze lidi, kteří se spokojí s přibližností a zblajznou i "cosi jako humor" a "cosi jako ze života". Nejspíš proto, že od svého vlastního života už moc neočekávají. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Scény na pláži se natáčely ve Starých Splavech. Jinak se natáčelo v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Natáčení probíhalo i v tunelu Blanka a to ještě před jeho otevřením na podzim roku 2014, kdy byla v tunelu testovány bezpečnostní systémy. (M.B)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama