Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (332)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tahle série je fakt marná. Po obstojném Awakening je tu zase masivní sešup dolů do připitoměle překombinovaného scénáře a za uši tahajících dialogů. Kate Back-In-Sale v latexovém oblečku potěší - ostatně jako vždy, stejně tak pražské exteriéry a viditelně docela drahé, i když ne vždy podařené, efekty, ale jako film to moc nefunguje. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Viděno v kině díky CSFD projekci. No, vida – je to letos teprve potřetí a nejspíš i naposled co mi vyšla csfd projekce. Ale nevadí, tak jako tak je tento snímek 31.v tomhle roce, který jsem viděl v kině. Jsem kinomaniak, ale co. ;) Nyní k filmu. Tato série mi dlouhá léta unikala, takže letos v září jsem si předchozí 4 části dohnal. Celkově mi sedli – určitě se nejedná o nějak skvělou a bezchybnou sérii, ale taková pravá a neškodná oddechovka to je. První díl byl zajímavý, klasické seznámení s prostředím, postavami apod – slabší, ale zasloužené 4*. Druhý díl mi přišel nejslabší – ale ty 3* jsem mu dal. Třetí nás vrátí o dost zpátky do minulosti, hlavní hrdinku Beckinsale tam nemáme, ale na ty lepší 3* to u mě uhrálo. Čtvrtý díl mi přijde nejlepší. Krásně přehledná akce, nuda nehrozí, už mi to připomnělo novější filmy Resident Evil, což se cení – prostě takový akční výplach, takže Underworld: Probuzení – krásné 4*. Tak a nyní k této Underworldské novince. Příběh je tu jednoduchý, takže ani nestojí za řeč, ale funguje. Postavy mě bavili, hudba byla slušná, nápady a scénář průměrný. Akce bylo dost, nebyla nějak rozmanitá, jednalo se především o střílení, i pár novějších zbraní se našlo, meče apod. Jak jsem byl spokojen s akcí? Režisérka odvedla vcelku slušnou práci, ale jisté nedostatky jsem pocítil. První akční scéna mě trochu zneklidnila, nebyla moc přehledná, ale v dalších akčních sekvencích se to už nějakým zázrakem vylepšilo. Chtělo to ale trochu víc zapracovat na intenzitě, aby si divák akci víc užil. Přesto si celkově nemůžu nijak stěžovat. Snímek mě zabavil, nenudil, upírské prostředí, komunita, to vše bylo zvládnuté. Finále už pro mě nebylo až tak překvapující. Nevím, jestli vznikne ještě šestý film, ale potenciál je už naplno využit. Možná to ještě má šanci, ale opravdu už jen malou. Na hraně mezi 3 a 4*. Spíš by si to zasloužilo třetí, ale nakonec jsem přimhouřil oči. Bavilo mě to a to je přece hlavní. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ako posledné diely Resident Evilu, tak ani posledné diely Underworldov sa nedajú príliš dobre pozerať. Zápletka sa znudene točí do kruhu už niekde od trojky, postavy (aj kladné) sú z filmu do filmu otravnejšie, dialógy sú tu len preto, aby to nebol nemý film a na akčných scénach síce je vidno istý typ snahy, ale v konečnom efekte to jednak nie je žiadny veľký zázrak a jednak sa mnohé z nich odohrávajú v noci (a jednak mi obecne vo filmoch príliš nesedí, keď čisto hororové monštrá skackajú v akčných scénach). Scenár zrejme-ozaj-posledného Underworldu je hrozný, proste katastrofa. Ani neviete, či máte viac žasnúť nad tým, že epická finálna bitka sa zdrcla na to, ako po sebe 28 idiotov (polovica z nich v čiernej koži, lebo sú to upíri a zvyšok sú vlkolaci, takže kožuchy) strieľa zo samopalov zo vzdialenosti dvoch metrov na ploche pár metrov štvorcových, pričom aj váš byt má viac... alebo nad nejakou inou hovadinou. Kate Beckinsale je lepšia a viac sexy, ako konkurenčná Milla Jovovich, ale že by to bol nejaký závratný rozdiel, to sa tiež povedať nedá. A hlavný vlkolak je niečo ako ten týpek z Třeštíkovej Reného. Veľmi zvláštny je aj strih (postavy bežia a je krásne ráno, STRIH, sedia v aute a vonku prší). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak já vám nevím /prsa Lary Pulver/ vážení, ale kdybych měl nějak /prsa Lary Pulver/ stručně shrnout, co jsem /prsa Lary Pulver/ včera vlastně viděl /prsa Lary Pulver/, vypadlo by ze mě /prsa Lary Pulver/ něco ve smyslu, že jsem /prsa Lary Pulver/ viděl prsa Lary Pulver, koženkovou zadnici Kate /prsa Lary Pulver/, ničemně šerednýho Tobiase /prsa Lary Pulver/, pár hezkých záběrů /prsa Lary Pulver/ na Hlubokou a průkopnický /prsa Lary Pulver/ styl zdolávání ledopádů. /prsa Lary Pulver/ Příště taky zkusím /prsa Lary Pulver/ jít do hor jen s hřebíkem /prsa Lary Pulver/ pětistovkou. Loženě se klepu na další /prsa Lary Pulver/ díly, i když vlastně nevím /prsa Lary Pulver/ proč... Že by /prsa Lary Pulver/ nějaké podprdo...téda podprahové /prsa Lary Pulver/ vnímání...? ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Již jsem chtěl napsat závěrečný díl, ale už vím, že se dočkáme ještě minimálně jednoho přírůstku do této ságy. Od Krvavých válek jsem měl podle zdejších kritických recenzí doopravdy nízká očekávání, ale výsledek se podařil. Není to nic světoborného (to se dál ale říct o všech dílech), ale děj ušel a na akční scény se opět hezky dívalo. V názvu si můžete povšimnout slova války, ale nečekejte zde nějakou obrovskou vřavu na bitevním poli, název je trochu zavádějící. Leckomu může přijít boj mezi Lykany a upíry jako již naplno využitý, ale stereotyp já osobně u této série nezažívám. Příběh se docela povedl, ve scénáři jsem nenašel nikterak výrazné nedostatky, které by filmu podrážely nohy, což je samo sebou dobrým znamením. Zápletka není složitá, je plochá, ale u takových typů filmů se to ani nedá očekávat. Po technické stránce se nedá moc vytýkat, možná jen, že bych zpřehlednil o malinko více akci, která místy zavání dost chaotickým dojmem. Uvidíme, s čím se vytasí šestka. Za mě dávám 63 % ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)
  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)
  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama