Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 3
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (392)

Handle 

všechny recenze uživatele

Nepovažuji se za člověka, který odepíše každý český film a který k nim přistupuje automaticky s odstupem. Naopak si myslím, že spousta českých komedií se dost podceňuje a zbytečně se v nich pitvá. Život je život však není takový film, považuji ho poměrně za tragický, podle mě si nezaslouží ani průměrné hodnocení. Že je to totálně o ničem a s nulovým přesahem by mi ani tak nevadilo, ale že je to prakticky od začátku do konce naprosto nevtipné, to už jo. Celé je to prostě odnikud nikam a snové scény raději nekomentuji, nápad sice dobrý, ale výsledek silně nepovedený. Pochválil bych možná herecké výkony, ale s takhle děsným scénářem a režií vlastně ani jinak výborný Vetchý a Stašová nijak nezáří... ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

95 minut neskutečného utrpení.Něco jako kdyby ste byly na dovolený s partou němců.Český film jde ke dnu a já nechápu, jak někdo vůbec může zafinancovat něco tak iritujícího, neskutečně trapného, hloupého a ubohého.Každý Kameňák je vtipnější a to je přátelé uznejte sami dost hrozné.Každá postava je příšerně nesympatická, nemáte vůbec komu trochu fandit nebo se o jeho postavu byť jen na chvilku zajímat.Vetchý je naprosto příšerný a pevně věřím, že si tenhle arogantní pán svoji roli náramně užil, hádám, že ani nemusel moc hrát.Příběh je stupidní a otravný.I moje žena, která české filmy od srdce miluje a já jen kvůli ní musim tyhle braky trpět sama řekla, že takovou kokotinu snad ještě nikdy neviděla a z Vetchého se jí chtělo zvracet.Asi sem nikdy neviděl horší český film.Opravdový brak a ty hvězdičky tady lze chápat jenom tak, že dnesšní divák má v hlavě opravdu těžce nasráno.Jediné pozitivum jsou dvě krásné herečky Voříšková a Peláková a seč si o to skoro říkají, hvězdičkami nebudu házet ani pro ně.Co měli být proboha ty scény s papežem?Co měl bejt ten ''dredař''?Iritující ubožárna která uráží zdravý rozum, papeže a konec konců i ty vyhulený dredaře.Jak řekl pan Postránecký v Černých Baronech....chce se mi zvracet.0%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že Život je život, bude až tak bláznivá komedie. A popravdě jsem po shlédnutí filmu vůbec nevěděl, co si na první shlédnutí myslet. Každopádně nemůžu říct, že bych se nenasmál, za což musím poděkovat především Ondrovi Vetchýmu, který to neuvěřitelně zvedal. Příběh jako takový je na jednu stranu docela smutné drama ze života rodiny jednoho vcelku poctivýho tyrana. Ondra Vetchej si tu svojí postavu vysloveně užíval. Druhá strana filmu je ale naprosto parádní parodie na Bondovky, kde se prokazuje ta originalita filmu, která mě jako taková děsně bavila. Vlastně i proto nakonec filmu dávám celkové čtyři hvězdičky. Očekával jsem melancholickou komedii na způsob Láska je láska a nakonec jsem dostal chytrou, nesprostou a českou bláznivou komedii, která místy sice neví, na jakou stranu se přiklonit, ale i přesto mi dokázala udělat radost. A i to se počítá! ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Takže asi takhle, úporná snaha vyrovnat se Pelíškům, nebo Báječným letům je tu citelně poznat. Až na ten podstatnej rozdíl, že v tomhle movie naprosto chybí jakejkoliv příběh a tak nám z toho nevznikly Pelíšky 2 , ale trochu Vetchej Kameňák bez vodních zvířátek. Musím ale uznat, že despotickej poručík Pták tam pár dobrejch zvonků (rozumněj vtipných replik) vystřihl. Bohužel to bylo vše přátelé. Tádydádydá. 20% P.s: Až mi někdo předvede jak uvařit fechtla (Jawa Pionýr), tak ho navrhnu na Nobelovu cenu, protože uvařit vzduchem chlazenej hardbike je hardcore nejhrubšího zrna. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Milan Cieslar /Laska je Laska/ natocil len priemernu komediu, ktora ale dokaze miestami pobavit. Ondrej Vetchy /Prodavac Humoru/ v roli hlavy rodinmy sa dal zniest a aj ked ho nemam rad, zaujimave boli jeho snove vylety do sveta 007-ky, to bolo nieco zaujimave sledovat to. Simona Stasova /Dobrodruzstvi kriminalistiky/ odohrala svoj part slusne, Pelankova a Voriskova su nadherne, a pribeh az tak nenudil. Ovsem, kulisy su len priemerne a Cieslar je rutiner - jo, stale. 52 % ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo i v tunelu Blanka a to ještě před jeho otevřením na podzim roku 2014, kdy byla v tunelu testovány bezpečnostní systémy. (M.B)
  • Film vydělal 32 760 954 Kč a v kinech ho vidělo 258 274 diváků, což z něj dělá nejúspěšnější český film roku 2015. (Zdroj: Unie filmových distributorů). (Pedronaut)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama