Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekt Philippe Dumais je zastřelen ve svém autě a vyšetřování této vraždy se ujímá soudkyně Suzanne Corbierová. Od začátku soudkyně Corbierová podezřívá Catherine Dumaisovou a jejího milence Toma Hastingse a snaží se všemi svými zkušenostmi přimět oba podezřelé k přiznání. Situace se však začne postupně měnit. (borsalino)

Recenze (8)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Annie a její kouzelný ochránce v říši filmu mistra Cayattea...Ti dva spolu dokázali dosti pro fanouškovské radosti i vážnosti..:-) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Povedená soudní krimi klasické francouzské školy tažená zejména umírněným herectvím Annie Girardot. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 19.11.1983, réžia českého znenia (ÚPF 1981) = MARIE FRONKOVÁ (8.1.2015) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Velmi spletitá kriminálka na jejímž konci není tak úplně jasné, kdo je skutečně viníkem. Vlastní příběh začíná vraždou architekta Philippa Dumaise (Michel Auclair), který je zblízka zastřelen svou vlastní zbraní. Vraždu vyšetřuje soudkyně Suzanne Corbierová (Annie Girardot), která začne podezřívat Catherine Dumaisovou (Bibi Andersson) a jejího milence, Angličana Toma Hastingse (John Steiner). Následující pokus o útěk milenců i odlišnosti ve výpovědích obou milenců vedou zkušenou soudkyni k přesvědčení o jejich vině. Příběh však překračuje rámec běžné kriminálky, především v konfrontaci Anglické a Francouzské justice, využívání presumpce viny a nahlížení na stejné důkazy z různých úhlů pohledu. Kriminálka je to trochu zamotaná, avšak ocenil jsem, že nešlo o přímočarý příběh, ale že ve mě film vyvolal také otázky o ohebnosti důkazů, jejich interpretaci a také o určité profesionální předpojatosti. Spíše zajímavé a k zamyšlení, milovníci akčních scén si na své asi moc nepřijdou. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nudná a nie príliš záživná sudná dráma s dvojicou podozrivých, kde sa len celý čas rieši, či sú dôkazy postačujúce alebo nie a prekáračky medzi Frantíkmi a Britmi. Žiadni iní podozriví tu v podstate nie sú, takže pre diváka je všetko jasné, jedinou neznámou je, či v tom išli spoločne. Cayatte si nevybral zlú tému - možné justičné omyly sú vážna vec, no spracovanie je hrozné. Strihač bol až príliš aktívny a tak jedna scéna strieda druhú v rýchlom slede, nie je žiadny priestor vstrebať to, čo zaznelo. V takomto filme by sa hodili aj dlhšie pasáže bez dialógov, vcítiť sa trochu do pocitov postáv, nie len výsluchy a svedectvá pred súdom. V tom istom roku natočil Cayatte dokonalý Ve státnim zájmu a toto je pre mňa sklamanie. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mě moc věcí, které by stáli za pochvalu anebo naopak kritizování. Ze začátku je film detektivkou která určitě neuráží, ale zároveň nevyvolá opravdový pocit napětí. A pak se do něho zamotavá psychologie. A já nevím, jestli je to na škodu, nebo ne. Postava Andressonové mi totiž nebyla vůbec sympatická a nic mi neříkala, takže to je pak těžký. I přesto dokážu ocenit zajímavé finále při soudu, které zaujalo i mě. Proto musím řict, že se vyplatí se film dokoukat. Taky se vyplatí se na něj hned po zhlédnuti nezapomenout. Anička navíc snímek prozářila svým krasným, ojedinělým stylem herectví a šarmem.. Ale od Cayttatého bych vážně čekal něco jiného. Ty tři si ovšem zaslouží a má je čisté. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz podstatne slabsi film nez Cayattov film z rovnakeho roku Ve Statnim Zajmu 1978. Za najlepsie Cayattove filmy povazujem Umrit na Lasku 1970, Není Koure bez Ohne 1973. je to len lahky nadpriemer, skor bych dal priemer, ktorym sa to tu len tak hemzi. No ale ja som od prirodzenia tolerantny tak horko -tazko s odretymi usami teda dma tie 4 spunty. Len preto, ze je to detektivka - nijak vynimocna ani tempom ani dialogmi. A este za to, ze Annie Girardot a cetnik Michel Galabru vedeli hrat : 70 % ()

Reklama

Reklama